Vi behöver plötsligt bli fler!

Rosendals Trädgård söker nu två taggade trädgårdsmästarkollegor till säsongen.

Det händer mycket nytt och roligt på Rosendal och vi räcker inte till. Vi behöver fylla på med en trädgårdsmästare i Park-teamet och en trädgårdsmästare till vårt team Externa trädgårdstjänster. Båda behöver dock vara inställda på att delvis arbeta både i parken på Rosendal och på externa uppdrag, utifrån verksamhetens behov.

Tjänst 1: Trädgårdsmästare till Parken

Parken på Rosendal står inför flera roliga projekt och skapar nya motiv samtidigt som vi sköter om vår fina befintliga parkmiljö med perennrabatter, fruktträdgård, vingård, rosträdgård, örtagård, gräsmattor, häckar mm.

Vi söker en erfaren och arbetsam trädgårdsmästare på säsong till Park-teamet. Parkens medarbetare rapporterar till Rosendals chefsträdgårdsmästare. Att hålla kurs och visningar ingår i tjänsten och kan förekomma både kvällar och helger. 

Tjänsten startar så snart som möjligt och sträcker sig till 30 september (eventuellt längre). Tjänsten är på 80-100% och arbetstiden är 7-15. Helgtjänstgöring ca en helg/månad.

Tjänst 2: Trädgårdsmästare till Externa tjänster

Vårt team Externa tjänster arbetar i trädgårdar runt om i hela Storstockholm men har främst kunder på Djurgården och i närområdet. Vi planerar och designar trädgårdar, vi planterar, beskär och utför mindre anläggningsarbeten.

Vi har löpande skötselkontrakt i ett antal fina privatträdgårdar och hos några mindre bostadsrättsföreningar. Vi söker en erfaren och arbetsam trädgårdsmästare på säsong till Externa tjänster. Medarbetarna i teamet rapporterar till teamledaren för Externa tjänster.

Tjänsten startar så snart som möjligt och sträcker sig till 30 september (eventuellt längre). Tjänsten är på 80-100% och arbetstiden är 7.30-16.00. Helgtjänstgöring kan förekomma.

Om dig

Du är utbildad trädgårdsmästare, har god växtkännedom och erfarenhet av skötsel i park & trädgårdar. Du är en lagspelare men har även förmågan att arbeta enskilt och kan ta beslut i steget. Du brinner för hållbarhet och tycker att ekologiskt är en självklarhet. God fysik och styrka är en förutsättning.

Du deltar gärna som kursledare eller assistent vid trädgårdskurser och workshops och tycker om att förmedla din kunskap till kunder, kollegor och praktikanter.

Om oss

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för 40 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten.

Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa.

På Rosendals Trädgård tar vi inga genvägar. Här värnar trädgårdsmästare, florister, kockar, bagare, snickare och biodlare om det äkta hantverket. Vi ser en ära i att få göra saker helt från grunden.

Vi älskar att jobba med naturens egna processer: Att lägga och sköta komposten efter konstens alla regler, att vårda surdegen för att hålla den vid liv, att grädda bröden i stenugn eldad med björkved eller att i veckor vänta på att den syrade kålen ska bli precis perfekt att serveras på dagens lunchmeny.

Kort om tjänsterna

Säsongstjänsterna är på 80-100 % och sträcker sig fr.o.m. snarast t.o.m. 30 september. Eventuell förlängning kan bli aktuell. Helgtjänstgöring utifrån behov, max 1 helg/månad. Timlön efter avtal. B körkort är ett krav.

Vi erbjuder kostförmån (lunch på ekologiska råvaror lagad på plats). Friskvårdsbidrag, förmånliga personalrabatter i kafé, gårdsbutik och plantbod samt möjlighet att delta i vårt kursutbud. Du erbjuds också härliga kollegor i en icke-hierarkisk organisation med humanistisk värdegrund. Självklart har vi kollektivavtal.

Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande och tjänsten kommer att tillsättas så fort vi hittar rätt personer.

Ansökan, meritförteckning och foto skickas till chefsträdgårdsmästare Malin Skiöld: malin@rosendalstradgard.se

Mer info om Rosendals Trädgård? Se rosendalstradgard.seFacebook & Instagram

Pin It on Pinterest