Miniintervju med vår trädgårdsdesigner Charlotte

maj 16, 2024 | Trädgårdstjänster

Försommaren är här och din trädgård har vaknat till liv! Har du kanske idéer om nya rabatter eller funderar på hur du kan uppdatera dina befintliga med nya växter? Eller är det dags att ta tag i den där uteplatsen? Du har tankar och idéer men känner att du inte riktigt vet vart du ska börja..? 

Vi passade på att ställa några frågor till vår trädgårdsdesigner Charlotte, som dagligen hjälper våra kunder att komma vidare med sina trädgårdsdrömmar!

Trädgårdsdesigner Charlotte Westring | Rosendals Trädgård

Vad kan en trädgårdsdesigner hjälpa till med?
En trädgårdsdesigner kan hjälpa till med det mesta inom trädgård, allt från att ge tips på vilka växter som trivs i olika lägen till hur du kan få in rumslighet i din trädgård. Listan är lång men här är några exempel på vad jag som trädgårdsdesigner kan hjälpa mina kunder med:

  • Växtval – rådgivning om vilka växter som trivs i olika lägen.
  • Växtkomposition – råd om hur du bäst komponerar en rabatt.
  • Biologisk mångfald – hur du kan du öka mångfalden i din trädgård.
  • Funktioner – var ska olika funktioner placeras, växthus, uteplatser, gångar m.m.
  • Känsla – hur når jag till mina drömmars trädgård?
  • Rumslighet – hur optimerar jag ytorna i min trädgård, med vilka element kan jag skapa, golv, väggar och tak.
  • Material – vilka hårdgjorda material passar ihop, vad kan jag återanvända i min trädgård?
  • Ritningar inför anläggning – projektledning under anläggning.


Varför tycker du att man ska anlita en trädgårdsdesigner?

En trädgårdsdesigner kan vägleda dig till att nå dina mål med trädgården och undvika fallgropar på vägen. Genom att anlita en trädgårdsdesigner kan vägen till en välmående drömträdgård både gå snabbare och bli mer ekonomiskt hållbar.

Vi på designavdelningen på Rosendals Trädgård har också som målsättning att ge våra kunder tips och inspiration på hur de kan vårda sina gröna rum i samklang med naturen. En hjärtefråga för oss är att öka den biologiska mångfalden hos våra kunder.


Så här i mitten av maj – vad för typ av hjälp efterfrågas just nu?

Jag får många förfrågningar om växtval och växtkomposition. Många vill satsa på nya planteringar som håller över tid och levererar året om. Vi får även förfrågningar om hur man bäst kan utnyttja sin trädgård, vilka funktioner som kan passa bäst var och hur man kan öka rumsligheten och mångfalden i trädgården.


Hur går det till att anlita dig, och hur lång tid tar det att komma igång med ett projekt?

Ett samarbete börjar med ett hembesök i din trädgård där vi skapar en uppfattning av dina behov och platsens förutsättningar. Jag ger rådgivning utefter era önskemål och kan ge offert för vidare arbete om så önskas. För större projekt skapar vi tillsammans en tidsplan som passar med säsong och era önskemål.


Slutligen – har du ett drömprojekt?

Att få arbeta tätt nära kund med ett gemensamt mål om en välmående trädgård är ett drömprojekt i sig. Jag arbetar gärna med en röd tråd för att koppla samman ute- och innemiljön på ett naturligt sätt. En karg och bergig tomt där naturen runtomkring får spegla sig i trädgårdens val av växter och hårdgjorda material är en favorit!

 

Namn: Charlotte Westring (kallas för Charlie)
Utbildning: Utbildad trädgårdsingenjör (med inriktning design)  på SLU i Alnarp

Mål som trädgårdsdesigner: Skapa välmående gröna miljöer som håller på långsikt genom att följa platsens förutsättningar och att använda rätt växt på rätt plats. Det ska vara njutbart att vistas i sin trädgård.

5 snabba fakta om Charlotte:
1. Intresserad av miljöpsykologi och arkitektur
2. Bakgrund som fotograf
3. Har en förkärlek för natursten, karga landskap och återbrukat material.
4. Ett öga för detaljer ”De första bilderna jag tog med min kamera som barn var på barken av en tall i vår trädgård.”
5. ” Som barn hade jag ett litet stenmusuem,  jag och så småningom hela grannskapet samlade stenar som jag sedan kunde visa upp. Museet bestod av en gammal skolbänk fylld med stenar med små skyltar med beskrivning. Den stod på vår altan, titta för en 5-krona!”

Vill du veta mer, eller boka ett hembesök?
Ta kontakt med Charlotte redan idag!

070-025 13 64
design@rosendaltradgard.se

Här kan du läsa mer om våra trädgårdstjänster

 

Vårstädning

Vårstädning

  Vårstädning i trädgården - här och på vift! Värmen kom med besked och så mycket händer i naturen och på Rosendal. Våra trädgårdsmästare är i full färd med årets vårstädning här på Rosendal...

läs mer
Boka beskärning

Boka beskärning

"Beskärning av fruktträd ger vitala träd, har ett vackert estetiskt uttryck och ger jämnare skördar med bättre kvalitet på frukten" Våra trädgårdsmästare tar sig an dina träd, oavsett om de är unga,...

läs mer
Tid för beskärning

Tid för beskärning

Dags att boka tid för beskärning! På Rosendals Trädgård brinner vi för fruktträdsbeskärning! Vi hjälper er med beskärning av era fruktträd, mindre prydnadsträd, buskar och häckar. Våra...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This