Prova på olika grilltekniker med Rosendals kockar!
Att tillreda mat ute med hjälp av glöd och eld är själva ursprungsmetoden. Upplevelsen av värmen från grillen och doften från en plats där det grillas är oemotståndlig. Och inte minst att äta utomhus – det är enklare, alla hjälps åt och umgås kring förberedelserna och även kring grillandet.
På den här kursen får du lära dig att sätta smak av glöd och eld på allt från trädgården till fisk, skaldjur och kött.
När du lagar maten utomhus får du använda andra tekniker än i köket.
Maten tillagas på det ursprungliga viset – med hjälp av glöd och eld, genom att grilla, sota och röka. Skillnaderna mellan direkt grillning och indirekt grillning och dess olika användningsområden går vi igenom
Vid kursdagen utgår kockarna från olika råvaror i säsong och tillagningsmetoder. Vi fördjupar oss i marinader och kryddblandningar. Till er hjälp har ni olika grillar där olika
tillagningsmetoder kan appliceras och på så sätt bestämma smak och intensitet.
Vi avsluta kurstillfället med en stor buffé där alla härliga rätter får samsas om utrymmet. Det är dags att skaffa sig ett försprång på den stora grillsäsong.
Välkomna till Rosendals trädgårds grill, här blir grillat alltid godast
Datum: 3 juni 2025 kl. 17.30 – 21.30
Kursavgift: 2395 kr inkl. Rosendals trädgårds förkläde, receptkompendium, alla råvaror, utvalda
drycker till maten och diplom.