Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Boka julen på Rosendal

I mitten av november när trädgården har gått till vintervila flyttar julen in i växthusen. I köket, vedugnsbageriet och gårdsbutiken är det full aktivitet. Vi bakar, förädlar, binder kransar och gör blomsterarrangemang till vinterns högtider.

Sommarens restaurangupplevelse Herbarium får följa med in i vintern och vi presenterar ett middagskoncept med smårätter utifrån vinterns råvaror, sådant vi skördat och förädlat för att spara smaker in i vintern. Men såklart finns här även plats för det mer traditionella julmyset och vi erbjuder såväl, julmingel som julfika och jullunch.

Välkomna till en vintersmyckat Rosendal!

HERBARIUM | VINTERMIDDAG från 25 november

Vi låter sommarens restaurangupplevelse Herbarium följa med in i vintern och presenterar ett middagskoncept där vi fokuserar på matupplevelser utifrån trädgårdens skafferi och råvaror från lokala producenter som hör säsongen till. Trädgårdsmästarna har skördat i vår biodynamiska odling, våra kockar har förädlat för att spara smaker in i vintern och bagarna förser oss med bröd från vedugnen. Denna jul lagar vi en meny med 5 serveringar som kommer att förändras under vägen mot jul. Maten serveras till bords i våra rymliga, vackert vinterdekorerade växthus. Till middagen serverar vi ekologiska viner och drinkar med fokus på lokalt och säsong.

 


Herbarium meny 450 kr/ kuvert (402 kr exkl. moms)

Om ni är färre än 9 personer kan du boka genom att klicka på knappen Boka bord!

För bokning för mer än 9 personer samt övriga förfrågningar rörande Herbarium – vinter, mejla hovmastare@rosendalstradgard.se

 


HERBARIUM VINTER  |  Chambre séparée

I vår Odlings- och matateljé dukar vi upp för en meny utifrån chefs choice. 

– För sällskap 12 – 25 personer
Kan bokas torsdag – lördag från26 november
– Välj tidig sittning kl. 17 – 19.30 eller sen sittning kl. 20 – 22.30.   

Vid tidig sittning, start kl. 17  finns även möjlighet att besöka vår bar efteråt, vid sen sittning kl. 20, så kan vi reservera bord i baren före middagen om så önskas.

Lokalhyra chambre séparée med egen värd5000 kr (4000 kr exkl. moms)
– Kuvertpris 450 kr (402 kr exkl. moms)
– Dryckespaket 350 kr (280 kr exkl. moms)
– Alkoholfritt dryckespaket 250 kr  (233 kr exkl. moms)

BOKA

HERBARIUM VINTER  |  Större sällskap

 Vi dukar upp för middag i trädgårdskaféets växthus, exklusivt för ert sällskap. 

– För sällskap från 35 personer
– Kan bokas onsdagar från25 november 
–  Kvällen inleds med fördrink kl. 18.00 i vår vinterbar, sen välkomnas ni till bord för sittning till kl. 22.00

– Lokalhyra privat sällskap onsdagar 15000 kr (12000 kr exkl. moms)
– Kuvertpris 450 kr (402 kr exkl. moms)
– Dryckespaket 350 kr (280 kr exkl. moms)
– Alkoholfritt dryckespaket 250 kr  (233 kr exkl. moms)

Tillval: Vill ni fortsätta längre än till kl. 22, lägga till fest efteråt så kan vi öppna upp vårt växthus med bar och musik. Personal och musikanläggning ingår fram till kl. 00. Tillägg lokalhyra vid förlängd sittning med bar (till kl. 00.00) 10000 kr (8000 kr exkl. moms).

BOKA

 

 

 

JULMINGEL, JULFIKA & JULLUNCH FÖR GRUPPER

Samla kollegorna eller vännerna för en trevlig stund i julens tecken. Julens och vinterns smaker från kök och bageri dukas upp i stämningsfull miljö. Vi har möjlighet att ta emot grupper såväl inne i våra luftigt möblerade växthus, som ute på gårdsplan under tak. 

 

JULMINGEL PÅ GÅRDSPLAN

Vi tänder grillen under utetaket på gårdsplan för ett vintrigt utomhusmingel. Här serverar vi vår egen lammkorv*, gjord i samarbete med Gotlands Korvfabrik  med bröd från vårt vedugnsbageriet, kockarnas surkål och vår hemlagade senap. Som avslutning blir det kaffe/te och bagarnas mjuka kaka.
*”Kungens får” som betat på Djurgården under sommarhalvåret.

– För sällskap från 30 personer
– Kan bokas tisdag – fredag kl. 17 – 20

– Lokalhyra gårdsplan med tak 12500 (10000 kr exkl. moms)
– Kuvertpris 220 kr (196 kr exkl. moms)
– Dryck tillkommer

Tillval:  Fördrink: varm kryddad äppelmust från trädgården eller juldoftande glögg, bageriets pepparkaka med ädelost 150 kr/ kuvert (120 kr exkl. moms)

BOKA

 


JULFIKA

Vi dukar upp en mysig julfika i växthuset alt. ute under taket på gårdsplan om ni är fler än 25 personer och vill vara ute. Vi serverar en traditionell julsmörgås med skinka och kökets egen senap på bageriets julbröd. Bageriets saffransbullar och vår egen glögg med konjak får oss i riktig julstämning. Kaffe och te ingår.

– För sällskap från 10 – 25 personer i växthuset
– För sällskap 25 – 60 personer i växthuset alt. ute under tak på gårdsplan
– Kan bokas tisdag – fredag fram tills att Trädgårdskaféet stänger kl. 16.

Lokalhyra 3000 kr (2400 kr exkl. moms)
Kuvertpris 220 kr (196 kr exkl. moms)

BOKA

 


JULLUNCH I VÄXTHUSET

Vi dukar i eget växthus där ni avnjuter Rosendals vinterlunch. Menyn består av soppa, terrine, en vegetarisk rätt, Rosendals egen korv* och som avslut vår ostkaka med sylt och grädde. Lunchen kan kombineras med besök i Rosendals gårdsbutik och plantbod som har öppet till kl. 16.
*”Kungens får” som betat på Djurgården under sommarhalvåret.

 

– För sällskap upp till 30 personer
– Kan bokas tisdag – fredag kl. 12 – 15

– Lokalhyra växthus 7500 kr (6000 exkl. moms)
– Kuvertpris 450 kr  (402 kr exkl. moms)
– Dryck tillkommer

BOKA

 

JULVERKSTADEN | workshops från 11 november

Plantbodens ena växthus förvandlas från början av november till en inspirerande verkstad fylld av material hämtat från naturen och trädgården, grenar, kottar, torkade blomster m.m. Våra trädgårdsmästare och blomsterkreatörer håller kurs och workshops på vardagar och utvalda kvällar. Här kan du boka in dig för en trevlig stund med vänner och kollegor eller välja att gå vår kurs för att få en mer grundlig introduktion till kransbindning med olika tekniker.

Julverkstad kransar   |  Kransbindningskurs – teknik & komposition