Höstbröllop på ROSENDALS TRÄDGÅRD

Hösten ändå… ett gyllene fyrverkeri i naturen, skördetid i trädgården och samtidigt ett stämningsfullt lugn som infinner sig. 

Just hösten ger en romantiskt inramning med trädgårdens höstprakt, grönsakerna till middagen som skördas om växthusknuten och blommor till buketter och arrangemang plockade med varsam hand på våra fält inför den stora dagen. 

Vi skapar hållbara bröllop som utgår från säsongen vi befinner oss i och vi strävar alltid efter att göra val som är bra för såväl människa som natur, en balans mellan hållbarhet och njutning. 

Ett bröllop på Rosendals Trädgård är rustikt, enkelt, och väldigt vackert – året om!

Solros | Rosendals Trädgård

Vi har ett fåtal tillgängliga datum för bröllop i höst

Om ni funderar på bröllop finns nu en unik möjlighet, att på kort tid, planera ert livs största dag!

Höstbröllop på Rosendals Trädgård

DÄR DU SÄGER ”JA”

Vigselceremonin kan ske under bar himmel i något av våra trädgårdsrum, bland dignande äppelträd eller i den hemliga trädgården, omgärdad av avenbokshäckar, alternativt i våra charmiga och ombonade växthus… 

Efter vigsel och brudskål går ni vidare till mingel, eller det dukade bordet, i växthuset – där våra kockar lagat underbar mat utifrån de allra bästa biodynamiska och ekologiska råvarorna i säsong, som till stor del är odlade här på Rosendals Trädgård.

BRÖLLOPSFESTEN

En bröllopsfest är så mycket mer än bara maten, den är en helhet; gemenskap, magi, njutning och glädje!

Vi dukar upp i våra växthus och tänder ljus, braskaminen, och dekorerar med blomsterarrangemang skapade för just er bröllopsfest.

Höstbröllop på Rosendals Trädgård
Höstbröllop på Rosendals Trädgård

MATEN, DRYCKEN & DET SÖTA

Vi arbetar med flexibla menyer då vi vill välja det bästa här och nu; från vår biodynamiska odling eller vänodlare och småskaliga producenter i vårt nätverk. Menyn skräddarsys sedan utifrån dessa råvaror.

FESTEN

Vill ni sedan dansa in natten i växthuset under stjärnhimlen kan vi ordna för dansgolv. Det går även att rigga för ett band som spelar, eller så kan vi ställa iordning en lounge för lite avslappnat häng med drinkar från baren.

Kort sagt, vi kan skapa er bröllopsfest med stor flexibilitet!

BLOMMOR & BLOMSTER-
DEKORATIONER

Så långt det är möjligt använder vi oss av växtmaterial från vår trädgård; blommor, kvistar och gröna blad.

Våra trädgårdsmästare och florister planerar odlingen tillsammans så att det skall finnas att skörda under en lång säsong – både perenner och annueller (ettåriga växter).

En bit inpå hösten har vi dessutom vår snittblomsodling med mer än 50 olika sorters blommor och gräs att skörda från till arrangemang och buketter. 

Höstbröllop på Rosendals Trädgård
40 år av kärlek till jorden  |  Rosendals Trädgård

Så här planerar vi ditt höstbröllop!

1.

KONTAKTA OSS VIA MEJL

Vi återkopplar till er omgående och bokar tid för ett förutsättningslöst möte på Rosendals Trädgård. Om ni inte har möjlighet att komma hit kan vi genomföra mötet digitalt.

2.

BOKNING & PLANERING

Om ni väljer att boka ett höstbröllop så planerar vi nästa möte på plats. Då går vi igenom allt som berör upplägg, lokaler, dukning och blommor samt tankar kring meny. Vi planerar er stora dag i detalj!

3.

BOKNINGSBEKRÄFTELSE

Efter att vi skickat offerten, som ni bekräftar, skickar vi en boknings-bekräftelse. I den framgår alla bokningsvillkor bl.a. betalningsvillkoren.

Läs mer

En förskottsfaktura skickas i samband med boknings-bekräftelsen.

Alla förskottsförbetalningar dras sedan av från slutfakturan.

4.

MAT & DRYCK

Ca en månad före bröllopet har vi ett gemensamt möte med köksmästare och sommelier där vi sätter menyn utefter säsongens råvaror och era önskemål med matchande dryck.
Här ser vi även över de sista detaljerna.

5.

JUSTERINGAR

Senast två veckor före bröllopet lämnar ni de sista justeringarna vad gäller antalet gäster, eventuella matallergier och specialkost.

Sedan skickar vi ut ett körschema som ni och era toastmasters kan gå igenom.

6.

ER BRÖLLOPSDAG

På med bröllopsstassen – äntligen är det dags för er att fira ert livs största dag!

”Vårt team tar, med varm hand om er från början till slut – så att ni kan slappna av och njuta fullt ut. Kontakta oss redan idag så börjar vi planera ert höstbröllop!”

Mejl: event@rosendalstradgard.se

Vi svarar normalt inom 24 timmar.

EVENTENHETEN PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD

Selma  |  Rosendals Trädgård

Selma Zahrouni (bilden)
& Johanna Fagerström (administratör)

NYHET!

I år har vi, för första gången någonsin möjlighet att anordna fest & event under juli – även bröllop! Eftersom tiden är knapp, kontakta oss redan idag så ser vi om vi kan sy ihop ett unikt sommarbröllop för dig och din blivande livspartner!

Vinterbröllop på Rosendals Trädgård

VINTERBRÖLLOP

Även om hösten passerat förbi betyder det inte att tiden för bröllop är över – tvärtom!

Ett vinterbröllop på Rosendals Trädgård är en annorlunda upplevelse; med ett gnistrande trädgårdslandskap och en stjärnklar himmel om kvällen. Som i en saga, men så nära stan.

Vi tar emot för bröllop även då trädgården gått in i vinterdvala och fälten ligger i vila. Nu flyttar vi in i växthusen och ser till att de blir vackert ombonade. I kaminen sprakar brasan och på gårdsplan tänder vi eldfat som välkomnande lyser upp i vintermörkret.

Vi värmer must från årets skörd i fruktträdgården, kanske kryddar med Calvados. Våra kockar har tagit tillvara och sparat smaker från den gångna odlingssäsongen som vi nu serverar.

Ett bröllop så här års är en hyllning till vintern, med en fot i den gångna trädgårdssäsongen.

Intresserad av ett bröllop om vintern, kontakta vår eventkoordinatorer Selma & Johanna.

Höstbröllop på Rosendals Trädgård

De vackra höstbilderna är tagna på Rosendals Trädgård av Malin Poppy Darcy Mörner.

poppyphotography.se
@poppyloveyou

Stort tack till Staffan och Disa.

Pin It on Pinterest