Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdsdesign & rådgivning

Drömmer du om en grönare balkong, en mer funktionell trädgård eller en vackrare innergård? Kanske önskar du en frodig trädgård som blomstrar från tidig vår till sen höst med pollinerarvänliga växter? Längtar du efter en lång skördesäsong med egenodlade grönsaker, snittblommor, frukt och bär? Eller har du precis blivit med kolonilott och behöver lite vägledning för att komma igång? Vi hjälper dig!

Med gedigen kunskap och lång erfarenhet skapar vi njutningsfulla och hållbara trädgårdar. Vi inspirerar våra kunder till att vårda sina gröna rum i samklang med naturen och att odla sin trädgård utan gifter och kemikalier. Vi värnar växelbruket och vill lära våra kunder att vörda komposten.

Med väl avvägd trädgårdsdesign, hållbara materialval och grundligt utvalda växter gynnar våra trädgårdar den biologiska mångfalden och skapar rum där alla vill leva!

Trädgårdskonsultation vid hembesök

Ett hembesök med trädgårdskonsultation kan vara precis vad du behöver för att komma vidare med dina trädgårdsdrömmar.

Hembesöket kan vara gott nog i sig för att bolla dina idéer och skissa tillsammans med en erfaren trädgårdsmästare och designer, för att sedan arbeta vidare på egen hand. Ibland kan hembesöket behöva kompletteras med några timmar för att få den skiss eller det växtförslag som behövs.

Hembesöket kan i andra fall vara startskottet för ett mer omfattande förvandlingsarbete i er trädgård, med en detaljerad trädgårdsritning, växtförslag och anläggning. Vart hembesöket ska leda kan vi komma överens om inför eller under mötet. Eventuellt fortsatt designarbete offereras efter hembesöket.

Våra trädgårdsdesigners Maria och Malin inspekterar ett fruktträd.

Boka in ett besök för konsultation i er trädgård, innergård, balkong eller terrass. Vi studerar platsens förutsättningar, lyssnar in era behov och önskemål, pratar igenom idéer och möjligheter till förbättringar.
Vi kan ge rådgivning kring exempelvis funktion & design, växtkomposition, materialförslag, beskärning av buskar och träd, odling av biodynamiska grönsaker mm.

Kostnad för hembesök: 3900 kr inkl. moms för 2 timmar i er trädgård, därefter 1250 kr per påbörjad timme. Priset inkluderar totalt en timmes restid, tur och retur. För längre restid tillkommer 650 kr/timme. För hembesök på helger eller kvällar efter 17.00 tillkommer 500 kr/timme.

För bokning och frågor om hembesök, mejla: design@rosendalstradgard.se

Vi erbjuder 10% rabatt på de växter som hembesöket resulterar i och som beställs inom 1 år. Vi erbjuder miljövänlig hemleverans av växter och material som ni köper genom Rosendals Trädgård. Vi hjälper er gärna med plantering, beskärning och annat trädgårdsarbete som vi pratar om under hembesöket. 

Trädgårdsritning

Den här tjänsten är för er som behöver en grundlig och genomtänkt plan för er trädgård eller innergård.

Med en trädgårdsritning får alla inblandade samma målbild och en ”grön tråd”, vilket förenklar förverkligandet av trädgården, oavsett om den sker stegvis av er själva eller i ett samlat grepp av en anläggningsfirma. En gemensam och tydlig vision ger ett bättre slutresultat.

Vi inleder arbetet med ett hembesök i er trädgård där vi tillsammans tittar på trädgårdens naturliga förutsättningar. Vi utgår från era drömmar, behov och önskemål.

Efter mötet tar vi fram en offert grundad på överenskommelser och förutsättningar gällande t.ex. detaljrikedom, ambition och tomtens beskaffenhet.

Kostnad: Enligt offert. Priset grundas på arbetets omfattning och komplexitet utifrån timtaxa. Att arbeta fram en trädgårdsdesign för en normalstor trädgård ligger runt 30 000 – 40 000 kr. Till detta tillkommer sedan eventuell kostnad för inköp av växter, anläggning och plantering.

För bokning och frågor om trädgårdsritning, mejla: design@rosendalstradgard.se

Vi har möjlighet att utföra mark- och anläggningsarbeten med hjälp av samarbetspartners i vårt nätverk.

Vi hjälper er gärna med plantering, beskärning och annat trädgårdsarbete som ni är i behov av. Vi erbjuder 10% rabatt på de växter som ritningen resulterat i och beställs genom oss. Vi kan även hjälpa er med miljövänlig hemleverans av växter och material ni köper genom Rosendals Trädgård.

Trädgårdsrådgivning på Rosendals Trädgård

Fika med trädgårdsmästaren! En två timmars trädgårdskonsultation på Rosendals Trädgård passar er som önskar tips, råd eller hjälp med utformning av en begränsad yta eller inom ett specifikt ämne.

Våra trädgårdsmästare och trädgårdsdesigners kan hjälpa er att planera och inreda balkongen eller terrassen, rita ett växtförslag till rabatten eller att ge råd för att komma igång med odlingen i växthuset eller grönsakslandet. Era önskemål styr ämnet. Vi önskar veta vad ni vill fokusera på innan mötet så att vi planerar in bäst lämpad trädgårdsmästare för konsultationen.

Vi träffas på Rosendal inom våra öppettider och sitter i något av våra vackra växthus, på vårt kontor eller, om vädret tillåter, utomhus i vår fruktträdgård. Ni är en eller två personer.

Tillsammans arbetar vi fram ett material som du får med hem direkt; en snabb skiss, ett växtförslag med en växtlista eller odlingsråd i punktform.

Kostnad: 2900 kr inkl. moms för 2 timmar på Rosendals Trädgård, därefter 1250 kr per påbörjad timme.  För rådgivning på helger tillkommer 500 kr/timme. Ekologiskt kaffe och kaka från vårt vedugnsbageri ingår i priset.

För bokning och frågor om rådgivning på Rosendal, mejla: design@rosendalstradgard.se

Ekologiskt kaffe och kaka från vårt vedugnsbageri ingår i priset. Vi erbjuder 10% rabatt på de växter som rådgivningen resulterar i, inom 1 år. Vi kan även hjälpa er med miljövänlig hemleverans av växter och material ni köper genom Rosendals Trädgård.