Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Middag & fest i växthuset

Samla vänner, släktingar, kollegor eller nya bekantskaper för en middag mitt i naturen med närhet till stan. Efter middagen kan ni dansa in natten i ett av våra växthus eller slå er ner framför brasan.

Obs! enligt myndighetsbeslut med anledning av rådande pandemi är det inte tillåtet att servera alkohol efter kl. 20. Detta gäller till t.om. 28 februari 2021

Trädgårdslunch   Middag & Fest i växthuset   Kalas & Event

Middag och fest i växthus och trädgård

Födelsedag, företagsmiddag, examensfest eller silverbröllop. Vad ni än ska fira så kan vi hjälpa er att skräddarsy den perfekta kvällen hos oss! 

Maten 

Hjärtat i all mat som lagas på Rosendal ligger i de biodynamiskt odlade grönsakerna som vi odlar i vår trädgård. Våra trädgårdsmästare och kockar planerar tillsammans vad som ska odlas på fälten för att sen bli till mat på bordet.  Det som vi inte själva kan odla köper vi in från närliggande småskaliga leverantörer. Njutning och hållbarhet går alltid hand i hand på Rosendals Trädgård. 

 

“FAMILY STYLE”

Vid sittande middag serverar vi vår mat “family style” då vi hävdar att detta är det absolut bästa sättet att uppleva mat på i gott sällskap. Välj mellan en tvårätters eller en trerättersmeny och välj bland våra olika tillval som ost från svenska gårdar med hemmagjord marmelad, tårta från våra bagare dekorerade efter säsong eller vickningspizza från vår vedugn. 

BRÖD

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna. Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

DRYCK

Vår säsongsbetonade dryckeslista innehåller ett fantastiskt urval av ekologiska och biodynamiska viner, cider och öl. Vi erbjuder också en rad alkoholhaltiga och alkoholfria cocktails tillagade med säsongsbetonade ingredienser som har plockats och bevarats här på Rosendals Trädgård. Populära exempel inkluderar fläder, äpple från vår fruktträdgård, myskmadra, ros, lavendel och örter. Vi gör också en grym kombucha.

 

Middag i kaféväxthuset

Här har vi våra allra flesta middagar, i växthus med närhet till köket, anslutande festlokal i form av växthus med tegelgolv och bar, för ruggiga höst och vinterkvällar tänder vi upp kaminen och hänger levande ljus längs väggarna. 

Antal: Vi tar emot middagar för sällskap mellan 50-120 personer för middag här. Mindre eller större sällskap på förfrågan.

I lokalen finns: Träbord och trästolar, Rosendals eget porslin från keramiker Anna Lindell, linneservetter, kamin och ljusslingor i taket, och borden dekoreras av vår florist Maria efter samtal med er. Läs mer om våra florister

I lokalhyran ingår: Personal och städning. Ett mindre blomsterarrangemang per 10 gäster alternativt 5 småvaser per 10 gäster och ett större arrangemang till rummet. För specialbeställningar och tillägg kan vi skicka separat offert. Teknisk utrustning kan hyras in. Läs mer här

Tid: Middagen startar tidigast 19.00 under sommarsäsongen och 18.00 under vintersäsongen. Vi tar emot för fördrink 1 timme innan middag. 

Vid fint väder tar vi emot ute i trädgården, här kan vi servera bubbligt, trädgårdsdrinkar, eller varm äppelmust på kalla kvällar tillsammans med canapéer, ostron eller kanske starta kvällen med en trädgårdsvandring med en av våra trädgårdsmästare. 

Fest

Efter middagen så kan man välja att lägga till fest i anslutande växthus. Här har vi tegelgolv för dans, vi har en bar där vi gör trädgårdsdrinkar och serverar öl, vin, och alkoholfria alternativ. Man kan även välja att bjuda på bartilltugg eller vickningspizza från vår vedugn framåt småtimmarna. 

För de som inte vill dansa så tänder vi en brasa i kaminen och ställer iordning en myshörna.

Prislista 2020

För att beräkna ett pris för din middag på Rosendals Trädgård, välj lämplig lokalhyra och lägg sedan till dina menyalternativ. Vill du ha en skräddarsydd offert tar vi gärna fram ett förslag till dig.

Alla priser inkl. moms, för priser ex moms: Läs mer här

Lokalhyra 2020

Lokalhyra avser fram till kl. 00. Därefter tillkommer extra kostnad, se rubriken extra öppet.

Extra öppet

Till 01:  3.500 kr
Till 02: 5.000 kr

Kuvertpris

2 rätters:  350 kr
3 rätters: 450 kr

Tillval

Canapéer

2 per person: 60 kr
3 per person: 90 kr
4 per person: 120 kr

Ostronvagn 

Vi tar fram vår ostronvagn och öppnar ostron a la minute med tillbehör. 2-3 /person: 160 kr

Vickning 

Pizza från vår vedeldade ugn, toppade efter säsong med vad trädgården har ett erbjuda: 95 kr 

Bartilltugg

Oliver, rotfruktschips eller rostade mandlar: 35 kr

Ost

Ost från svenska gårdar med hemmagjord marmelad i säsong: 45 kr 

Tårta

Bagarnas tårta smaksatt och dekorerad efter säsong med frukt, bär och ätbara blommor: 75 kr

Linneduk

100 kr per bord 

Dryck

Dryckespaket 1

Fördrink, 2 glas vin, kaffe/te: 320 kr

Dryckespaket 2

Fördrink med påfyllning, 3 glas vin, kaffe/te: 450 kr

Dryckespaket 3 

Fördrink med påfyllning , 3 glas vin, avec alt. dessertvin: 525 kr

Alkoholfritt

Alkoholfri fördrink med påfyllning, 3 enheter alkoholfri dryck till maten, kaffe/te: 250 kr