Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Lek Odla Väx!

Vi vill ge barnen möjlighet att med alla sinnen uppleva glädjen i att leka, odla och växa. Vår pedagogiska metod bygger på att skapa upplevelser – förhoppningsvis för livet.

 

Om Lek Odla Väx!

I Lek Odla Väx! odlar vi nyfikenhet för trädgård, kretslopp och natur. Genom att använda alla våra sinnen upplever vi trädgården på ett lekfullt och skapande sätt. Den pedagogiska verksamheten riktar sig främst till förskolebarn och skolbarn i de lägre åldrarna.  Vid sex besökstillfällen från tidig vår till vintervila får barnen komma naturen och trädgården nära genom att leka  och odla tillsammans.

Sedan starten 2012 har närmare 1 500 förskolebarn och pedagoger fått leka, odla och växa på Rosendals Trädgård.

Är ni intresserade av att delta med en barngrupp under 2020, skicka en intresseanmälan till lekodlavax@rosendalstradgard.se så återkommer vi med information om kostnad och upplägg.

I samband med hela trädgårdens evenemang bjuder vi även in till aktivitet för alla barn t.ex. under skollov och vid Odlingshelgen på våren eller Skördefesten på hösten.

Lek Odla Väx! erbjudanden

Vill du som vuxen/pedagog lära dig mer eller få inspiration av hur vi arbetar med barn och odling? Vi erbjuder följande tjänster för förskola och skola:

Inspirationsträff

Detta är en interaktiv träff för pedagoger där våra trädgårdspedagoger delar med sig av metodiken. Träffen innehåller en del praktiska moment och kan göras olika lång beroende på era önskemål om vad träffen ska omfatta. Alla deltagare får ett eget exemplar av boken Lek Odla Väx! För grupper om 4-12 personer. Större grupper efter offert.

Praktisk fortbildningsdag

Här ges du möjlighet att vara med en dag på Lek Odla Väx! Frukost, lunch och boken Lek Odla Väx! ingår. Dagen börjar med frukost kl. 8.00 tillsammans med vårt trädgårdsteam och specifikt tillsammans med de två trädgårdspedagoger som arbetar den aktuella dagen. Därefter får du en 30 minuters genomgång av Lek Odla Väx! tillsammans med en av pedagogerna. Du deltar i arbetet med dagens två barngrupper, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, samt i de praktiska momenten före och efter träffarna. Du äter lunch tillsammans med trädgårdsteamet och de två pedagogerna och har möjlighet att ställa allehanda frågor. När allt är klart får du en 30 minuters sammanfattande och reflekterande genomgång av dagen tillsammans med en av pedagogerna.

Föredrag

Boka våra trädgårdspedagoger för ett inspirerande föredrag om Lek Odla Väx! och Lekträdgården. Vi berättar och visar bilder från verksamheten. Passar även den större gruppen. Boken Lek Odla Väx! – en pedagogisk handledning, ingår också till alla deltagare.

Konsulttjänster

Vill ni ha hjälp med planering för att odlingsanpassa förskolan eller skolgården. Kontakta oss för offert.

Uppdragsutbildningar

Vill ni börja odla tillsammans med barnen men saknar odlingskunskap? Eller vill ni ha pedagogiska tips om hur ni kan jobba tematiskt med odling och trädgård? Kontakta oss för offert.

Boka aktivitet med Lek Odla Väx?

Vill du boka hos oss, har en uppdragsförfrågan eller är intresserad av ett samarbete? Välkommen att mejla din förfrågan till lekodlavax@rosendalstradgard.se

Intresseanmälan för barngrupper

Är ni intresserade av att delta med en barngrupp under 2020, skicka en intresseanmälan så mejlar vi mer information om kostnad och upplägg.

 

Våra böcker om barn och odling

Lek Odla Väx! – en pedagogisk handbok från Rosendals Trädgård
Erfarenheterna och metoderna ur Lek Odla Väx! är grunden för denna konkreta handbok. Steg för steg får vi följa de praktiska momenten vid sex odlingsträffar på Rosendals Trädgård. Handboken visar också hur metodiken knyter an till läroplanen för förskolan och hur odlingspedagogiken blir ett kraftfullt verktyg för att åskådliggöra de ekologiska sambanden.
Pris 149 kr, porto och expeditionsavgift tillkommer

Så ett frö – en odlingsbok från Rosendals Trädgård. Utnämnd till årets trädgårdsbok 2015.
Den här boken vänder sig till alla, både barn och vuxna, som är nyfikna på att odla. Den visar grunderna i odling steg för steg i text och bild, med lekfulla illustrationer och inspirerande foton. Boken visar att det går att odla nästan var som helst  – på fönsterbrädan, balkongen, innergården eller i trädgården.
Pris 198 kr, porto och expeditionsavgift tillkommer
Mejla din beställning till lekodlavax@rosendalstradgard.se. Vi skickar så fort vi kan.

Vill du ha senaste nytt eller mer inspiration?
Följ Lek Odla Väx! på Facebook