Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Sökes: Trädgårdsmästare till vår Plantbod

Rosendals Trädgård söker en dedikerad trädgårdsmästare med erfarenhet av trädgårdshandel inför högsäsongen i vår Plantbod.

Om plantboden

Plantboden är en förlängning och viktig del av trädgården på Rosendals Trädgård, vilket speglas i sortimentet. Här finns ett noga handplockat urval av växter, krukor, trädgårdstillbehör, vaser och konsthantverk. Plantboden arbetar nära Plantskolan, Parken och Frilandet för att så stor del av snittblommor och plantor som möjligt ska komma från den egna odlingen. Till våren fylls växthuset av fröer och sticklingar samt biodynamiska plantor från vår Plantskola. I april fyller vi upp med säsongsväxter utanför växthusen och vår Plantgård fylls med ett noga utvalt sortiment av trädgårdsväxter. Under vår och höst anordnas lökmarknad med sommar- respektive vårlökar. Vi säljer våra hållbara snittblommor och våra floristtjänster är en viktig del av de event, bröllop och fester som hålls på Rosendals Trädgård. Vi erbjuder även trädgårdskonsultation och kurser för allmänheten.

 

Om dig

Du är utbildad trädgårdsmästare och har erfarenhet av trädgårdshandel. Du har goda kunskaper och stort intresse av växter. Du tycker om att ge god service, professionell rådgivning och att alltid bemöta kunder, besökare och kollegor på ett trevligt och personligt sätt. Du är kassavan och arbetar naturligt och medvetet med försäljning. Du har erfarenhet av skötsel och försäljning av allt som hör trädgård till. Du är ordningsam, estetiskt sinnad och van vid att exponera växter och varor på ett smakfullt sätt. Du brinner för hållbarhet och tycker att ekologiskt är en självklar målsättning. Floristkunskap är ett stort plus. Du deltar gärna som kursledare vid trädgårdskurser och workshops och tycker om att förmedla din kunskap till både kunder och kollegor. Din fysik är god och du får energi av att arbeta i högt tempo.

 

Om oss

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för snart 40 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. Idag tolkar vi uppdraget i vidare bemärkelse – att inspirera till en hållbar och njutningsfull livsföring: Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa.

 

Om tjänsten

Du ingår i ett team om 6 personer med särskilt fokus på försäljning i Plantboden inklusive kassaarbete.
B körkort är ett krav

Anställningsform: Säsongsanställning mellan 15 april – 30 september
Omfattning: 80% på rullande tvåveckorssschema med tjänstgöring varannan helg (udda veckor)
Lön: Lön enligt överenskommelse, Stiftelsen Rosendals Trädgård har kollektivavtal

Ansökan: Mejla meritförteckning och personligt brev till: ansokan@kalderen.com

Mer info om Rosendals Trädgård? Se rosendalstradgard.seFacebook & Instagram