Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Möte i det gröna

Välkommen att mötas i en inspirerande och annorlunda miljö. På Rosendals Trädgård gäller inte uppkoppling utan snarare avkoppling. Här erbjuds inte avancerad teknik och skolsittning, men däremot en unik plats där kreativa tankar kan flöda fritt och nya idéer växa fram. Till det god mat och en dos fågelkvitter.

 

Vi har tre olika storlekar på växthus för möten, från den mindre arbetsgruppen till plats för den större konferensen. Tillgången beror på vilken del av året det är, under den varmare delen av året kan även hela mötet förläggas ute i det gröna. Mat och dryck kommer från vårt kök och bageri, från frukost, till lunch och fikapausen.

Vill ni lägga till upplevelser för att få nya impulser och infallsvinklar erbjuder vi aktiviteter t.ex. trädgårdsvisning, blomsterbar, skogsbad eller promenadkurs med tema biologisk mångfald. Tillsammans utformar vi upplägg som passar för era önskemål.

Har du frågor eller vill du göra en bokningsförfrågan?

Kontakta oss på event@rosendalstradgard.se

Gåvor: Låt mötesdeltagarna få med en gåva från Rosendals Trädgård hem. Vi kan hjälpa er att ta fram förslag t.ex. ett gott frukostbröd, vårt örtte, kakor, en planta, fröpåse eller något annat fint från vår plantbod eller gårdsbutik.

 


Trädgårdsvisning: Vill ni veta mer om hur råvarorna på tallriken odlats fram, vilka växter som gillas av humlor och bin, varför komposten är en hjärtesak eller är nyfikna på vårt arbete med förskolebarn och odling? Boka våra trädgårdsmästare för tur ut i trädgården eller en presentation i växthuset. Kan bokas dagtid.

Liv på Rosendals Trädgård – om biologisk mångfald över, på och under jord: en walk & talk kring biologisk mångfald, ett av de 17 globala målen som fått en alltmer akut status för vår framtida överlevnad. Ta del av Rosendals trädgårdsmästares arbete för att stärka den biologiska mångfalden i trädgården och varför det är bra inte bara för odlingen utan för oss alla.  Vi får veta mer om vad maten på tallriken har med livet under jorden att göra och tips på hur man kan göra själv för att bjuda in liv till sin trädgård, innergård, terrass eller balkong. Kan bokas dagtid. Kontakta oss för prisförfrågan.

 

Självplock av ekologiska snittblommor I Rosendals Trädgård


Blomsterbar: 
Efter en kort introduktion till Rosendals Trädgård biodynamiska blomsterodling får deltagarna plocka sig varsin bukett på snittblomsfältet med över 50 sorters blommor. Buketterna vägs och betalas per vikt tillsammans med aktiviteten. Möjligt att boka juli – september.

 

 

Skogsbad: Att gå ut och sätta sig på en stubbe och lyssna på fåglarna, det är bland det bästa vi kan göra för ökat välbefinnande! En stund i naturen ökar kreativiteten i din arbetsgrupp. Att vara närvarande i naturen och fylla alla sinnen med allt vad den erbjuder några timmar i månaden räcker för att ge en mätbar effekt på hälsan.

Studier visar att du får sänkt blodtryck, lugnare andning, minskad utsöndring av stresshormonerna adrenalin och cortisol och en större känsla av sammanhang. Skogsbadet leds av Lisen Sundgren, certifierad natur och skogsterapiguide av ANFT, Association of Natureand Forest Therapy.

 


 

Om Fest & Event    Trädgårdslunch    Växthusmiddag    Bröllop    Herbarium   Sommarmingel    After Work    Minnesstund    Grönt möte