SAMARBETSPARTNERS

På Rosendals Trädgård tror vi på att göra saker tillsammans. Därför samarbetar vi med ett antal noga utvalda företag och organisationer som precis som vi tror på att det går att leva gott och samtidigt hållbart.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi driva utvecklingen framåt! Vill du också bli samarbetspartner? Kontakta oss på: info@rosendalstradgard.se

Kungliga Djurgårdsförvaltningen

Stiftelsen Rosendals Trädgårds hyresvärd och beskyddare i snart 40 år. Vi samarbetar kring utvecklingen av både mark, park och fastigheter, och precis som vi värnar

Kungliga Djurgårdsförvaltningen starkt om miljön och om biologisk mångfald.

Royal Djurgården

Royal Djurgården är Skandinaviens främsta attraktion, ett besöksmål i världsklass mitt i Stockholm. Som en del av världen första Nationalstadspark är detta en grön oas fylld till brädden med kultur, evenemang och kulinariska utflykter.

www.royaldjurgarden.se

Djurgårdens aktörer arbetar aktivt för att skapa ett grönt besöksmål av världsklass, mer om det finns att läsa här: Sustainable Djurgarden

Skillebyholm

Stiftelsen Skillebyholm, den biodynamiska trädgårdsmästarskolan i Järna, var en av medstiftarna när Stiftelsen Rosendals Trädgård bildades och bidrar därmed starkt till vårt ursprung.

Mellan verksamheterna finns ett ständigt erfarenhetsutbyte och samarbete kring kompetens- och verksamhetsutveckling, praktikplatser mm. (De flesta av våra trädgårdsmästare är för övrigt skolade vid Skillebyholm).

www.skillebyholm.se

Swedish Gardens

Swedish Gardens är Sveriges enda nätverk för publika parker och besöksträdgårdar.

Tillsammans driver nätverket frågor gällande trädgårdsturism och bevarandet och utvecklandet av det gemensamma trädgårdskulturarvet.

www.swedishgardens.se

Ulf Nordfjell

Den världsberömde landskapsarkitekten har sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 varit en ivrig supporter av Rosendals Trädgård och har ständigt sin vakande hand över trädgården.

Ulf är dessutom pennan bakom mycket av den struktur och design vi upplever i trädgården i dag.

OPTIMISM

Vi tror på människan och vill själva dra vårt strå till stacken för en bättre värld, för både oss själva och för kommande generationer. För oss handlar det om att både bidra och ta ansvar. Vi vill “så frön” för framtiden och inspirera fler av driva utvecklingen framåt!

Välkomna till oss på Rosendals Trädgård – en oas för växande, hållbarhet och njutning, bara ett stenkast i från Stockholms innerstad.

Vi drömmer om en värld där vår konsumtion är i samklang med naturen; en värld där vi kan leva det goda livet utan att tära på jordens resurser. Vi är övertygade om att detta är möjligt om vi varje dag tar små steg i rätt riktning. Vi vill dra vårt stå till stacken och samtidigt inspirera fler att vara med och driva utvecklingen framåt!

AKTUELLT

Kalasvasen är här!

Kalasvasen är här!

I år fyller Rosendals Trädgård 40 år och då kände vi att en alldeles egen kalasvas var på sin plats för att fira! Vi...

läs mer
Fototävling för unga!

Fototävling för unga!

Delta i Rosendals vänförenings fototävling för unga! Temat för 2023 är "Mitt Rosendal". Ta chansen att utforska...

läs mer

ÄLSKAR DU OCKSÅ
ROSENDALS TRÄDGÅRD?

Rosendals Trädgård är en stiftelse med syfte att bedriva och sprida kunskap om biodynamisk odling och inspirera till en hållbar livsföring.

Skötsel och utveckling av park och trädgård sker helt och hållet med intäkter från verksamheten. Vi har inga statliga eller kommunala stöd för att hålla trädgården öppen för allmänheten. Du kan stötta oss genom en frivillig donation eller entréavgift.

Swisha till: 123 404 1927

Pin It on Pinterest