Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Redskap & verktyg

Här på Rosendals Trädgård arbetar vi nära det som växer och gror och de verktyg, redskap och tillbehör som finns i Plantboden använder vi oss dagligen själva av. Allt är noga testat och utprövat av våra trädgårdsmästare.

Redskap och verktyg I Rosendals Trädgård

 

Det sortiment som finns i Plantboden är essensen av vad som behövs för att lyckas med trädgårdsarbetet; oavsett om man odlar inomhus, på balkong, kolonilott eller trädgård:

  • Giftfri getingskrämmare – häng upp den så är getingarna borta, en genialiskt enkel produkt som otroligt nog fungerar!
  • Odlingstråg och tillbehör för frösådder
  • Blomstersaxar och små sekatörer från Kent & Stowe
  • Japanska beskärningsverktyg ARS; sekatör, grensåg och floristsax
  • Pionstöd och rabattkanter av stål
  • Vattenkannor, bindtråd och ekohandskar

 

Redskap och verktyg I Rosendals Trädgård

Rätt redskap underlättar trädgårdsarbetet

Vi har ett högkvalitativt bassortiment traditionella redskap i kol- och rostfritt stål som passar för alla typer av trädgårdsarbete som exempelvis plantering och ogräsrensning. Handtagen har ergonomiskt utformade handtag av ask som ger ett bekvämt grepp. Det här är redskap som håller en livstid med rätt vård!

Det finns även en serie  för barn av samma höga kvalitet. 

 

Hori Hori-kniv från Mojave Grönt

Hori Hori-kniv

Nu är vi jätteglada att äntligen, efter flera års utveckling, kunna få sälja den svensktillverkade Hori Hori-kniven hos oss!

Kniven från Mojave Grönt är det perfekta multiverktyget; en kombination av spade, kniv, såg och måttstock och är ett redskap som traditionellt använts i Japan för att skörda vilda växter i berg och skog. Med det välvda bladet kan du gräva, rensa ogräs, plantera plantor och lök, luckra bäddar och bända. Med den sågtandade sidan kan du bland annat rensa bort kraftigt rotogräs, dela perenner och skörda grönsaker.

Hori Hori-kniven är en funktionell och vacker kniv att ha i sitt bälte – ett verktyg som aldrig blir omodernt!

Hori-hori kniv I Rosendals Trädgård

Anja Hellström & Anton Schneider från Mojave Grönt om sin Hori Hori-kniv:

Vi vill arbeta för en mer hållbar värld. Därför har vi valt material och processer som är så skonsamma mot naturen som möjligt.

Men hållbarhet handlar också om människor. Vi vill vara säkra på att människorna i produktionen har fått skäligt betalt och att de arbetar under schyssta arbetsförhållanden.

För oss har det från början varit självklart att välja bara svenskproducerade material och processer. Genom att samarbeta med verkstäder i närheten av oss kan vi säkerställa att hållbarhet, både social och ekologisk, uppnås.

 


 

Knivens blad är gjort av återvunnet, rostfritt knivstål 12C27, från Sandvik, handtaget är av finaste ask och tillverkat i Järna. Fodralet är tillverkat i Tärnsjö och gjort i vegetabiliskt garvat svenskt läder.

Mått: 32 cm längd, 4 cm bredd. 3 mm tjocklek.
Kniven går att få i polerat eller opolerat utförande och fodralet finns i färgerna, natur, rött, mörkbrunt.

Använd och vårda kniven kärleksfullt – det är ett verktyg som kan ges i arv från generation till generation!

 

Jordprodukter I Rosendals Trädgård

Jord

Längs med staketet till Plantgården finner du kravmärka jordprodukter. Om du vill ha en mindre mängd jord, 1-3 liter går det att köpa som lösvikt i Plantboden.

I växthusen använder vi Rölundas Eko plantjord när vi driver upp våra blom- och grönsaksplantor. Vi har även testat jorden till våra pelargoner och märkt mycket goda resultat!

 


FRÅGOR & SVAR – VEM ÄGER ROSENDALS TRÄDGÅRD?

Själva marken är en del av Kungliga Djurgården och Nationalstadsparken, men Rosendals Trädgård drivs sedan 1982 av en helt självförsörjande stiftelse, som arrenderar mark och byggnader av Kungliga Djurgårdsförvaltningen.

Stiftelsen Rosendals Trädgård har inga statliga eller kommunala bidrag eller någon annan form av sponsring, utan all verksamhet bekostas av avkastning från butiker, trädgårdskafé, vedugnsbageri, kursverksamhet och trädgårdsvisningar.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Med reservation för ev. förändringar.