Open House Stockholm; Paviljongen | 29 sep – 1 okt

UPPTÄCK PAVILJONGEN UNDER OPEN HOUSE STOCKHOLM!

Open House Stockholm är en festival i där du får möjlighet att upptäcka en rad spännande byggnader runt om i Stockholm. På Rosendals Trädgård öppnar Paviljongen nere i fruktträdgården upp och du kommer kunna träffa personerna bakom dess tillkomst, bl. a. arkitekterna In Praise of Shadows och Folkhem som producerat den. Paviljongen hålls öppen 11-16. Visning/ presentation fre, lör, sön kl. 11.30-12 samt 12-12.30.

OM PAVILJONGEN

Loggia d’Ombra, skuggpaviljongen, ritades av In Praise of Shadows arkitekter och är ursprungligen ritad för Venedigs arkitekturbiennal 2018. Paviljongen har tidigare fungerat som lokal för medborgardialog i Ör, Sundbyberg, för att slutligen landa här i fruktträdgården. På Rosendals Trädgård får den härbärgera allt från kurser kring odling, natur och kretslopp, till möten, workshops och måltidsupplevelser.

Paviljongen är exempel på träarkitektur som kan demonteras och sedan återbrukas. Skalet  kan tas av och på så sätt uppstår ett nytt rum, helt i trä. Arkitekterna har hämtat inspiration från strukturen på äldre växthus och även sett till den traditionella danspaviljongen som återfinns runt om i Sverige när de ritat paviljongen.

Tack till In Praise of Shadows, Folkhem, Veidekke/Nord som möjliggjort att paviljongen nu står i fruktträdgården på Rosendals Trädgård.

Läs mer om Open House Stockholm här.

MISSA INTE NÄR DET HÄNDER NÅGOT KUL PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD!

<< TILLBAKA TILL KALENDARIUM

Pin It on Pinterest

Share This