Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Lek Odla Väx!

Vi vill ge barnen möjlighet att med alla sinnen uppleva glädjen i att leka, odla och växa. Vår pedagogiska metod bygger på att skapa upplevelser – förhoppningsvis för livet.

 

Om Lek Odla Väx!

I Lek Odla Väx! odlar vi nyfikenhet för trädgård, kretslopp och natur. Genom att använda alla våra sinnen upplever vi trädgården på ett lekfullt och skapande sätt. Den pedagogiska verksamheten riktar sig främst till förskolebarn och skolbarn i de lägre åldrarna.  Vid sex besökstillfällen från tidig vår till vintervila får barnen komma naturen och trädgården nära genom att leka  och odla tillsammans.

Sedan starten 2012 har närmare 1 000 förskolebarn och pedagoger fått leka, odla och växa på Rosendals Trädgård. I samband med hela trädgårdens evenemang bjuder vi även in till aktivitet för alla barn t.ex. under skollov och vid Odlingshelgen på våren eller Skördefesten på hösten.

Lek Odla Väx! tjänster

Vill du som vuxen/pedagog lära dig mer eller få inspiration av hur vi arbetar med barn och odling. Vi erbjuder följande tjänster för förskola och skola:

 • Inspirationsträff
  En interaktiv träff för pedagoger där våra trädgårdspedagoger delar med sig av metodiken. För grupper om  5-12 personer. inkl. ekologisk fika från vårt vedugnsbageri.
 • Föredrag
  Boka våra trädgårdspedagoger för ett inspirerande föredrag om Lek Odla Väx! och Lekträdgården. Vi berättar och visar bilder från verksamheten. Passar även den större gruppen.
 • Konsulttjänster
  Vill ni ha hjälp med planering för att odlingsanpassa förskola- eller skolgården. Kontakta oss för offert.
 • Uppdragsutbildningar
  Vill ni börja odla tillsammans med barnen men saknar odlingskunskap? Eller vill ni ha pedagogiska tips om hur ni kan jobba tematiskt med odling och trädgård? Kontakta oss för offert.
 • Intresseanmälan för barngrupper
  Är ni intresserade av att delta med en barngrupp under 2019, skicka en intresseanmälan så mejlar vi mer information om kostnad och upplägg.

Vill du boka oss, har en uppdragsförfrågan eller är intresserad av ett samarbete?
Välkommen att mejla din förfrågan till lekodlavax@rosendalstradgard.se

 

Vill din förskola eller klass vara med i Lek Odla Väx 2019!?

Vi har ett fåtal lediga platser! Välkommen med er ansökan till: lekodlavax@rosendalstradgard.se

 

Våra böcker om barn och odling

Lek Odla Väx! – en pedagogisk handbok från Rosendals Trädgård
Erfarenheterna och metoderna ur Lek Odla Väx! är grunden för denna konkreta handbok. Steg för steg får vi följa de praktiska momenten vid sex odlingsträffar på Rosendals Trädgård. Handboken visar också hur metodiken knyter an till läroplanen för förskolan och hur odlingspedagogiken blir ett kraftfullt verktyg för att åskådliggöra de ekologiska sambanden.
Pris 149 kr, porto och expeditionsavgift tillkommer

Så ett frö – en odlingsbok från Rosendals Trädgård. Utnämnd till årets trädgårdsbok 2015.
Den här boken vänder sig till alla, både barn och vuxna, som är nyfikna på att odla. Den visar grunderna i odling steg för steg i text och bild, med lekfulla illustrationer och inspirerande foton. Boken visar att det går att odla nästan var som helst  – på fönsterbrädan, balkongen, innergården eller i trädgården.
Pris 198 kr, porto och expeditionsavgift tillkommer
Mejla din beställning till info@rosendalstradgard.se. Vi skickar så fort vi kan.

Vill du ha senaste nytt eller mer inspiration?
Följ Lek Odla Väx! på Facebook