Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Vänföreningen

Vill du vara med och stötta Stiftelsen Rosendals Trädgård, få möjlighet att delta vid gemensamma arbetsdagar och specialinbjudan till aktiviteter? Välkommen till Vänföreningen!

Vänföreningen är en fristående ideell förening som bildades 1988 av människor som ville stötta stiftelsens verksamhet och utveckling. Föreningens syfte är att stödja trädgårdens pedagogiska initiativ, men också att sprida intresse om och öka tillgängligheten till trädgården. Genom åren har föreningen också bidragit till många välkomna nytillskott i trädgården: rosenträdgårdens portal, bänkgårdar, perennrabatter och bevattningssystem. Varje år anordnar också Vänföreningen en fototävling för barn och unga upp till 17 år med utställning och vernissage i Rosendals växthus.

NYHET!
Årets fototävling för unga – för alla upp till 17 år

Vinnarna i 2020 års fototävling är nu meddelade och vernissage återstår. Alla deltagare är varmt välkomna lördag 3 oktober kl. 13 då vi har pris och diplomutdelning. Under rådande restriktioner kommer själva vernissagen och prisutdelningen vara reserverad för årets deltagare och om de behöver ha med en förälder. När vernissagen är över är alla välkomna till växthuset för att se alla fantastiska bidrag. Bilderna kommer att visas hela helgen den 3 – 4 oktober.

Temat för 2020 års tävling: ”Min hörna i det gröna”

1:a pris 1.800 kr  2:a pris 1.200 kr
3:e pris 800 kr  4:e pris 700 kr
5:e pris 500 kr samt 1 hederspris

Fototävling 2020 Rosendals Vänförening

 

Bli stödmedlem i Vänföreningen

Medlem blir du enkelt genom att betala medlemsavgift, 200 kr per år, till föreningens bankgiro i Handelsbanken  bg 631-5758. För två personer på samma adress är avgiften 325 kr. Glöm inte att ange namn och e-postadress. Som medlem får du Vänbrev tre gånger om året och möjlighet att delta i aktiviteter som Vänföreningen anordnar. Medlemmar i Vänföreningen får även köpa Rosendals Trädgårds ekologiska tygkasse i gårdsbutiken till Vänpris 75 kr (ord. pris 125 kr).

För Rosendals Trädgård är Vänföreningen ett viktigt stöd och Vännernas engagemang en fin sporre till utveckling. Det behövs ännu fler vänner!

Vill du vara aktiv i Vänföreningen?

Vill du engagera dig aktivt i föreningsarbetet eller hjälpa till praktiskt vid trädgårdens evenemang? Alla bidrag är varmt välkomna.
E-post: vanföreningen@rosendalstradgard.se
Postadress: Vänföreningen för Rosendals Trädgård, Rosendalsterrassen 12, 115 21 Stockholm