Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdsväxter

Bland trädgårdsväxterna hittar du det bästa från Rosendals Trädgård. Vi vill spegla vår vackra park så många av de rosor, perenner och buskar som du hittar i planteringarna runt om i trädgården finner du också i vårt sortiment av trädgårdsväxter.

Stjärnflocka och kryddväxter I Rosendals Trädgård

Trädgårdsväxter

Under trädgårdssäsongen erbjuder vi ett utvalt sortiment trädgårdsväxter enligt följande kriterier.

 • Balkong och terrass
  Vi har valt ut trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde särskilt lämpade för gröna rum på liten yta, t ex balkonger, terrasser, innergårdar och entréplanteringar.
 •  Ätbart
  På Rosendals Trädgård är vi speciellt förtjusta i att odla det ätbara. Här hittar du våra favoriter av frukt, bär, kryddväxter mm.
 • Det bästa från Rosendals Trädgård
  Självklart vill vi också spegla vår vackra park. Många av de rosor, perenner och buskar som du hittar i planteringarna finns därför även i plantbodens sortiment.

 

Akleja I Rosendals Trädgård

 

I vårt sortiment finns:

 • PERENNER
  Många av de perenna växter som finns planterade runt om i parken finns att botanisera bland på plantgården.
 • ROSOR
  I bäddarna på Plantgården finns ett noga utvalt sortiment av rosor. Om du vill se mer av rosor, besök gärna vår Rosenträdgård.
 • TRÄD & BUSKAR
  Vi har primärt mindre träd och buskar som är lämpade för den urbane odlaren med balkong, terrass eller innergård. Förutom dekorativa prydnadsträd och buskar så har vi klassiska bärbuskar som exempelvis hallon och krusbär.
 • KLÄNG- OCH KLÄTTERVÄXTER
  Bland kläng- och klätterväxterna finns lättodlade och dekorativa sorter som exempelvis klematis, humle, murgröna och klätterhortensia. Många sorter fungerar utmärkt som insynsskydd på balkong och terrass.

 

Trädgårdsväxter på Plantgården I Rosendals Trädgård

Sommarblommor & kryddor

Under trädgårdssäsongen har vi alltid ett fint urval av närodlade sommarblommor som handplockas varje vecka av våra trädgårdsmästare.

 

Sommarblommor I Rosendals Trädgård

KRYDDOR

Trädgårdsmästarna har drivit upp ekologiska kryddor från plugg som finns i planboden. I sortimentet finns bl.a. oregano, timjan, gräslök, citronmeliss och rosmarin.

 


Fråga trädgårdsmästarna i Plantboden om du vill ha tips och goda råd!


FRÅGOR & SVAR – KAN JAG KÖPA PRESENTKORT PÅ ROSENDAL?

Presentkort finns i valören 250 kr och köps i gårdsbutiken. Med presentkortet kan du sedan handla i trädgårdskafé, gårdsbutik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Med reservation för ev. slutförsäljning.