Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Praktisera hos oss

En viktig del i Stiftelsen Rosendals Trädgårds uppdrag att sprida kunskap är att ta emot praktikanter. Därför erbjuder vi varje säsong ett antal praktikplatser, främst inom trädgård och odling, men ibland även inom andra delar av verksamheten.

 

TRÄDGÅRDSPRAKTIK 2023

Vi öppnar ansökan 1 november till praktikplats ute i trädgården och odlingen 2023.

Som praktikant blir du en del i arbetslaget och delaktig i alla praktiska arbetsuppgifter med våra trädgårdsmästare som handledare. Arbetet i trädgården är fysiskt krävande och du behöver därför vara fullt arbetsför och ha god fysik för att kunna tillgodogöra dig praktiken.

Arbetsdagarna för praktikanter är måndag – fredag varav måndagen är avsatt för självstudier. Tisdag – fredag utförs praktiskt trädgårdsarbete på Rosendal och arbetstiden är 07.00-14.30. Praktiken är handledd och utgår från de sysslor som är aktuella beroende på årstiden. Under praktiken får du inblick i och kunskap om hur vi bedriver verksamheten på Rosendals Trädgård.

Vi erbjuder två olika möjligheter till praktik:

1, ”Trädgårdspraktik”
Riktar sig till dig som går en trädgårdsutbildning. Praktikperioden ska vara minst fyra veckor, måndag – fredag. (Måndag är avsatt för självstudier inkl. arbete dokumentation).

2, ”Långpraktik
För dig som vill prova på yrket, kanske behöver praktik inför att söka till en trädgårdsutbildning.  Vid långpraktik praktiserar du tre vardagar per vecka under minst tre månader. (Tis. – torsd. alt. onsdag. – fre.).

Ansökningsperioden för säsongen 2023 öppnar 1 november.  Om du vill söka praktikplats på Rosendals Trädgård behöver du först läsa vår policy. (se PDF nedanför). Ansökan mejlas på formulär som läggs upp här den 1 november. Ansökningsperioden är öppen 1 november – 10 december, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar före det.
Senast i slutet av januari 2023 får du besked om du har tilldelats praktikplats.

Praktisk information samt ansökan att fylla i och mejla till oss:

Policydokument

Ansökan praktik 2023

Vi tar endast emot ansökan via mejl till praktik@rosendalstradgard.se under perioden 1 november – 10 december.


 

GARDEN INTERNSHIP 2023

The application period for the season of 2023 opens 1 November.

 


ÖVRIGA PRAKTIKFÖRFRÅGNINGAR

Vi tar gärna emot intresserade elever från bageri- och restaurangutbildningar i mån av plats. Mejla respektive avdelning om du vill söka praktikplats.

Många av arbetsmomenten i trädgårdskaféet och vedugnsbageriet kräver att du är över 16 år. Därför  har vi inte möjlighet att ta emot elever för PRAO.