Lediga tjänster på Rosendals Trädgård

Bagare

Vill du baka i en alldeles unik miljö med Stockholms största vedeldade stenugn – nu söker vi en bagare till vårt hantverksbageri från 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Läs mer

Kockar

Vi söker kockar till vårt kök och vill höra såväl från dig som är ny och dig som har många års erfarenhet.

Läs mer

OM STIFTELSEN

För 40 år sedan bildades Stiftelsen Rosendals Trädgård utifrån en vision om att skapa paradiset på jorden på en plats med långa anor i svensk trädgårdshistoria!

Stiftelsens syfte: Att driva en biodynamisk handelsträdgård och sprida intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. I dag tolkas uppdraget i vidare bemärkelse: Att inspirera till hållbar och samtidigt njutningsfull livsföring.

VÅR MISSION

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för snart 40 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. I dag tolkar vi uppdraget i en vidare bemärkelse: Att vara en förebild och inspirera till en njutningsfull och samtidigt hållbar livsföring.

Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa.

EN PLATS I STÄNDIG UTVECKLING

Verksamheten har utvecklats av alla eldsjälar som genom åren verkat på platsen. Det började med några nedgångna växthus och en trädgård i förfall. Idag är Rosendals Trädgård en handelsträdgård med grönsaksfält, växthusodling, fruktträdgård, vinodling, rosenträdgård, rabatter, komposter, lekplats, plantbod, vedugnsbageri, gårdsbutik och ett KRAV-certifierat kafé.

Här kan man också hålla kalas, gå kurs och ta del av både utställningar och evenemang. Sedan 2012 är vår stolthet Lek Odla Väx! – en pedagogisk odlingsverksamhet för barn som genom åren tagit emot över 2000 barn som fått lära sig om naturens kretslopp och odling på ett lekfullt sätt.

VI GILLAR DET SOM ÄR PÅ RIKTIGT

På Rosendals Trädgård tar vi inga genvägar. Här värnar trädgårdsmästare, florister, kockar, bagare, snickare och biodlare om det äkta hantverket. Vi ser en ära i att få göra saker helt från grunden.

Vi älskar att jobba med naturens egna processer: Att lägga och sköta komposten efter konstens alla regler, att varsamt binda en krans av de för dagen vackraste blommorna på ängen, att vårda surdegen för att hålla den vid liv, att grädda bröden i stenugn eldad med björkved. Eller att i veckor vänta på att den syrade kålen ska bli precis perfekt att serveras på dagens lunchmeny.

VI ÄLSKAR KRETSLOPP

På Rosendals Trädgård hänger allting ihop. Vi följer årstidernas rytm, där ljus och mörker avlöser varandra. Säsongen i trädgården sätter taktpinnen för resten av verksamheten.

Trädgårdens skörd säljs i butiken eller förädlas i kök och bageri till härliga rätter, bröd, bakverk. Gästernas matrester tas till vara i den stora kompostmaskinen (som faktiskt är landets största!) där det likt alkemi förvandlas till näringsrik kompost att gödsla med i trädgård och grönsaksodlingar.

Till och med ekonomiskt är Rosendals Trädgård ett kretslopp. Bakom stiftelsen finns inga privata vinstintressen. Verksamheten drivs helt av egen kraft och allt eventuellt överskott går bokstavligen tillbaka till trädgården och dess syfte igen. Kan vi bidra till en välmående natur, människors välbefinnande och en bättre framtid är det oändligt mycket större än vad som går att räkna i kronor och ören.

OPTIMISM

Vi tror på människan och vill själva dra vårt strå till stacken för en bättre värld, för både oss själva och för kommande generationer. För oss handlar det om att både bidra och ta ansvar. Vi vill “så frön” för framtiden och inspirera fler av driva utvecklingen framåt!

Välkomna till oss på Rosendals Trädgård – en oas för växande, hållbarhet och njutning, bara ett stenkast i från Stockholms innerstad.

Vi drömmer om en värld där vår konsumtion är i samklang med naturen; en värld där vi kan leva det goda livet utan att tära på jordens resurser. Vi är övertygade om att detta är möjligt om vi varje dag tar små steg i rätt riktning. Vi vill dra vårt stå till stacken och samtidigt inspirera fler att vara med och driva utvecklingen framåt!

Snittblomsfältet på Rosendals Trädgård

Pin It on Pinterest