Vore det inte härligt att få sitta utomhus i vårsolen med en hög riktigt frasiga våfflor framför dig? Ett sant vårtecken om du frågar oss. Idag bjuder våra bagare på sitt bästa våfflelrecept!
Bagarnas frasiga våfflor (ca 9 st.):
2,5 dl kallt vatten
2,5 dl kall mjölk
120g (2 dl) dinkelsikt
120 g (2 dl) vetemjöl
100g smält smör
1 dl grädde
8g (2 tsk) bakpulver
5g (1 tsk) havssalt
Smält smöret och låt det svalna. Vispa grädden hårt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt vätskan och det avsvalnade smöret. Rör i grädden sist.
I Gårdsbutiken finns basen till våra bagares supergoda våfflor; dinkelsikt från Warbro Kvarn och det godaste tillbehöret som är vår kock Johannas hemkokta drottningsylt.
Mumma!