Från jord till bord till jord – en resa genom Rosendals Trädgårds cirkulära universum där vi både skördar, tillagar, äter och komposterar…
Vi startar dagen med att skörda premiumråvaror direkt ur odlingsbäddarna. Vi kommer sedan att fördjupa oss i de tillagningstekniker som på bästa sätt bidrar till att framhäva råvarans unika smak. Här tittar vi även på deras bästa smakbryggor. Vi avnjuter en måltid vi lagat tillsammans med fantastiska dryckeskombinationer och därtill kommer vi även att bjuda på en introduktion till komposten för att fånga det cirkulära i vårt arbetssätt.
Under ledning av Paul Svensson och Jonas Bolling fortsätter köket på Rosendals Trädgård att utforska måltiden som gynnar den biologiska mångfalden och samtidigt bjuder på en smakupplevelse.Tillsammans har de utvecklat denna kurs där du som deltagare får ta del av tankarna bakom och får med dig inspiration och kunskap hem.
Rosendals Trädgårds matfilosofi baseras på att jobba nära naturen och dess förutsättningar utifrån rådande säsong. Skafferiet vi har att tillgå kommer sannolikt vara följande:
Purjolök
Pumpa
Rödbetor
Morötter
Bladkål
Svamp
Vilt från skog och mark
Målsättningen med denna dag är att ni ska får en inblick i vår gastronomi och hemligheterna bakom en vass, närodlad måltid som både smakar gott och gör gott!
Datum: 22 september 2024 kl. 10 – 16
Kursavgift: 2900 kr inkl. receptkompendium, måltid med dryck och såklart – massa tips och tricks
Boka kursen här