Rosendals Trädgårds skördefest – en hyllning från jord till bord med odling och mathantverk!
Välkommen till årets Skördefest på Rosendals Trädgård den 6–8 september! Under tre dagar förvandlas trädgården till en färgsprakande skördefest, där du kan njuta av allt från våra härodlade grönsaker och frukt, till nyskördade blommor och vedugnsbakat bröd. Dessutom kan du uppleva mathantverk som speglar säsongens smaker.
Skördemarknad i fruktträdgården – träffa Rosendals trädgårdsmästare, biodlare och kockar.
Först och främst, besök vår skördemarknad i fruktträdgården, där trädgårdens biodynamiska odlingar står i centrum. Sedan, varför inte lunch i Trädgårdskaféet som serverar en skördemeny eller prova utekökets specialkomponerade skördetallrik? Därefter kan du följa med på en guidad skördevandring och få höra trädgårdsmästarna berätta om hur vi odlar här i trädgården. Med hem får du tips och tricks kring odling och hur du kan ta tillvara på skörden. Dessutom kan du träffa vår biodlare i fruktträdgården för att lära dig mer om årets honung!
För en oförglömlig fredagskväll, boka in dig på vår kvällsrestaurang Herbarium för att avnjuta av en jord-till-bord-upplevelse, tillagad i vårt utekök. Paul Svensson och Jonas Bollings har tagit fram en femrätters meny inspirerad av trädgårdens örter och säsongens lokala råvaror.
Fyll på med kunskap och inspiration om odling och mat!
Under Skördefesten finns alla möjligheter att fylla på med kunskap, förutom att gå med på skördevandring och träffa vår biodlare så letar vårt kök sig ner i trädgården. Provsmaka mjölksyrat och fermenterat från Rosendals kök och ställ frågor om denna fenomenala teknik för att bevara och förädla grönsaker. Paul Svensson lämnar köket för att signera sina senaste böcker som är alla av tips och inspiration för att ta tillvara på grönsaker, frukt och bär.
Välkomna att ta del av säsongens smaker på Rosendals Trädgård – en skördefest du inte vill missa!
SKÖRDEFESTENS PROGRAM
SKÖRDEMARKNAD I FRUKTTRÄDGÅRDEN
fre 12-17, lör 11-17 sön 11-16
SKÖRDEMENY I TRÄDGÅRDSKAFÉET
fre, lör, sön 11-16
UTEKÖKET ÖPPNAR
fre, lör, sön 12-16
BOKA HERBARIUM SKÖRDEMIDDAG
fre 17-20. Här kan du läsa mer om skördemiddagen
TRÄFFA VÅR BIODLARE
lör, sön 12-15
BOKSIGNERING MED PAUL SVENSSON: GRÖNSAKER A-Ö & FRUKT & BÄR A-Ö
lör 15 -15.45
SKÖRDEVANDRING – FRÅN JORD TILL BORD
fre, lör, sön 14
MJÖLKSYRAT & FERMENTERING – FRÅN SKÖRD TILL BURK
sön 11-15
SJÄLVPLOCK AV VÅRA BIODYNAMISKT ODLADE SNITTBLOMMOR
fre, lör, 11-16.45, sön 11-15.45
EKOLOGISK BLOMSTERLÖKSMARKNAD
lör 11-17, sön 11-16 (Lökmarknaden fortsätter i plantboden även efter Skördefesten)
ÄPPELTEMA I GÅRDSBUTIKEN
fre 11-17, lör 11-17, sön 11-16
SKÖRDEFESTENS FULLSTÄNDIGA PROGRAM >>