I mitten av februari togs äntligen ett första spadtag för vårt framtidsprojekt. Rosendals Trädgård har genom åren kommit att bli en älskad grön oas för både stockholmare och tillresta besökare och en föregångare inom jord-till-bord-filosofin. Här skapas sinnliga upplevelser med trädgården som utgångspunkt, men verksamheten har för länge sedan vuxit ur sin kostym!
Byggnaderna behöver uppgraderas för att vi även fortsättningsvis skulle kunna vara en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar verksamhet, och för att också framtidens besökare ska kunna lära och njuta på platsen.
Tillsammans med hyresvärden Kungliga Djurgårdens förvaltning som förvaltar två seklers trädgårdshistoria i området, tas nu ett nytt kliv i Rosendals utveckling. Jordens Arkitekter har varsamt lagt till ytterligare en årsring; en länk mellan samtid och dåtid där de nya byggnaderna hänsynsfullt möter de charmiga gamla växthusen.
Nu bygger vi bort tillfälliga, ohållbara lösningar och tar höjd för framtiden med målsättning att skapa smidigare flöden, sundare arbetsmiljö, hållbarare lösningar och härligare gästupplevelser! Initialt byggs ett nytt kök och trädgårdskafé som möjliggör bättre flöden och gästupplevelser året om. Entreprenören M3 Bygg har valts ut för sin stora erfarenhet av projekt i känsliga miljöer bl.a arbete med Storkyrkan.
Visionen har varit att lyfta fram alla de hantverkskunskaper som finns inom Rosendals Trädgård – kockar, bagare, trädgårdsmästare och florister. De nya byggnaderna för också köket och odlingen än närmre varandra. Materialen är noga utvalda för sin taktilitet och utifrån Rosendals hållbara och njutningsfulla profil.
Varmt välkomna att följa vår resa!