Slowfood Award 2022

feb 27, 2023 | Stiftelsen, Trädgårdskafé

Två stolta köksmästare, Johanna Rosenlund och Danne Berg fick nyligen ta emot en premiering från Slow Food Stockholm.

När Rosendals kockar lagar mat är utgångspunkten det lokala i säsong, helst skördat i vår egen biodynamiska odling. Menyn växer bokstavligen fram i samarbete med trädgårdsmästarna. Vi arbetar även med en rad småskaliga biodynamiska och ekologiska producenter som Karshamra Mat & Trädgård och Skilleby Trädgård.

Nu om hösten tar kockarna hand om skörden och mjölksyrar, torkar och lägger in för att spara smaker in i vintern. När sista skörden är bärgad, komposten lagd och höstbruket klart i trädgården, börjar så trädgårdsmästarna tillsammans med köket att planera nästa års odling och vad som kommer att kunna serveras i vårt trädgårdskafé, på middagar, bröllop och kalas.

Året som var

Året som var

Dags att säga adjö till 2024 och hej till 2025 som blir den 42:a säsongen för Stiftelsen...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This