Nu bygger vi för framtiden!

mar 9, 2023 | Stiftelsen

Nya växthus | Rosendals Trädgård

I mitten av februari togs äntligen ett första spadtag för vårt framtidsprojekt. Rosendals Trädgård har genom åren kommit att bli en älskad grön oas för både stockholmare och tillresta besökare och en föregångare inom jord-till-bord-filosofin. Här skapas sinnliga upplevelser med trädgården som utgångspunkt, men verksamheten har för länge sedan vuxit ur sin kostym!

Byggnaderna behöver uppgraderas för att vi även fortsättningsvis skulle kunna vara en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar verksamhet, och för att också framtidens besökare ska kunna lära och njuta på platsen.

Tillsammans med hyresvärden Kungliga Djurgårdens förvaltning som förvaltar två seklers trädgårdshistoria i området, tas nu ett nytt kliv i Rosendals utveckling. Jordens Arkitekter har varsamt lagt till ytterligare en årsring; en länk mellan samtid och dåtid där de nya byggnaderna hänsynsfullt möter de charmiga gamla växthusen.

Nya växthus | Rosendals Trädgård

Nu bygger vi bort tillfälliga, ohållbara lösningar och tar höjd för framtiden med målsättning att skapa smidigare flöden, sundare arbetsmiljö, hållbarare lösningar och härligare gästupplevelser! Initialt byggs ett nytt kök och trädgårdskafé som möjliggör bättre flöden och gästupplevelser året om. Entreprenören M3 Bygg har valts ut för sin stora erfarenhet av projekt i känsliga miljöer bl.a arbete med Storkyrkan.

Visionen har varit att lyfta fram alla de hantverkskunskaper som finns inom Rosendals Trädgård – kockar, bagare, trädgårdsmästare och florister. De nya byggnaderna för också köket och odlingen än närmre varandra. Materialen är noga utvalda för sin taktilitet och utifrån Rosendals hållbara och njutningsfulla profil.

Varmt välkomna att följa vår resa!

Nu har vi öppnat dörrarna till det nya!

Nu har vi öppnat dörrarna till det nya!

Förra veckan fick vi äntligen inviga våra nya byggnader, signerade Jordens Arkitekter . Med ett nytt kök och en ny servering kan vi synliggöra det hantverk som utförs här dagligen. Efter sex års...

läs mer
Vi renoverar labyrinten 2024-2027

Vi renoverar labyrinten 2024-2027

Häcklabyrinten “Tittin” skapades 2001 av konstnären Katarina Mark. Tillsammans med Rosendals trädgårdsmästare planterades 1100 hagtornsplantor. Labyrintens form bygger på ett klassiskt nästan 3000...

läs mer
Kalasvasen är här!

Kalasvasen är här!

I år fyller Rosendals Trädgård 40 år och då kände vi att en alldeles egen kalasvas var på sin plats för att fira! Vi krokade arm med fantastiska Linnéa Hedenus som har formgivit och blåst våra fina...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This