YMPA ÄPPELTRÄD | 25 APRIL

YMPA DITT EGET ÄPPELTRÄD

En grundkurs/ workshop där vi lär oss ympa nya fruktträd samt vad man bör tänka på vid val av tidpunkt, vilka grenar som lämpar sig bäst för ympning samt hur du förvarar ditt ympris på bästa sätt.

Under kursen får alla deltagare lära sig den grundläggande tekniken och möjlighet att ympa två äppelträd på grundstam i kruka att sedan ta med hem för tillväxt.

Den teoretiska undervisningen sker i den nya paviljongen i fruktträdgården och vi kommer även att vara i Rosendals anrika fruktträdgård. Här finns 120 fruktträd, där de äldsta träden är från 1860-talet och de yngsta är planterade så sent som för ett par år sedan. Rosendals Trädgård är en biodynamisk trädgård och vår fruktträdgård sköts utan kemikalier och gifter.

Kursen hålls av Niklas Medin, trädgårdsmästare med mångårig och gedigen erfarenhet av skötsel av fruktträd. Niklas är även pomolog med päron som specialitet.

 

Datum: Tisdag 25 april 2023 kl. 16 – 19
Kursavgift: 1395 kr inkl. ekologisk fika och ympris samt grundstammar för två träd
Inför kursen: Kläder efter väder och lämpliga skor då vi delvis är ute. Ta med penna, anteckningsblock och gärna kamera för att dokumentera de olika momenten.
Kursen har begränsat antal deltagare.

 

 

Boka kursen här

GE BORT EN KURS I PRESENT!

Fyll i din egen mejladress vid anmälan och mejla sen till oss så lägger vi in rätt kontaktuppgifter manuellt när presenten är överlämnad.

Pin It on Pinterest

Share This