Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Samarbetspartners

På Rosendals Trädgård tror vi på att göra saker tillsammans. Därför samarbetar vi med ett antal noga utvalda företag och organisationer som precis som vi tror på att det går att leva gott och samtidigt hållbart.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi driva utvecklingen framåt! Vill du också bli samarbetspartner? Kontakta oss på: info@rosendalstradgard.se

Kungliga Djurgårdsförvaltningen

Stiftelsen Rosendals Trädgårds hyresvärd och beskyddare i snart 40 år. Vi samarbetar kring utvecklingen av både mark, park och fastigheter, och precis som vi värnar Kungliga Djurgårdsförvaltningen starkt om miljön och om biologisk mångfald.

Royal Djurgården

Royal Djurgården är Skandinaviens främsta attraktion, ett besöksmål i världsklass mitt i Stockholm. Som en del av världen första Nationalstadspark är detta en grön oas fylld till brädden med kultur, evenemang och kulinariska utflykter. Djurgårdens aktörer arbetar aktivt för att skapa ett grönt besöksmål av världsklass, mer om det finns att läsa här: Sustainable Djurgarden

Skillebyholm

Stiftelsen Skillebyholm, den biodynamiska trädgårdsmästarskolan i Järna, var en av medstiftarna när Stiftelsen Rosendals Trädgård bildades och bidrar därmed starkt till vårt ursprung. Mellan verksamheterna finns ett ständigt erfarenhetsutbyte och samarbete kring kompetens- och verksamhetsutveckling, praktikplatser mm. (De flesta av våra trädgårdsmästare är för övrigt skolade vid Skillebyholm).

Swedish Gardens

Swedish Gardens är Sveriges enda nätverk för publika parker och besöksträdgårdar. Tillsammans driver nätverket frågor gällande trädgårdsturism och bevarandet och utvecklandet av det gemensamma trädgårdskulturarvet.

Ulf Nordfjell

Den världsberömde landskapsarkitekten har sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 varit en ivrig supporter av Rosendals Trädgård och har ständigt sin vakande hand över trädgården. Ulf är dessutom pennan bakom mycket av den struktur och design vi upplever i trädgården i dag.

Houdini Sportswear

Hösten 2018 anlade vi tillsammans med Houdini Sportswear världens första kompost för uttjänta funktionskläder här på Rosendals Trädgård.

Husqvarna

Fruktträdgården är förstås trädgårdens juvel. Där har vi hjälp av en robotgräsklippare från Husqvarna som dagligen klipper gräset så att det alltid är välansat och fint när gästerna kommer på besök.

Susteco

Föga visste vi att vi beställt Sveriges största kompostmaskin* när vi inledde samarbetet med Susteco. Nu står hon där Big Hanna som hon heter, och ”äter upp” matavfallet från kafé, bageri och servering. Och ut kommer den allra rikaste mull. Lite som alkemi tycker våra trädgårdsmästare!
* Undantaget rena miljö- och återvinningsstationer.

Sweden Green House

Sweden Green House tillverkar växthus och orangerier i vackra modeller och helt i trä. På Rosendals Trädgård har vi låtit uppföra tre av deras mindre växthus (se kartan). Kom gärna ut och titta.

Nordic Parks

Det är klart att vi på Rosendals Trädgård vill samarbeta med Sveriges enda tillverkare av giftfria lekplatser. Tillsammans har vi rustat Rosendals Trädgårds lekplats med både klätterställning och gunga.

Organo Wood

Det innovativa, svenska företaget OrganoWood har patent på en process som skapar tryckimpregnerat virke med naturligt flam- och rötskydd. Det sker helt utan gifter, ungefär som när fossiler skapas. Sådana innovationer gillar vi!