Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Plantbod

Plantboden erbjuder ett noga utvalt sortiment av fröer, växter och trädgårdstillbehör som våra trädgårdsmästare tycker om. Utbudet varierar efter säsong och vi arbetar främst med lokala leverantörer.
Nu har vi fyllt plantboden med fröer, frasiga tulpaner och blomstrande vårlök. Här finns också tillbehör för årets sådder.

Våra trädgårdsmästare tar även emot konsultations- och designuppdrag för trädgård, balkong och terrass.

Självplock av tulpaner

1 maj öppnar vi årets självplock av våra eget odlade tulpaner. Låna snittverktyg i plantboden, där du också betalar din bukett. Pris 15 kr/ tulpan.

Nyhet! Rosendals vas 2109

En vas som kommit till genom ett exklusivt samarbete mellan Rosendals Trädgård och Aktiebolaget Persson & Persson – en annorlunda glashytta med ett modernt återbrukstänk. Hyttan drivs av makarna Elin och Morgan Persson och har sitt säte i glasriket, Småland. Vasen finns i flera storlekar och finns nu i plantboden.

Trädgårdskonsultation och designtjänster

Vi erbjuder rådgivnings- och designtjänster anpassade för trädgårdar, innergårdar, balkonger och terrasser. Våra trädgårdsmästare kan bokas för konsultation på plats på Rosendal, det är även möjligt att boka hembesök.  Läs mer här

 

Kransar, buketter och arrangemang

Hos oss kan du beställa vackra blomsterarrangemang och kransar till högtider, bröllop, dop och begravning. Så långt det är möjligt använder vi oss av material från trädgården men köper även in snittblommor vid behov.

 

Trädgårdsväxter

I april månad öppnar plantgården där vi har ett utvalt sortiment trädgårdsväxter med följande fokus:

  • Balkong och terrass
    Vi har valt ut trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde särskilt lämpade för gröna rum på liten yta, t ex balkonger, terrasser, innergårdar och entréplanteringar.
  •  Ätbart
    På Rosendals Trädgård är vi speciellt förtjusta i att odla det ätbara. Här hittar du våra favoriter av frukt, bär, kryddväxter mm.
  • Det bästa från Rosendals Trädgård
    Självklart vill vi också spegla vår vackra park. Många av de rosor, perenner och buskar som du hittar i planteringarna finns därför även i plantbodens sortiment.

 

 

Från slutet av juli till frosten kommer har vi självplock av ekologiska sommarblommor.

Självplock av ekologiska snittblommor

Vår:

I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården. Blommorna säljs per styck.  Låna sax och betala i plantboden.

Sommar och höst:

I slutet av juli öppnar årets självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På sommarblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Låna sax i plantboden där du även väger och betalar blommorna.

Hemleverans

Vi kan ordna med miljövänlig hemleverans märkt. Fråga i plantbodens kassa för mer information.

Emballage

Vi har valt att ta bort plastkassar så långt det är möjligt och tar nu 2 kr/ st för alla papperskassar. Behållningen går till skötsel av fruktträdgården.