Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Praktisera hos oss

Att ta emot praktikanter på Rosendals Trädgård är viktig en del av stiftelsens uppdrag att sprida kunskap. Därför erbjuder vi varje säsong ett antal praktikplatser, främst inom trädgård och plantbod, men ibland även inom andra delar av verksamheten.

TRÄDGÅRDEN

Som praktikant blir du en del i arbetslaget och delaktig i alla praktiska arbetsuppgifter. Praktiken är handledd och utgår från de sysslor som är aktuella beroende på årstiden. Under praktiken får du inblick i och kunskap om hur vi bedriver verksamheten på Rosendals Trädgård. Vi tar emot trädgårdspraktikanter april – oktober. Antalet platser är begränsat.

Trädgårdspraktik kan sökas av den som går en trädgårdsutbildning. Praktikperioden ska vara minst fyra veckor, måndag – fredag.


Långpraktik
 söker du om du inte går en trädgårdsutbildning och t.ex. vill prova på yrket; önskar praktik inför att söka till en trädgårds- utbildning eller kanske saknade praktik på den utbildning du gått. Vid långpraktik vill vi att du praktiserar tre dagar per vecka under minst tre månader.


Vi tar emot ansökningar för trädgårdspraktik  säsongen 2021 från 15 oktober 2020. 
Välkommen att ladda ner Praktikantpolicy & praktisk info samt Ansökningsdokument för 2021 nedan.

Policy praktisk info 2021

Ansökningsdokument 2021

ÖVRIGA PRAKTIKFÖRFRÅGNINGAR

Vi tar gärna emot intresserade elever från bageri- och restaurangutbildningar i mån av plats. Mejla respektive avdelning om du vill söka praktikplats.

Många av arbetsmomenten i trädgårdskaféet och vedugnsbageriet kräver att du är över 16 år. Därför  har vi inte möjlighet att ta emot elever för PRAO.