TRÄDGÅRDSLÖRDAG med natur & kultur | 13 APRIL

Trädgårdssäsongen 2024 är igång! Vi välkomnar den med en inspirerande Trädgårdslördag i samarbete med Natur & Kultur. Möt de bokaktuella författarna Marika Delin, Nicole Wilson, Alva Herdevall och Anders Rydell för boksamtal i stora växthuset. Niklas Medin, trädgårdsmästare och Charlotte Westring, trädgårdsdesigner båda från Rosendals Trädgård deltar också i samtalen.Här kommer vildrosor, trädgårdsdesign och pumpor att stå i fokus.
Mer om böckerna kan du läsa här 


Vi öppnar upp Trädgårdsbaren i anslutning till växthuset med dryck och lättare förtäring och i Trädgårdskaféet finns både lunch och fikabuffé uppdukat hela dagen. I Plantboden kan du botanisera bland fröer, dahliaknölar och utvalda trädgårdstillbehör. Plantgården är påfylld med perenner, rosor, buskar och träd.

Boka plats till respektive samtal längre ner på sidan. 


Program i växthuset

11.00 Lär dig tänka som en trädgårdsdesigner

Hur ser din drömträdgård ut – och hur får du till den känsla eller stil du vill ha? Bli inspirerad att tänka som en trädgårdsdesigner – från idéer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet. Här är många fler element än växter tongivande. Nicole Wilson, prisbelönt trädgårdsdesigner och programledare för SVT:s Drömträdgården, i samtal med Charlotte Westring, trädgårdsdesigner på Rosendals Trädgård.

 

12.30 Vildare rosor

Möt trädgårdsformgivaren Marika Delin och Rosendals trädgårdsmästare Niklas Medin i samtal om vildrosor. De sedan länge förbisedda vildrosorna är lättodlade, friska och vackra med enkla blommor och lysande nypon. Lär dig mer om dessa härdiga rosor som går att odla i hela landet, älskas av pollinatörer och håller rådjuren borta med sina taggar. Marika Delin är aktuell med boken ”Vildare rosor” och har tidigare skrivit ”Min skogsträdgård – silande ljus och vandrande skugga”.

 

14.00 Pumpa – mat, odling & mastodonter

Få grödor har kommit att omges av sådan mystik som pumpan. Möt självhushållarna Alva Herdevall och Anders Rydell i ett samtal om att odla, lagra och laga pumpa. I sin trädgård utanför Uppsala odlar de ett 60-tal olika sorters pumpor och älskar dem för deras variation, hållbarhet och smak. Nu är de aktuella med boken ”Pumpa” som är en kärleksförklaring till världens största frukt. De har tidigare skrivit den prisbelönta boken ”Modern självhushållning” tillsammans.

 

Samtalen är ca 30 minuter långa med tid för frågor efteråt. Alla tre böcker kommer att finnas till försäljning och går att få signerade efter samtalen, de finns också att handla i Plantboden hela dagen.


Datum:
Lördag 13 april kl. 11, 12.30, 14
Plats: Stora Växthuset mittemot Gårdsbutiken
Biljetter: förköp 42 kr / samtal (30kr + 12 kr bokningsavgift) – se länk nedan:

 

 

MISSA INTE NÄR DET HÄNDER NÅGOT KUL PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD!

<< TILLBAKA TILL KALENDARIUM

Pin It on Pinterest

Share This