Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Krukor & kärl

I Plantboden finns, året om, ett noga handplockat sortiment av krukor, kärl och glasvaser. För växter till balkong eller terrass så har vi generösa ekfat och järnkrukor som tål att stå utomhus året om.

Rosendalsvasen 2019

 

Rosendals vas har kommit till genom ett exklusivt samarbete mellan Rosendals Trädgård och Aktiebolaget Persson & Persson – en annorlunda glashytta med ett modernt återbrukstänk. Hyttan drivs av makarna Elin och Morgan Persson och har sitt säte i glasriket, Småland. Vaserna är tillverkade av återbrukade flaskor och är en del av kollektionen ”Strå”. Alla vaser är unika och har sin egen karaktär.

Efter våra trädgårdsmästares önskemål har vasen fått en form som passar både buketten och den enskilda stjälken.

Samtidigt är det en flört med formen i Arne Klingborgs vaser. Arne Klingborg var bl.a. verksam som arkitekt, trädgårdskonstnär och målare och en stor inspiratör vid grundandet av Stiftelsen Rosendals Trädgård.

Persson & Persson har tagit fram en användbar och vacker vas i flera färger och storlekar som vi på Rosendals Trädgård ser fram emot att använda genom trädgårdens alla säsonger!

 

Glasvaser & glaserade krukor I Rosendals Trädgård

 

Ett litet axplock av som finns i Plantboden i sommar; flytande glasvaser, rustika lerfat, glaserade krukor och lerkrukor med vacker patina.

 

Amplar I Rosendals Trädgård

Rosendalskrukan

Rosendalskrukan har funnits i vårt sortiment i många år och vi är stolta över att krukan blivit en älskad klassiker.

 

Rosendalskrukan I Rosendals Trädgård

 

Krukorna är handdrejade i en ljus lera som åldras vackert då den släpper igenom kalk och mineraler vilket ger en mycket fin patina med tiden. Rosendalskrukan finns i två modeller och i flertalet storlekar. Även fat finns att köpa till.

Vi tycker att Rosendalskrukan blir som allra vackrast tillsammans med pelargoner!

 

Ekfat, amplar och lerkrukor I Rosendals Trädgård

FRÅGOR & SVAR – ÄR ROSENDALS TRÄDGÅRD TILLGÄNGLIG MED RULLSTOL?

I trädgården tar man sig fram i princip överallt också med rullstol. Våra växthus ligger i marknivå och har relativt breda dörrar, så även i kaféet och plantboden brukar det gå bra att komma in. I gårdsbutiken är det mera trångt, men vi hjälper gärna den som vill handla. Handikapptoalett finns i gula huset i samma byggnad som gårdsbutiken.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Med reservation för ev. förändringar.