Dra upp plantor

Dra upp egna plantor: Sådd – Skolning – Utplantering

Lär dig hur du driver upp livskraftiga grönsaks- och blomsterplantor med ekologiska metoder. Rosendals Trädgård är en biodynamisk handelsträdgård och all vår odling sker utan kemiska gifter. Kursen består av tre tillfällen som startar med fröer, olika tekniker för sådd, följt av skolning av plantor, hur du undviker skadedjur, genomgång av vattning och näringstillförsel och slutligen utplantering på fält.

Vi arbetar praktiskt i växthuset där alla moment gås igenom grundligt, varvat med teori. Under kursen får du även inblick i trädgårdsmästarnas arbete med att dra upp plantor för odlingen av grönsaker och blommor på Rosendal. Kursledare är Angelica Lindberg, trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård med ansvar för plantuppdragningen och med många års erfarenhet av ekologisk odling.

Då gruppen är liten finns gott om utrymme för frågor till kursledaren. Oömma kläder efter väder och bekväma skor – kursen sker dels i växthus samt ute i trädgården.

 

Datum: Torsdag 30 mars, 27 april och 1 juni 2023 kl. 14 – 16.30
Kursavgift: 4500 kr inkl. kursmaterial, kurskompendium och ekologisk fika – kaffe/ te, med kaka från vårt vedugnsbageri.

 

Boka kursen här

GE BORT EN KURS I PRESENT!

Fyll i din egen mejladress vid anmälan och mejla sen till oss så lägger vi in rätt kontaktuppgifter manuellt när presenten är överlämnad.

Pin It on Pinterest

Share This