Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Frukost i det gröna

Börja dagen med en inspirerande frukost i vår sköna, gröna miljö. Bara en kort färd bort från stadens brus möts du av fågelkvitter och lantligt lugn.  Här finns plats för gröna tankar, samtal och möten i en avslappnad och annorlunda miljö. Vi dukar upp vår ekologiska frukost;  ute i trädgården om säsong och väder tillåter, alternativt i våra uppvärmda växthus. Under säsongen erbjuder vi även tematiska frukostar med en föreläsning eller workshop.

 

Gröna möten & konferens   Frukost i det gröna   Visning   Kalas & Event

Frukost i det gröna

Tid: kl. 8.30 – 10.00

Vi dukar upp en frukostbuffé med nybakat bröd från vedugnsbageriet, vår egen granola, goda pålägg efter säsong, äppelmust m.m. Till det serveras ekologiskt, rättvisemärkt kaffe och Rosendals örtte. Vi arbetar med råvaror från KRAV – certifierade producenter och använder oss av grönsaker, örter och frukt från vår egen biodynamiska odling när det är möjligt.  När vädret tillåter dukar vi upp utomhus men vi har alltid ett eget växthus reserverat åt ert sällskap.

Om ni önskar kan vi även hjälpa er att boka in en hel konferensdag hos oss.

Frukostmeny
Ett glas ekologisk äppelmust
Kaffe & Rosendals örtte
Bröd från vedugnsbageriet med pålägg efter säsong
Yoghurt med vår egen granola
Bagarnas söta val

Pris: 225 kr/ person exkl. moms inkl. frukost och lokal under 1,5 timme.
För sällskap om 25 – 40 personer, större sällskap på offert.

Frukost i det gröna med inspirationsföredrag

Förgyll frukosten med ny kunskap och inspiration där naturen och tankar kring en framtida hållbar utveckling är centralt. Vi erbjuder ett antal frukostteman, både inom ramen för Rosendals Trädgårds verksamhet och i samarbete med författare och örtkännare Lisen Sundgren.

2000 kvm –  en meny för en hållbar framtid

Frukost och inspirationsföreläsning om 2000 kvm odlingen på Rosendals Trädgård
Tid: kl. 8 – 10

Hur smakar en måltid som är bra för såväl dig, Östersjön som planeten? Rosendals Trädgård har bjudit in skickliga odlare, kockar, forskare och konstnärer att tillsammans anta utmaningen att ta fram en serie måltider från ett jordbruk som minskar klimatpåverkan med 85%, som är bra för din, Östersjön och planetens hälsa och som är rättvist producerade. Till frukosten får du en inspirerande föreläsning, visning eller workshop i anknytning till vår 2000 kvm odling.
Läs mer om våra event med 2000 kvm tema här.

Fyll dina sinnen med natur – om skogsbad och naturens läkande kraft.

Frukost och inspirationsföreläsning med Lisen Sundgren
Tid: kl. 8 – 10

Skogsbad, eller Shinrin yoku, är en japansk terapiform med rötter i Japan som innebär att man fyller alla sina sinnen med natur. Forskning visar att det är en effektiv metod mot stress, för att förebygga många sjukdomar och som snabbt och enkelt leder till ökat välbefinnande. Lisen Sundgren berättar om naturen som läkande kraft och ger tips på enkla övningar du själv kan använda dig av för att låta naturen komma in i ditt liv.

För sällskap om 20 – 40 personer, större sällskap på offert
Pris 20.000 exkl. moms inkl. frukost, lokal och föreläsning, större sällskap på offert

Den vilda maten – frukost i säsong, klimatsmart i tiden

Frukost med inslag av säsongens vilda smaker och inspirationsföreläsning med Lisen Sundgren
Tid: kl. 8 – 10

Vilda växter, somliga kallar dem ogräs, är bland det smartaste och trendigaste du kan äta! Nässlor, granskott och kirskål är hett eftersökta råvaror av trendiga kockar och det är också bland de mest näringsrika och miljövänliga livsmedel man kan tänka sig.

Frukosten som serveras får vilda inslag från Rosendals omgivning och till detta bjuder Lisen Sundgren på tips om säsongens vilda grönsaker och berättar hur du använder dem till mat och till huskurer.

För sällskap om 20 – 40 personer, större sällskap på offert
Pris 25.000 exkl. moms, större sällskap på offert

Bokning:

Mejla bokningsförfrågan till event@rosendalstradgard.se med uppgifter om önskat datum, vad ni vill boka och antal gäster.