Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Självplock

Under tidig vår njuter vi av krispiga tulpaner och narcisser i spektakulära nyanser. På sensommaren öppnar vi upp självplocket på snittblomsfältet;  här kan du själv skörda ekologiskt odlade sommarblommor.

Snittblomsfältet är nu stängt för säsongen. Varmt välkomna igen under sensommaren 2023!

Nu har vi öppnat sommarblomsfältet för självplock. Vi har märkt ut de sorter som är skördeklara, några inväntar vi ännu att de får växa till sig. Låna sax och väg sedan din bukett i plantboden.

PRAKTISK INFO
Snittblomsfältet har öppet alla dagar mellan 11-15.45 (sista saxen lämnas ut 15.30). Blommorna vägs, slås in och betalas i plantboden, pris 65 kr hekto. Vissa sorter har styckpris.

Välkomna!

 

I vårt självplock kan du plocka frasiga tulpaner och narcisser på våren, när sensommaren börjar närma sig så slår vi upp portarna för vårt snittblomsfält. Här kan du botanisera bland biodynamiskt odlade snittblommor, känna doften av solvarm mylla och skörda en rufsig sommarbukett.

  • Vår
    I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården framför Trädgårdskafét. Blommorna säljs styckevis.
  • Sommar och höst
    I slutet av juli öppnar årets självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På snittblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Självplocket har öppet fram till frosten kommer. Blommorna har pris per vikt.

Låna sax och korg i Plantboden!

Rosendals Trädgårds självplock

 

Alla grödor på Rosendals Trädgård odlas biodynamiskt och odlingarna är certifierade både enligt både KRAV och Demeter.

 


FRÅGOR & SVAR – KOSTAR DET NÅGOT ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN?

Nej, vi tar ingen inträdesavgift, Rosendals Trädgård är öppen för alla. Istället finansieras vårt arbete med att sköta trädgården av inkomsterna från trädgårdskaféet, gårdsbutiken, vedugnsbageriet och plantboden.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar.