Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

TRÄDGÅRDSLUNCH

Välkommen till vår gröna oas! En måltid på Rosendals Trädgård är frukten av ett samspel mellan såväl  kockar, bagare som trädgårdsmästare.  Vårt kök och bageri arbetar med KRAV certifierade gårdar och råvaror från ekologisk/ biodynamisk odling utifrån säsong. I möjligaste mån använder vi grönsaker och örter från den egna trädgården där vi odlar biodynamiskt.

Trädgårdslunch   Middag & Fest i växthuset   Kalas & Event

Trädgårdslunch 2020

Vi tar emot för lunch året runt, vid fint väder och sommar dukar vi upp bland vinrankorna eller under äppelträden, och annars i växthus för sällskap under 50 personer. För större sällskap tar vi emot i vårt fristående växthus från 20 maj. 

Antal: Minimiantal för lunchbokning är 14 personer

Tid: 2 timmar mellan 11-14, för förlängning av lunchen kostar det 2.000 kr/timme
Lokalbokning heldag: Läs mer här

 

Maten

Hjärtat i all mat som lagas på Rosendal ligger i de biodynamiskt odlade grönsakerna som vi odlar i vår trädgård. Våra trädgårdsmästare och kockar planerar tillsammans vad som ska odlas på fälten för att sen bli till mat på bordet.  Det som vi inte själva kan odla köper vi in från närliggande småskaliga leverantörer. Njutning och hållbarhet går alltid hand i hand på Rosendals Trädgård. 

Bröd

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna. Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

Dryck

Vår säsongsbetonade dryckeslista innehåller ett fantastiskt urval av ekologiska och biodynamiska viner, cider och öl. Vi erbjuder också en rad alkoholhaltiga och alkoholfria cocktails tillagade med säsongsbetonade ingredienser som har plockats och bevarats här på Rosendals Trädgård. Populära exempel inkluderar fläder, äpple från vår fruktträdgård, myskmadra, ros, lavendel och örter. Vi gör också en grym kombucha.

Prislista

LOKALHYRA MAJ, JUNI & AUGUSTI-SEPTEMBER:
Mån-ons: 6.000 kr
Tor-fre: 
7.500 kr
Lör-sön: 12.000 kr

LOKALHYRA OKTOBER-APRIL + JULI:
Mån-ons: 4.000 kr
Tor-fre: 5.500 kr
Lör-sön: 
8.000 kr

I LOKALHYRAN INGÅR:
Personal, städning, 2 timmars lunch, linneservett, ett mindre blomarrangemang per 10 gäster alternativt 5 småvaser per 10 gäster utifrån säsong.

Dryckespaket: 

Fördrink, 1 glas vin, kaffe/te:  220 kr
Alkoholfritt dryckespaket; fördrink, 1 enhet dryck, kaffe te: 140 kr

Tillval

Canapéer, 2 per person: 60 kr
Tårta:  75 kr

 

Meny

En säsongsmässig huvudrätt med tillbehör på buffé **, bröd från vedugnsbageriet, bagarnas söta val med kaffe och te.

Kuvertpris: 220 kr/person

 

Visning

Om ni vill boka en trädgårdsvisning i samband med er lunch så kan en av våra trädgårdsmästare visa er runt i trädgården i 30 eller 60 min. Läs mer här

Gåvor

Vill ni ha hjälp att ta fram en gåva att ge till era gäster så kan vi plocka ihop en fin presentpåse med några guldkorn från Plantbod och Gårdsbutik. 

Alla priser är inklusive moms. För skräddarsydd offert, maila: event@rosendalstradgard.se

 

** Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) har vi anpassat vår verksamhet och vidtagit nödvändiga åtgärder som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut. Detta innebär att vi kommer att ha tallriksservering tills vidare och pausar buffé.