Skördefest 2023 | 8-10 Sep

Skördefest 2023 – vi firar 40 år av kärlek till jorden!

En smakrik klassiker fyllt av härodlat, förädlat från köket och vedugnsbakat.

Fruktträdgården fylls av våra egna biodynamiskt odlade grönsaker, frukt, skördebuketter, honung från våra bikupor, mjölksyrat från köket, vedugnsbageriets bröd och ost från Rö Gårdsmejeri.

Följ med på Skördevandring med våra trädgårdsmästare som berättar om hur vi odlar och bjuder på tips och tricks vad gäller odling och att ta tillvara skörden.

Lökmarknad för en blomstrande vår!
I Plantboden har årets Lökmarknad just börjat – botanisera bland hundratals olika sorters blomsterlök; krokus, tulpaner, narcisser, sippor och allium… Det är nu under hösten de skall planteras för att bjuda på fägring i trädgård, på balkong och terrass till kommande säsong. Lökmarknad alla dagar 11-16 hela september ut.

Håll kvar sommarkänslan med HERBARIUM, vårt utekök & bar!
Kockarna flyttar ut i Herbarium och lagar smårätter i vedugnen, vi blandar cocktails och drinkar med smaker hämtade från trädgården. Vi tycker så mycket om sensommarkvällar och vår Herbariumrestaurang att vi fortsätter in på kvällen och skapar mysiga sittplatser såväl ute som inne i stora växthuset. Vi tar fram filtar och tänder ljus när mörkret faller. Kommer bli stan’s mysigaste växthushäng!

Fre & lör 12-20 (Köket stänger 19)
Sön 12-17

Aktivteter för hela familjen
Skördevisning med trädgårdsmästarna lö & sön kl. 13 & 15. Tipsrunda för stora och små med fina priser att vinna. Liv på Rosendals Trädgård – gå vårt promenadspår om biologisk mångfald i trädgården. SURR – missa inte Pollinera Sveriges fotoutställning med vackra pollinatörsporträtt av fotograf Lena Granefelt.

Träffa våra trädgårdsmästare/ trädgårdsdesigners
Malin och Nora som arbetar med Rosendals externa trädgårdstjänster runt om i Stockholm finns på plantgården invid Plantboden. De berättar mer om vad vi kan erbjuda, t.ex trädgårdsskötsel, hjälp med fruktträdsbeskärning, trädgårdsdesign, planering, ta fram växtförslag, nyplantering och anläggning. Lör. & sön 12-16.

Boka höstfest, bröllop eller julmiddag hos oss?
Vår eventavdelning dukar upp ett härligt, inspirerande  kalasbord och Selma och Johanna finns på plats i stora växthuset, intill Herbarium för att svara på frågor om vad vi har att erbjuda, våra lokaler samt hur det går till att boka. Lör & sön 12-15.

Öppettider under Skördefesten
– Trädgårdskafé, gårdsbutik & plantbod 11-17
– Skördemarknad 11-17
– Självplock av snittblommor – fältet har öppet till 16.45, sista saxen lämnas ut i plantboden 16.30
– Herbarium, utekök & bar: fre, lör 12-20 (köket stänger 19), sön 12 -17.

Välkomna!

MISSA INTE NÄR DET HÄNDER NÅGOT KUL PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD!

<< TILLBAKA TILL KALENDARIUM

Pin It on Pinterest

Share This