Denna kväll kretsar kring pumpan, en av de mest fascinerande grönsakerna i trädgårdslandet. Pumpan är en av mänsklighetens äldsta kultiverade grödor. Ingen annan grönsak erbjuder en sådan bredd, mångfald och smakvariation. Den spritsigt syrliga, den dovt söta, den djupt nötiga och allt däremellan. Utöver variationsmöjligheterna är pumporna och deras frön fulla med nyttigheter.
I köket på Rosendals Trädgård kommer ni tillsammans med en av våra erfarna och hängivna kockar att fördjupa er i pumpornas mångsidighet och oändliga användningsområden när vi tillsammans tillagar pumpa på olika sätt. Tänk bortom den traditionella pumpasoppan, här talar vi gnocchi, kimchi, puréer, bakverk m.m.
Vi utlovar nya smakupplevelser, kunskap och inspiration att ta vara på denna oftast rikgivande och lagringståliga gröda.
Datum: 23 oktober 2024 kl. 17 – 20
Kursavgift: 1695 kr inkl. smakprover, ett par burkar att ta hem och såklart – en massa tips och tricks.