Herbarium 2.0 – En smakresa
genom höstens skörd

ROSENDALS TRÄDGÅRD 5 & 6 NOV. KL. 18

Upplev en unik höstmiddag där Paul Svensson och Jonas Bolling med kockar flyttar in vårt sommarkök Herbarium i värmen och låter det forma framtidens restaurangupplevelse på Rosendals Trädgård.

Kockarna i kålen | Rosendals Trädgård

HERBARIUM 2.0 – PÅ TALLRIKEN

Kvällen inleds ute vid brasan framför växthusen med en kort presentation och smak av årstiden här och nu i trädgården. Sedan tar vi plats vid dukat bord inomhus och fortsätter middagen.

Varje rätt i denna höstmiddag, som tagits fram av Paul Svensson och Jonas Bolling med köksteam, har sin egen unika karaktär utifrån höstens skafferi; ur våra egna biodynamiska odlingar, från det vilda och från Djurgårdens marker.

Meny för Herbarium 2.0 middagarna presenteras i slutet av oktober.

FRÅN JORD TILL BORD

Skördade med omsorg, tillagade med kärlek

Per och Jonas i Rosendals Trädgårds kök

SKÖRDEMENY

PERSILJA

Persilja, siklöja, löjrom

FLÄDER

Fläder, fermenterat av årets skörd, vedugnsbageriets bröd

BLOMSTERKRASSE

Blomsterkrasse, purjolök,grön tomat

SALVIA

Salvia, pumpa, havtorn

TIMJAN

Timjan, svamp, vedugnsbageriets bröd

TALL

Tall, beta ”Badgers flame”

DRUVOR

Druvor från vår vingård, Djurgårdsvilt

NYPONROS

Nyponros, vassle, äpple ”Gul Rickard”

I HERBARIUMS BAR

ROSENDALS GIN & TONIC

Försommarens smaker fångade i Rosendals Trädgårdsgin 2024: hägg, nässla & libbsticka

DRYCKESPAKET

Till kvällens meny har vi tagit fram ett dryckespaket med svenska viner och hantverksdryck. Beställs på plats.

MOCTAILS & ÄPPELMUST

På dryckesmenyn denna kväll finns såklart även alkoholfria alternativ årets första must av äpplen från fruktträdgården.

Från trädgård och bageri till grytor och fat

Menyn på Herbarium 2.0 är frukten av ett samarbete mellan våra trädgårdsmästare, bagare och kockar.

Trädgårdsmästarna har varsamt skördat råvaror från både grönsaksodlingen och fruktträdgården.

Brödet som serveras till middagen bakas på plats i vår vedeldade stenugn, och våra hantverkare från bageriet står för bröd och andra godsaker som serveras till måltiden.

Hantverksbröd från vedugnsbageriet på Rosendals Trädgård
Vitlök på tork  |  Rosendals Trädgård

FÖLJ MED PÅ VÅR SMAKRESA
GENOM HÖSTEN!

Platserna till Herbarium 2.0 är begränsade, och eventet är en unik möjlighet att få uppleva trädgårdens smaker i en höstlig miljö. Boka din plats i tid för att inte missa denna oförglömliga matupplevelse!

  • Datum: 5 och 6 november
  • Tid: välj sittning kl. 18 eller kl. 19,
  • Pris: 850 kr per person (exkl. dryck)
  • Plats: Nya trädgårdskaféet

VAD ÄR HERBARIUM?

Herbarium är Rosendals Trädgårds matkoncept där vi lyfter fram det bästa från vår biodynamiska odling, med fokus på säsongens smaker och hållbara råvaror.

Herbarium 2.0 är en vidareutveckling där vi utforskar nya smaker och sätt att skapa en hållbar restaurangupplevelse.

Vill du veta mer om det ursprungliga Herbarium-konceptet?

Läs mer här

Herbarium - bar & mat från uteköket Rosendals Trädgård

Pin It on Pinterest