Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

SÖKES: Trädgårdsmästare med parkansvar

Vill du vara med och värna ett av Stockholms gröna vardagsrum – en oas inbäddad i Djurgårdens grönska. Inför säsongen 2020 söker vi en trädgårdsmästare som skall ansvara för parken.

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för över 35 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa. 

Läs mer

Trädgårdsmästare med parkansvar

Vi söker en erfaren och ansvarsfull trädgårdsmästare till vår park. Parken på Rosendals Trädgård är en öppen och välbesökt publik park med stort innehåll. Rosendals Trädgård är en biodynamisk trädgård och allt vårt arbete sker cirkulärt i samklang med naturen och årstiderna. För medarbetare på Rosendals Trädgård är balansen mellan hållbarhet och njutning ledstjärna och stiftelsens stadgar och värderingar vägleder allt arbete.

Som trädgårdsmästare i parken är man en del av hela trädgårdens arbetslag där vi arbetar tätt, flexibelt och reflekterande mot gemensamma mål. Förutom Park består trädgården av teamen Dekoration, Plantbod, Plantuppdragning, Friland och Pedagogik. Hantverkskunskapen är vårt bidrag, Lean vårt arbetssätt och biodynamisk odling vår metod.

Om dig

Du har lång, djup och bred erfarenhet av giftfri parkskötsel och känner dig trygg med att bära stort ansvar. Du är en ödmjuk och tydlig arbetsledare som tycker om att samarbeta med andra och dela med dig av din kunskap till kollegor, praktikanter och besökare. Du är bekväm med att hålla visningar och kurser inom olika kunskapsområden på både svenska och engelska.

Du är flexibel och lösningsorienterad då snabba förändringar i verksamheten sker. Du är fysiskt uthållig och tycker om att arbeta effektivt med parkens alla delar utifrån årstidernas rytm.

Du brinner för hållbarhetsfrågor och är inte främmande för biodynamisk odling.

Du har stor kunskap om perenner och gillar ogräsrensning. Du har stor vana av fruktträdsbeskärning och är helst certifierad med Grönt Kort i fruktträdsbeskärning, utfärdat av Riksförbundet Svensk Trädgård. Du har erfarenhet av beskärning och skötsel av rosor, vin, bär- och prydnadsbuskar. Du är van vid att klippa häck och gräs. Du känner dig inte främmande för maskiner, såsom gräsklippare, trimmer/röjsåg, häcksax, motorsåg och har gärna traktorvana. Vana av projektledning och samarbete med underentreprenörer är ett plus. Du är estetiskt sinnad och brinner för att parken ska se inspirerande och välskött ut.

Om tjänsten

Ansvarig för parken rapporterar till Rosendals Trädgårds chefsträdgårdsmästare. Personalansvar för 1-2 medarbetare och praktikanter samt budgetansvar för teamet.

Att hålla kurs och visningar ingår i tjänsten, och kan förekomma både kvällar och helger. Grönt kort som certifierad fruktträdsbeskärare meriteras. B-körkort krävs. Körkort för röjsåg, motorsåg samt heta arbeten är ett plus.

Ansökan: Ansökan, meritförteckning och gärna ett foto skickas till chefsträdgårdsmästare Malin Skiöld: malin@rosendalstradgard.se
Sista ansökningdatum: Sista ansökningsdatum är 31 januari 2020. Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande fr.o.m. 15 januari.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Helgtjänstgöring efter ett rullande schema, ca 1 helg per månad.
Omfattning: 100%
Lön: Månadslön. Kollektivavtal, UK (Upplevelse och Kultur)