Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Sökes: Dedikerad grönsaksodlare

Vi söker en erfaren och engagerad trädgårdsmästare som tillsammans med vår köksträdgårdsmästare kommer att ansvara för grönsaksproduktionen på Rosendals Trädgård.

Stiftelsen Rosendals Trädgård startar under 2019 forskningsprojektet 2000 m2 tillsammans med Stiftelsen Biodynamiska Forskningsinstitutet. För framtiden söker vi förstärkning i vårt trädgårdsteam.

Målbilden för initiativet är att på en yta av 2000 m2 skapa en miniatyr av ett jordbruk som respekterar gränserna för vad planeten, Östersjön och vi själva tål. Läs mer om 2000 kvadrat här. 

Vi odlar biodynamiskt i ett fast bäddsystem som inte plöjs och vi producerar egen kompost med materialet från vårt kafé och bageri tillsammans med gödsel från Skansens idisslande djur och rester från trädgården i smått och Djurgården i stort.

Frilandsodling av grönsaker och snittblommor sker på 1,2 ha och alla plantor drivs på plats.

Grönsakerna levereras internt till vårt trädgårdskafé som bedriver lunch och festarrangemang. Vi säljer även grönsaker i vår gårdsbutik och under den årliga skördefesten i september. En viss del av skörden säljs även till andra noga utvalda lokala restauranger.

Om dig

Du har lång erfarenhet av rationell biodynamisk/ekologisk grönsaksodling till direktförsäljning. Du har erfarenhet av och gillar att handleda praktikanter i praktiskt trädgårdshantverk men även kunskap om större teoretiska principer kring hållbarhet och biodynamisk odling eftersom tjänsten även innefattar att hålla kurser och visningar.

Vi ser att du trivs med att ta ansvar. Du blir en del av ett större arbetslag och samarbetsförmåga värderas högt. Vi ser också att du har en känsla för estetik och service.

Du lever som du lär och har ett brinnande intresse för hållbarhet, odling och mat.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid efter rullande schema. Helgtjänstgöring förekommer. Körkort krävs. Maskinvana, traktorvana. Säsongsanställning med ev möjlighet till förlängning. Månadslön efter avtal.

Om Rosendals Trädgård

Stiftelsen Rosendals Trädgårds vision är att vara den ledande plattformen för hållbara och njutningsfulla upplevelser, baserade på hortikultur. Verksamheten är starkt värdegrundsdriven och sker utan privata vinstintressen. För mer info, läs här

Ansökan skicka till niklas@rosendalstradgard.se

Skicka gärna ditt CV med 2 referenser och ett personligt brev på max en A4, alternativt en video (valfritt format) där du berättar om dig själv och varför denna tjänst är intressant för dig.