Julbord på Rosendals Trädgård
– En hållbar smakupplevelse i hjärtat av Djurgården


Upplev ett julbord med kärlek
till maten, råvaran & jorden!
Mellan den 28 november och 20 december välkomnar vi dig till Rosendals Trädgård för en oförglömlig kväll där säsongens råvaror från våra egna biodynamiska odlingar, Djurgårdens marker och lokala matproducenter står i centrum.
Vi låter klassiker möta nya trädgårdsfavoriter – på vårt bord finns sillen och julskinkan men också alternativen från växtriket som ”svillen” och najadrödbetan. Vi lovar er en modern och medveten måltid i klassisk förpackning som ni sent ska glömma!
Boka din plats och upplev en härlig vinterkväll tillsammans med oss på Rosendals Trädgård – en cirkulär plats som hyllar kärleken till jorden, bröd och mat!
God Jul!
ETT JULBORD I FLERA AVSNITT
För den som önskar börjar vårt julbord redan vid den mysiga Vinterbaren med årets signaturdrink eller ett glas varm äppelmust vid brasan.
LÄS MER HÄR
TILL BORDS I VÄXTHUSET
Vi inleder julbordet med vårt generösa, närodlade och förädlade ”kalla julbord” – serverat av Rosendals kockar. Därefter följer en varmrätt serverad vid bordet.
DET SÖTA TILL SLUT
Bagarna ser till att julbordet får ett avslut som heter duga med ett dignande dessertbord fyllt av julens bakverk; klassiska desserter som inkokta päron, mjuk pepparkaka och romtopf, därtill julgodis; kola, knäck och marmelad. Allt ackompanjerat av lokala godishantverkare.

Boka julbord på
Rosendals Trädgård!
DATUM
28 nov – 20 dec 2025
När: tisdag till söndag
Tid: Sittning kan bokas med start 17 – 20
PRISER
995 kr/ kuvert
Barn:
Upp till 4 – 8 år: 225 kr
8 – 14 år: 395 kr
Från 14 år: 995 kr.
Vänligen ange antal barn samt ålder vid bokning.
BOKNING:
Välj knapplänk nedan för bokning upp till 20 personer.
För grupp från 20 personer mejla förfrågan till event@rosendalstradgard.se
För bokningsvillkor se längre ner på sidan.
FRÅN DJURGÅRDENS JORD TILL VÅRT JULBORD
Vi samlar och förädlar de bästa råvarorna från årets säsong för att skapa en exceptionell julmiddag som sent ska glömmas – en smak av vår plats och våra traditioner.
För köket börjar julen redan när vi tar hand om årets skörd från trädgården och när kungens får och fjällko som betat här på Djurgården får gå till slakt.
Vi fermenterar, picklar, saltar och lägger in för att bevara smaken av den gångna säsongen. Grönkålen får stå kvar på odlingsfältet in i det sista.
Bagarna matar surdegen för att förgylla julbordet med ett riktigt gott bröd, bakat i vår vedeldade stenugn. Sedan följer årets pepparkaksdeg och julgodistillverkningen. Allt görs från grunden, för hand i vårt bageri.


I GLASET TILL JUL!
Dryckerna vi serverar är noga utvalda, i huvudsak ett ekologiskt och hantverksmässigt producerat sortiment av vin, öl och alkoholfria alternativ.
Till jul blandar vi glögg enligt traditionsenligt recept med och utan alkohol. Vi kryddar snaps med – i år svarta vinbärsblad och timjan från trädgården. För den som önskar har vi tagit fram ett dryckespaket som passar till maten.

ROSENDALS JULMENY 2025
Här nedan ett urval smaker från vårt julbord, till dessa kommer även en varmrättsservering vid bordet
– Hav & Sjö –
Senapssvill
Inlagd svill med peppar, lagerblad & lök
Rosendals trädgårdsörtselleri
Skärgårdssill
Senapssill
Trädgårdsörtsill med stenbitsrom
Rosendals trädgårdsörtselleri
Matjesill från Norröna
Klassisk inlagd sill
Klassiskt gravad cirkulär regnbågslax
Varmrökt Clarias
Inlagd lök
Najadrödbeta från Skilleby gård
Havsrelish sockertång, kapris & oliv
Ångade blåmusslor med saffranescabeche
Amandinepotatis
Hovmästarsås
Rosendals hemkärnade smör
Gräslök, finhackad lök, brynt löksmör
Syrad grädde
– Trädgård –
Rödkål, sesam & skogsbär
Citronkokt rotselleri, äpple, valnötsdressing
Nystekt ostronskivling från Slakthusområdet
Äppelmarinerad kålrabbbi med grillad majonnäs
Pumpatartar med salvia & havtorn
Fermenterat, syltat, gravat, saltat, rökt
& picklat av årets skörd i trädgården
– Gård & Skog –
Ett urval svenska charkuterier;
rökt & lufttorkat
Jultempeh på gulärta & raz el hanout
Julskinka på svensk ekologisk gris
Paté på kycklinglever från Bosarp
Fransk parfait på Stillinge gråärta,
tryffel & shiitake
Bondpaté på kossa från Djurgården
Trädgårdschutney på våra äpplen,
fänkål & koriander
Rosendals 100% äpple med ingefära
– Dessert & gottebord –
Rosendals klassiska pepparkakor
Biologisk mångfaldskaka
Saffransgifflar
Saffranskokta päron med vanilj & ingefära
Romtopf på körsbär
Mjuk pepparkaka
Skavankkaka med rosdiplomat
Chokladkräm, havtorn & kolasås
Hjortronpanacotta
Minipavlova med skogsbärssylt
Bagarnas franska nougat
Knäck, mintkyssar & marmelad
Kola från Pärlans Konfektyr

Julen på Rosendals Trädgård är frukten av alla oss som verkar här:
– trädgårdsmästarna, bagarna, kockarna och våra florister. Vi ramar in julen med levande ljus och eldar, handbundna kransar och dekorationer av material hämtat från naturen. Vi välkomnar er till vår vinterbonade växthusmatsal!






Abonnera våra växthus
för julbord och fest
Fira in julen i en unik och magisk miljö på Rosendals Trädgård! Företag, organisationer och föreningar har nu möjlighet att abonnera våra stämningsfullt dekorerade växthus för julbord och fest.
BOKA ERT VÄXTHUS IDAG!
Säkra en plats för ert sällskap och skapa minnen som varar länge! Kontakta oss för att boka och få mer information om hur vi kan göra er julfest till något alldeles extra.
FRÅGOR & SVAR
Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om vårt julbord. Hittar du inte svar på din fråga? Mejla oss på event@rosendalstradgard.se
BOKNING & AVBOKNING
Villkor grupp från 20 personer
Bokning & bekräftelse
En bokning är giltig först när ni fått en skriftlig bekräftelse från oss.
Antal gäster
Slutligt antal gäster ska meddelas senast 7 dagar före ert besök. Detta antal ligger sedan till grund för debitering.
Om ni blir fler än planerat försöker vi ordna plats i mån av möjlighet, men kan inte garantera det.
Avbokning & ändring
Vid avbokning senare än 30 dagar före ankomst debiteras 50 % av bokat värde.
Vid avbokning senare än 14 dagar före ankomst debiteras fullt värde.
Vid minskning av gästantal senare än 7 dagar före bokningen debiteras full kuvertavgift.
Villkor upp till 20 personer
Bokning & bekräftelse
En bokning är giltig först när ni fått en skriftlig bekräftelse från oss.
Avbokning & ändring
Vid avbokning mellan 7 dagar och 48 timmar före ankomst debiteras 50 % av bokat värde.
Vid avbokning senare än 48 timmar före ankomst debiteras fullt värde.
No show
Vid uteblivet besök (”no show”) debiteras fullt pris för det antal gäster som bokats och bekräftats.
Betalning
Grupp upp till 20 kuvert: Betalning sker på plats med kort. Alla priser på vår julbordssida är inklusive moms.
Grupp från 20 kuvert: Betalning sker på plats med kort alt. fakturering om så överenskommits. Prisuppgift enligt offert.
Kan ni ordna julklappar till mina gäster!
Ja, självklart! Mejla till gardsbutiken@rosendalstradgard.se
Ange gärna antal gäster och en summa du vill lägga på gåvan så återkommer vi med förslag!
MAT & DRYCK
Finns det bar?
Det finns bar!
Vegetariska / veganska alternativ
Ja det finns det! Se gärna vår julmeny för mer information.
Matallergier
Vänligen meddela eventuell allergi/specialkost i formuläret när du bokar.
För större grupp från 20 kuvert meddelas eventuell allergi/ specialkost senast 7 dagar i förväg.
.
PRAKTISKT
Så åker du till oss
Det finns flera alternativ för dig att åka till oss på Rosendals Trädgård.
Garderob
Obemannad garderob finns.
Kan jag ta med mig hund
Din hund är välkommen!
Observera att din hund ska trivas i miljöer där det är liv och rörelse samt ska vara kopplad vid bordet (din kompis får inte följa med till buffén).
Med reservation för förändringar gällande innehåll i meny samt priser.