Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Praktisera hos oss

Att ta emot praktikanter på Rosendals Trädgård är viktig en del av stiftelsens uppdrag att sprida kunskap. Därför erbjuder vi varje säsong ett antal praktikplatser, främst inom trädgård och plantbod, men ibland även inom andra delar av verksamheten.

TRÄDGÅRDSPRAKTIK 2022

Nu har vi öppnat för att söka praktikplats för säsongen 2022!
Vi tar emot praktikanter april-oktober. Antalet platser är begränsat.

Som praktikant blir du en del i arbetslaget och delaktig i alla praktiska arbetsuppgifter. Praktiken är handledd och utgår från de sysslor som är aktuella beroende på årstiden. Under praktiken får du inblick i och kunskap om hur vi bedriver verksamheten på Rosendals Trädgård.

”Trädgårdspraktik”
Kan sökas av den som går en trädgårdsutbildning. Praktikperioden ska vara minst fyra veckor och arbetstiden är måndag-fredag kl. 07.00-14.30.

Långpraktik
För dig som inte går en trädgårdsutbildning och t.ex. vill prova på yrket; önskar praktik inför att söka till en trädgårdsutbildning eller kanske saknade praktik på den utbildning du gick. Vid långpraktik praktiserar du minst tre vardagar per vecka under minst tre månader. Om du vill söka praktikplats på Rosendals Trädgård behöver du först läsa vår policy och praktiska information.

Ansökningsperioden för säsongen 2022 är öppen 1 november 2021 – 10 december 2021. Vi tar bara emot ansökningar under denna period och vi hanterar endast ansökningar som gjorts på vårt ansökningsformulär och mejlats in på mejladressen praktik@rosendalstradgard.se

Välkommen att söka praktik för säsongen 2022!

 


 

GARDEN INTERNSHIP 2022

The application period for the season of 2022 opens November 1st 2021 and is open until 10th of December. During this period you can download our application form here. We only accept applications through our application form and only via email; praktik@rosendalstradgard.se

 


ÖVRIGA PRAKTIKFÖRFRÅGNINGAR

Vi tar gärna emot intresserade elever från bageri- och restaurangutbildningar i mån av plats. Mejla respektive avdelning om du vill söka praktikplats.

Många av arbetsmomenten i trädgårdskaféet och vedugnsbageriet kräver att du är över 16 år. Därför  har vi inte möjlighet att ta emot elever för PRAO.