Herbarium H2O – En smakresa
under ytan

ROSENDALS TRÄDGÅRD 1 & 2 FEBRUARI FRÅN KL. 18

Upplev en unik middag där Paul Svensson, Jonas Bolling och Olle Broström med kockar bjuder in till Rosendals Herbarium i vinterversion. En kväll där vi dyker under ytan för att utforska vårt förhållande till vatten; såväl hav som sjö och den mångfald det erbjuder. Framtidens havsmat och råvaror från vattenbruk möter smaker från Rosendals vinterskafferi  presenterat i sju serveringar i vår växthusmatsal.

Välkommen till Herbarium H2O!

Paul Svensson, gastronomisk ledare och Jonas Bolling, mat- och dryckesansvarig, Rosendals Trädgårdskafé & kök

Herbarium H20 | Rosendals Trädgård

Olle Broström, köksmästare Rosendals Trädgårdskafé & kök

HERBARIUM H2O – PÅ TALLRIKEN

Välkommen till bords i vår växthusmatsal för att avnjuta en meny med sju serveringar. Varje rätt i denna vintermiddag, som tagits fram av Paul Svensson, Jonas Bolling och Olle Broström med köksteam, har sin egen unika karaktär med råvaror från vattenbruk; från hav sjö och andra vatten.

Till Herbarium H2O tar sig kockarna an råvaror som tång, alger, sjöpung och ostron. Fisken odlas i hållbara kretsloppssystem på land.

Till detta läggs råvaror från Rosendals vinterskafferi; ur våra egna biodynamiska odlingar, från Djurgårdens marker och det vilda.

Meny för Herbarium H2O middagarna presenteras i mitten av januari.

FRÅN JORD TILL BORD

utvalt med omsorg, tillagat med kärlek

Från trädgård och bageri till grytor och fat

Herbarium 2.0 grundas i ett utforskande av smaken av platsen Rosendal. Under 2025 kommer vi att presentera en serie måltidsuplevelser som vidgar smakpaletten ytterligare utifrån temat gastronomi och mångfald. Vårt vinterskafferi är frukten av ett samarbete mellan våra trädgårdsmästare, bagare och kockar.

Trädgårdsmästarna har varsamt skördat råvaror från både grönsaksodlingen och fruktträdgården som kockarna tagit tillvara för att spara in i vintern.

Brödet som serveras till middagen bakas på plats i vår vedeldade stenugn, och våra hantverkare från bageriet står för bröd och andra godsaker som serveras till måltiden.

Hantverksbröd från vedugnsbageriet på Rosendals Trädgård
Vitlök på tork  |  Rosendals Trädgård

BOKA VINTERNS HERBARIUM H2O MIDDAG!

Platserna till Herbarium H20 är begränsade, och eventet är en unik möjlighet att få uppleva en specialkomponerad meny som utforskar vårt förhållande till vatten och havets okända skafferi. Boka din plats i tid för att inte missa denna oförglömliga matupplevelse!

  • Datum: 1 och 2 februari
  • Tid: välj sittning, varje kvart från kl. 18 – 19.30
  • Pris: 995 kr per person (exkl. dryck)
  • Plats: Matsalen, Skavankväxthuset

VAD ÄR HERBARIUM?

Herbarium är Rosendals Trädgårds matkoncept där vi lyfter fram det bästa från vår biodynamiska odling, med fokus på säsongens smaker och hållbara råvaror.

Herbarium 2.0 är en vidareutveckling där vi flyttar in i växthusmatsalen för att utforska nya smaker och sätt att skapa en hållbar restaurangupplevelse.

Vill du veta mer om det ursprungliga Herbarium-konceptet?

Läs mer här

Herbarium - bar & mat från uteköket Rosendals Trädgård

Pin It on Pinterest