GÅRDSBUTIKEN

Gårdsbutiken utgör syntesen av Rosendals Trädgårds verksamhet – här möts trädgård, kök och vedugnsbageri.

Vi vill inspirera till en hållbar och god matkultur och utifrån varje säsong erbjuder vi det unika från platsen: Bröd bakat i vår vedugn, biodynamiska grönsaker, örter och frukt odlat i trädgården samt sådant vi syltat och lagt in.

AKTUELLT I GÅRDSBUTIKEN

HÖST I GÅRDSBUTIKEN

HÖST I GÅRDSBUTIKEN

Träden skiftar i höstens färger, i trädgården är höstbruket igång och årstiden då vi visas mer inomhus är här. I gårdsbutiken har hösten fått flytta...

läs mer
VEDELDAD STENUGN

VEDELDAD STENUGN

Ugnen byggdes på plats 1998 av 16 ton tegel  och är därmed den största aktiva ugnen i Stockholmsområdet! Bakytan består av två plan, vardera 2×2...

läs mer
En Glad Påsk!

En Glad Påsk!

Årets gladaste högtid är äntligen här! Vi har öppet ALLA dagar under påsk så varför inte fira den i våra växthus?! Här har vi full vår - det spirar...

läs mer
Bröd från vedugnsbageriet  |  Rosendals Trädgård

Rustika bröd från vedugnsbageriet.

BRÖD FRÅN ROSENDALS VEDUGNSBAGERI

I Gårdsbutiken har vi alltid dagsfärskt bröd och bakverk från vårt vedugnsbageri. Bagarna bakar bröd på surdeg och ofta på kultur-spannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna.


”Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!”


Att arbeta med ekologiska råvaror, surdeg och en vedeldad stenugn är en utmaning. Det tar längre tid och kräver mycket kunskap, men resultatet är bröd och bakverk som inte bara är bättre för människa och miljö, utan framför allt smakar ljuvligt. Att bröd som bakas på surdeg dessutom har längre hållbarhet är en riktig bonus!

Vedugnsbageriet 25 år! | Rosendals Trädgård

VEDUGNSBAGERIET

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna. Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

För oss är det av största vikt att råvarorna vi arbetar med är av bästa kvalitét – självklart ekologiskt så långt det går och med kortaste färdväg. Det är bra för både människa, miljö och smak!”

De flesta bröden bakas i stenhällsugnen som eldas med björkved. Det ger fin skorpa, mer doft och bättre smak till bröden.

I vedugnsbageriet bakar vi också vetebullar, mjuka kakor, många sorters småkakor och annat gott till vårt trädgårdskafé och för att säljas i vår gårdsbutik.

EN SMAK AV ROSENDALS TRÄDGÅRD

Vill vi inspirera till en hållbar och god matkultur och därför vi har tagit fram en egen serie med förädlade matprodukter som förhöjer din måltidsupplevelse. Bland hyllorna finns exempelvis:

– kryddor
– oljor
– marmelad
– sylt
– inläggningar

SKÖRDETID

På sensommaren är det skördetid här på Rosendals Trädgård. När grödorna är klara på våra fält levererar trädgårdsmästarna nyskördade, biodynamiskt odlade grönsaker till våra kockar och till försäljning i Gårdsbutiken.

Blodapelsinmarmelad | Gårdsbutiken Rosendals Trädgård
Skördetid i Gårdsbutiken | Rosendals Trädgård

BÖCKER, BRUKSFÖREMÅL
& KONSTHANTVERK

I vår bokhylla finns böcker till försäljning som våra trädgårdsmästare, kockar och bagare har valt ut. Den “gröna tråden” bland boktitlarna är odling, trädgård och olika former av mathantverk.

Vi erbjuder också svenskt hantverk – funktionella och formstarka bruksföremål som kan användas varje dag i köket; den klassiska smörkniven, en citruspress som ligger skönt i handen och en vacker olivsked. Handgjorda, hållbara föremål med tidlös design!

Du finner även konsthantverk från lokala keramiker i Gårdsbutiken; koppar, skålar och fat och andra vackra inredningsdetaljer som vaser m.m.

Citronformade skålar | Rosendals Trädgård

Pin It on Pinterest