Vild sensommarvandring | 22 augusti

Det är inte bara på våren och försommaren som naturen bjuder på vilda ätliga växter. Sensommaren bjuder på en helt egen smakpalett där såväl beska som söta smaker finns att tillgå. Tänk rönnbär, nypon, maskrosrot och gatkamomill – finare råvaror får man leta efter! 
Att äta vilda växter är inte bara en global trend med historiska rötter men också gott, näringsrikt, lustfyllt, miljövänligt och väldigt kreativt. Och ett fantastiskt sätt att knyta an till naturen. Nu på sensommaren finns det både bär och växter att ta vara på inför den kommande vintern och du får massor med tips om hur du går tillväga. Lisen berättar om hur sensommarens vilda grödor används till mat, huskurer och hudvårdsprodukter.
Lisen Sundgren är herbalist, författare, naturhälsokonsult och en ivrig ambassadör för ett liv i samklang med naturen. Hennes senaste bok Äta vilda växter kom ut i mars 2020: en handbok för nybörjare med 33 vanliga vilda växter att äta och plocka. Hon har arbetat med flera framstående kockar och bidragit kring att öka medvetenheten och kunskapen kring användningen av vilda växter. Lisen är också certifierad Natur och skogsterapiguide. I över 20 år var hon verksam på Rosendals Trädgård och kan trädgården utan och innan.

Datum: Torsdag 22 augusti 2023 kl. 16.00 – 17.30
Info: Kläder efter väder då vi är ute.
Deltagaravgift: 495 kr

 

BOKA VANDRINGEN HÄR

GE BORT EN KURS I PRESENT!

Fyll i din egen mejladress vid anmälan och mejla sen till oss så lägger vi in rätt kontaktuppgifter manuellt när presenten är överlämnad.

Pin It on Pinterest

Share This