Träden skiftar i höstens färger, i trädgården är höstbruket igång och årstiden då vi visas mer inomhus är här. I gårdsbutiken har hösten fått flytta in med varma färger och vi har fyllt på med värme i form av fina filtar, goda teer och generösa tekoppar m.m. Färska kryddknippen med persilja, örter och kryddtagetes. Purpurkål och vintersquash direkt från grönsakslandet – närodlat och giftfritt! Vår odling av grönsaker, frukt och blommor är både KRAV och Demetercertifierad. Årets skörd av äpplen har även blivit såväl mos som kompott, vi har även mustat äpplen och päron så vi kan servera varm äppelmust när det blir kallt ute. Varje dag får gårdsbutiken nybakat bröd från vår vedeldade stenugn. Här husets vita bröd som är mycket gott till soppa eller höstens grytor. Till hösten hör inte bara att skörda utan även ta tillvara. I gårdsbutiken finns fina mjölksyrningskrus. Vill du lära dig hur man gör har vi dels bokenom Fermentering, men också en alldeles nyinsatt kurs på Fars dag – mer om den finns att läsa här: FERMENTERING TILL NYTTA & NÖJE 12 november Med höstens intåg blir det också kallare och en varm kopp te är inte så dumt efter promenaden. Här en generös kopp av Stockholmsbaserade keramikern Lisa Ottebring och ugglemuggar av keramiker Anna Schröder. Teerna vi serverar i trädgårdskaféet finns att handla med hem från gårdsbutiken, vi har även kvar av årets honung från bikuporna i fruktträdgården. För lite extra värme och mysiga stunder i soffan har gårdsbutiken fina filtar i återvunnen ull – en bra present till den frusne. Vi har nu fler färger på Rosendals tygkasse – ursprungsloggan på kassen skapades av Pål Borg som var med när stiftelsen bildades i början av 1980-talet och den har sedan justerats något längs vägen. Gårdsbutiken har öppet hela hösten, ända fram till och med 21 december. Missa inte våra julkvällar 15 och 16 november då vi har öppet ända till kl. 20 – men då har hösten flyttat ut för att ge plats åt vinter och julens smaker. Välkomna!
LUNCHMENY | till 22 DEC
Julkryddad potatiskaka, skogssvamp, inlagda betor, bladkål, lingon, brödsmulor, rökt gräddfil...