Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Självplock

Under tidig vår njuter vi av krispiga tulpaner och narcisser i spektakulära nyanser. På sensommaren öppnar vi upp självplocket på snittblomsfältet;  här kan du själv skörda ekologiskt odlade sommarblommor.

Självplocket är nu stängt för säsongen!

Självplock av biodynamiskt odlade sommarblommor 

Nu har vi öppnat sommarblomsfältet för självplock. Vi har märkt ut de sorter som är skördeklara, några inväntar vi ännu att de får växa till sig. Låna sax och väg sedan din bukett i plantboden. Pris 49 kr/ hekto

Obs! sax hämtas i plantboden senast kl. 15.30 och snittblomsfältet är öppet fram till kl. 15.45 för att du skall hinna få med buketten upp till plantboden, få den vägd, inslagen och betala.

Här kan du se en karta över vad trädgårdsmästarna valt att odla i år:
SOMMARBLOMSFÄLTET 2021
Observera att vissa av blommorna på kartan kan vara överblommade eller inte ännu redo för självplock.

 


 

 

I vårt självplock kan du plocka frasiga tulpaner och narcisser på våren, när sensommaren börjar närma sig så slår vi upp portarna för vårt snittblomsfält. Här kan du botanisera bland biodynamiskt odlade snittblommor, känna doften av solvarm mylla och skörda en rufsig sommarbukett.

  • Vår
    I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården framför Trädgårdskafét. Blommorna säljs styckevis.
  • Sommar och höst
    I slutet av juli öppnar årets självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På snittblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Självplocket har öppet fram till frosten kommer. Blommorna har pris per vikt.

Låna sax och korg i Plantboden!

Rosendals Trädgårds självplock

 

Alla grödor på Rosendals Trädgård odlas biodynamiskt och odlingarna är certifierade både enligt både KRAV och Demeter.

 


FRÅGOR & SVAR – KOSTAR DET NÅGOT ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN?

Nej, vi tar ingen inträdesavgift, Rosendals Trädgård är öppen för alla. Istället finansieras vårt arbete med att sköta trädgården av inkomsterna från trädgårdskaféet, gårdsbutiken, vedugnsbageriet och plantboden.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar.