Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

TRÄDGÅRDSLUNCH

Välkommen till vår gröna oas! En måltid på Rosendals Trädgård är frukten av ett samspel mellan såväl  kockar, bagare som trädgårdsmästare.  Vårt kök och bageri arbetar med KRAV certifierade gårdar och råvaror från ekologisk/ biodynamisk odling utifrån säsong. I möjligaste mån använder vi grönsaker och örter från den egna trädgården där vi odlar biodynamiskt.

Vi tar emot för lunch vardagar året runt för både mindre och större sällskap. Vid fint väder så dukar vi upp i trädgården. Under kallare årstider och sämre väder i ett av våra växthus.

Antal: Vi har inget minimiantal för lunchbokningar, men för sällskap under 25 personer så serverar vi dagens lunch från kafét och för större sällskap lagar kockarna upp en separat meny. (Läs mer under mat längre ner på sidan)

Tid: 2 timmar mellan 11-14, för förlängning av lunchen kostar det 2.000 kr/timme i lokalhyra

Lokalbokning heldag: Läs mer här

 

Trädgårdslunch på Rosendal

Maten

Hjärtat i all mat som lagas på Rosendal ligger i de biodynamiskt odlade grönsakerna som vi odlar i vår trädgård. Våra trädgårdsmästare och kockar planerar tillsammans vad som ska odlas på fälten för att sen bli till mat på bordet. Det som vi inte själva kan odla köper vi in från närliggande småskaliga leverantörer. Njutning och hållbarhet går alltid hand i hand på Rosendals Trädgård.

Bröd

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna. Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

 


Meny

Januari-mars 2022

För sällskap under 25 personer så serverar vi dagens lunch från vårt kafé kök, denna meny ändras varje vecka. Ni blir serverade till bords och till maten serveras bröd från vårt vedugnsbageri.

Pris per kuvert: 220kr /person (196 kr /person ex moms)

 

För sällskap över 25 personer så beställer ni en av följande rätter till hela sällskapet som serveras på sharing plates till bords:

Förrätt
Dagens soppa
Bröd från vårt vedugnsbageri

Varmrätt
(ni väljer en till hela sällskapet) 

Bakad pumpa med linser yoghurt och rostade pumpafrön
Rimmad regnbåge med forellrom fänkålsallad, dillemulsion och potatis
Bakat lamm med vitabönor, harissa och rostad aubergine

Serveras med trädgårdsallad

Mjuk kaka från bageriet
Kaffe/ Rosendals örtte på maten

Pris per kuvert: 280kr /kuvert (250kr /person ex moms)

Dryck

Vår säsongsbetonade dryckeslista innehåller ett fantastiskt urval av ekologiska och biodynamiska viner, cider och öl. Vi erbjuder också en rad alkoholhaltiga och alkoholfria cocktails tillagade med säsongsbetonade ingredienser som har plockats och bevarats här på Rosendals Trädgård.

Populära exempel inkluderar fläder, äpple från vår fruktträdgård, myskmadra, ros, lavendel och örter. Vi gör också en rad olika alkoholfria drycker som följer säsongen, som vår egna lemonad.

Läs mer

 


 

LOKALHYRA MAJ, JUNI & AUGUSTI-SEPTEMBER:
Mån-ons: 
6.000 kr (4800 kr ex moms)
Tor-fre: 
7.500 kr (6000 kr ex moms)

LOKALHYRA OKTOBER-APRIL + JULI:
Mån-ons:
Fr. 4000 kr (3200 kr ex moms)
Tor-fre: 
Fr. 5.500 kr (4400 kr ex moms)

I LOKALHYRAN INGÅR:
Personal, städning, 2 timmars lunch, linneservett, ett mindre blomarrangemang per 10 gäster alternativt 5 småvaser per 10 gäster utifrån säsong.

Dryckespaket: 

Fördrink, 1 glas vin, kaffe/te:  220 kr
Alkoholfritt dryckespaket; fördrink, 1 enhet dryck, kaffe te: 140 kr

 

Visning

Om ni vill boka en trädgårdsvisning i samband med er lunch så kan en av våra trädgårdsmästare visa er runt i trädgården. Läs mer här

Gåvor

Vill ni ha hjälp att ta fram en gåva att ge till era gäster så kan vi plocka ihop en fin presentpåse med några guldkorn från Plantbod och Gårdsbutik. 

För skräddarsydd offert, maila: event@rosendalstradgard.se