Bagare till Rosendals Trädgård
Vill du arbeta i en fantastisk miljö där Stockholms största vedeldade stenugn är hjärtat? Har du ett genuint intresse för hållbarhet, hantverk och ekologiska råvaror av högsta klass? Nu söker vi en bagare till vårt vedugnsbageri på Djurgården!
Vem söker vi?
Som bagare på Rosendals Trädgård blir du en del av ett erfaret team där kvalitet, hantverk och hållbarhet står i fokus. Allt bröd bakas för hand och gräddas i vår vedeldade stenhällsugn. Att arbeta med en sådan ugn kräver tid, precision och kunskap – men ger bröd som smakar fantastiskt och gör skillnad för både människa och miljö.
Vi ser att du:
- har relevant utbildning
- har minst två års erfarenhet av yrket
- behärskar både bröd och konditori och gillar att arbeta med surdeg och kulturspannmål
- är strukturerad, effektiv och trivs i enarbetsmiljö där man hjälps åt
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för ekologiska råvaror, hantverk och hållbarhet.
Bland dina arbetsuppgifter ingår:
- baka surdegsbröd och bullar på ekologiska råvaror
- arbeta med laminerade degar
- kavla, forma och baka småkakor, tårtor och mjuka kakor
- baka och montera tårtor inför event
- sköta och underhålla surdegar
- bidra till utvecklingen av sortiment och recept
- koka krämer, sylt och kompotter
- utföra vissa administrativa uppgifter som inventering, beställning och mottagning av leveranser
Om oss och vårt vedugnsbageri
Rosendals Trädgård är en ideell stiftelse med hjärta för biodynamisk odling, mathantverk och en hållbar livsstil. Rosendals Trädgård är beläget på Djurgården och är i grunden en handelsträdgård med park. Här odlar vi grönsaker, frukt och blommor enligt biodynamiska principer, driver trädgårdskafé, gårdsbutik och plantbod samt erbjuder kurser, festvåningsverksamhet och konferenser.
Vårt vedugnsbageri stod färdigt 1998 och rymmer Stockholms största stenugn. Här bakar vi dagligen bröd och bakverk på ekologiska råvaror och kulturspannmål, med surdeg som självklar grund. Bageriet levererar endast till vår egen verksamhet – kök och gårdsbutik – en naturlig del av Rosendals cirkulära kretslopp.
Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetstiden i bageriet är 06.30–14.30, veckans alla dagar. Rosendals Trädgård har kollektivavtal. Tillträde omgående.
Som medarbetare hos oss får du kostförmån i form av lunch lagad på plats med ekologiska råvaror, friskvårdsbidrag, personalrabatter i trädgårdskafé, gårdsbutik och plantbod samt möjlighet att delta i vårt kursutbud i mån av plats.
Är du intresserad?
Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till: personal@rosendalstradgard.se
Märk mejlet med “Bagare”
Intervjuer sker löpande.