Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Frukost i det gröna

Börja dagen med en inspirerande frukost i vår sköna, gröna miljö. Bara en kort färd bort från stadens brus möts du av fågelkvitter och lantligt lugn.

Lokalbokning   Frukost i det gröna   Visning   Kalas & Event

Frukost i det gröna

Börja dagen med en inspirerande frukost i vår sköna, gröna miljö. Bara en kort färd bort från stadens brus möts du av fågelkvitter och lantligt lugn.  Här finns plats för gröna tankar, samtal och möten i en avslappnad och annorlunda miljö.

Vi dukar upp vår ekologiska frukost; ute i trädgården om säsong och väder tillåter, alternativt i våra uppvärmda växthus. Under säsongen erbjuder vi även tematiska frukostar med en föreläsning eller workshop.

  • Måndag till fredag
    Växthuset bokas innan öppning mellan 8.30-10.00 för en frukost. 
  • Frukosten
    Vi dukar upp en frukostbuffé med nybakt bröd, hemmagjorda eller lokalproducerade pålägg, vår egenrostade granola och juice i säsong, bagarna bakar även något sött att avsluta frukosten med. 

Detta kan bokas i eget växthus eller i trädgården vid fint väder för sällskap från 25 personer. 

Priser: 

Lokalhyra: 5000 kr
Kuvertpris: 250 kr/person.
P
riser inkl moms. 

Visning

Vill ni addera en visning av en av våra trädgårdsmästare efter frukosten? 

Läs mer här 

Temafrukostar: 

2000m2

En inspirerande morgon med visning och frukost. Läs mer om Experiment 2000m2 här

Vild frukost med Lisen Sundgren: 

Lev dig frisk med hjälp av naturen: Lisen Sundgren, herbalist, forager och författare berättar om hur du med hjälp av vilda ätliga växter och skogspromenader håller dig frisk året runt. Det bjuds på smaker från skog och mark och tips om hur man med enkla vanor förbättrar sin livskvalitet med kraft från det gröna. 

Välj mellan följande föreläsningar:

Vilda smaker

Året runt bjuder på vild mat. En föreläsning om 5 vilda växter att plocka på vintern, som gör gott för hälsan och är goda i maten. 

Naturligt lugn

Ett av de mest effektiva man kan göra för att motverka stress och ohälsa är att gå ut i naturen och låta den verka på våra sinnen. I Japan har forskare utvecklat en metod som på svenska heter Skogsbad, och som idag används världen över. Lisen berättar om forskningen och metoden, samt ger tips på hur du kan ta vara på naturens läkande kraft oavsett om du bor i en storstad eller nära naturen. 

Pris: 12.500 kr ex moms för grupper upp till 30 personer. (Större sällskap på förfrågan.)
Tid: 1 timme

Skogsbad

Shinrin yoku, eller Skogsbad som vi säger på svenska, är en japansk vetenskapligt beprövad metod som idag används i hela världen för att motverka stress och ohälsa. Genom att stanna upp och öppna alla sinnen mot naturen får vi ett bättre immunförsvar och en allmänt stärkande inverkan på hälsan. Forskning visar att Skogsbad leder till sänkt blodtryck, gladare humör och som grädde på moset blir man mer kreativ och empatisk. 

Kom med på ett välgörande skogsäventyr med Lisen som är utbildad Natur-, och Skogsterapiguide. Vandringen tar 2-3 timmar och tiden kan anpassas efter behov. Max 15 personer.

Pris: 12.500 kr ex moms
Tid: min 2 timmar