SAMARBETSPARTNERS

På Rosendals Trädgård tror vi på att göra saker tillsammans. Därför samarbetar vi med ett antal noga utvalda företag och organisationer som precis som vi tror på att det går att leva gott och samtidigt hållbart.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi driva utvecklingen framåt! Vill du också bli samarbetspartner? Kontakta oss på: info@rosendalstradgard.se

Stora Trädgårdskursen på Rosendals Trädgård
Kungliga Djurgårdens Förvaltning

Stiftelsen Rosendals Trädgårds hyresvärd och beskyddare sedan 1983. Vi samarbetar kring utvecklingen av både mark, park och fastigheter, och precis som vi värnar Kungliga Djurgårdens Förvaltning starkt om miljön och om biologisk mångfald.

Tillsammans utvecklar vi just nu Rosendal med ett omfattande byggprojekt som kommer att ge Rosendals Trädgård en ny årsring med nytt kök och servering i en första etapp.

Royal Djurgården

Djurgården tillhör Skandinaviens främsta besöksattraktioner, beläget mitt i Stockholm. Som en del av världens första Nationalstadspark är detta en grön oas fylld till brädden med kultur, evenemang och kulinariska utflykter. 

www.royaldjurgarden.se

Djurgårdens aktörer arbetar aktivt för ligga i framkant och driva utvecklingen för en hållbar besöksnäring framåt under nätverket Royal Djurgården, mer om det finns att läsa här:

Sustainable Djurgarden

PREKS

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse är en framväxande skulpturpark på södra Djurgården, initierad av kronprinsessparet 2019. I miljön som omger Rosendal har en rad samtida skulpturer av hög internationell klass installerats, ett nytt per år.

Detta ger denna del av Djurgården en ytterligare kulturanknytning och tillför ett stort värde för besökare.

www.preks.se

Houdini Sportswear

Ett cirkulärt förhållningssätt är något vi delar med vännerna på Houdini. De arbetar för att skapa en produktion som tar hänsyn till våra planetära gränser och utforskar ständigt nya system.

Hösten 2018 anlade vi tillsammans med Houdini Sportswear en testbädd för kompostering av textilt material – världens första klädkompost.

houdinisportswear.com

Husqvarna

Fruktträdgården är förstås trädgårdens juvel. Där har vi hjälp av en robotgräsklippare från Husqvarna som dagligen klipper gräset så att det alltid är välansat och fint när gästerna kommer på besök.

Därtill arbetar våra trädgårdsmästare med Husqvarnas eldrivna handverktyg för att hålla häckar och rabatter i form.

www.husqvarna.com

Ryds Glas

När vi renoverar de gamla växthusen ersätts de gamla enkelglasen med Skavank från Ryds Glas. Ett återbrukat glas där man tar tillvara på spill och glas som sorterats bort. 

www.rydsglas.se

Skillebyholm

Stiftelsen Skillebyholm, den biodynamiska trädgårdsmästarskolan i Järna, var en av medstiftarna när Stiftelsen Rosendals Trädgård bildades och bidrar därmed starkt till vårt ursprung.

Mellan verksamheterna finns ett ständigt erfarenhetsutbyte och samarbete kring kompetens- och verksamhetsutveckling, praktikplatser mm. Flera av våra trädgårdsmästare är också utbildade vid Skillebyholm.

www.skillebyholm.com

Sweden Green House

 Sweden Green House tillverkar växthus och orangerier i vackra modeller och helt i trä. På Rosendals Trädgård har vi låtit uppföra två av deras mindre växthus.

Ett placerat mitt i odlingen och det andra är hem åt vår pedagogiska odlingsverksamhet för barn, Lek Odla Väx! Kom gärna ut och titta.

www.swedengreenhouse.se

Ulf Nordfjell

Den världsberömde landskapsarkitekten har sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 varit en ivrig supporter av Rosendals Trädgård och har ständigt sin vakande hand över trädgården.

Ulf är dessutom pennan bakom mycket av den struktur och design vi upplever i trädgården i dag.

Pin It on Pinterest