Slowfood Award 2022

feb 27, 2023 | Stiftelsen, Trädgårdskafé

Två stolta köksmästare, Johanna Rosenlund och Danne Berg fick nyligen ta emot en premiering från Slow Food Stockholm.

När Rosendals kockar lagar mat är utgångspunkten det lokala i säsong, helst skördat i vår egen biodynamiska odling. Menyn växer bokstavligen fram i samarbete med trädgårdsmästarna. Vi arbetar även med en rad småskaliga biodynamiska och ekologiska producenter som Karshamra Mat & Trädgård och Skilleby Trädgård.

Nu om hösten tar kockarna hand om skörden och mjölksyrar, torkar och lägger in för att spara smaker in i vintern. När sista skörden är bärgad, komposten lagd och höstbruket klart i trädgården, börjar så trädgårdsmästarna tillsammans med köket att planera nästa års odling och vad som kommer att kunna serveras i vårt trädgårdskafé, på middagar, bröllop och kalas.

  • Observera att vi inte tar emot bordsbokningar för lunch i Trädgårdskaféet.
  • Vi har öl- och vinrättigheter för Trädgårdskaféets lokaler och uteservering. I fruktträdgården får man inte dricka alkohol.

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. Rosendals Trädgårdskafé är KRAV-certifierat nivå Brons.

Krav | Restaurang Brons
19.4 – 25.4  |  2024

19.4 – 25.4 | 2024

Meny i Trädgårdskaféet Dumplings fyllda med getost, serveras med ramslök, gröna ärtor och spenat. Varmrökt lax, svensk grön sparris, furikake och aioli Rödbetssoppa med pepparrotscréme fraiche*...

läs mer
19.4 – 25.4  |  2024

12.4 – 18.4 | 2024

Meny i Trädgårdskaféet Getaost, sotad purjolök, gröna linser, ramslöksmajonnäs, rödbetor & spenat Bakad lammstek, blomkål & harissayoughut, couscous, grönkål & fermenterad zucchini...

läs mer
5.4 – 11.4  |  2024

5.4 – 11.4 | 2024

Meny i Trädgårdskaféet Bakad & picklade rödbetssallad med quinoa, spenat, grönkål, & hasselnötsdukkah Vildsvinskarré med rostad potatis, salsa verde, grönkål & turkisk youghurt...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This