Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskafé

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

LUNCHMENY

Vi serverar lunch måndag – fredag kl. 11 – 14.30,  lördag – söndag kl. 11 – 15

Rostad aubergine & tomatgryta med vita bönor, fänkålscrudité, gröna oliver & aioli

Rotsellerisoppa med äpple & fänkål, toppad med dill, mandel & kallpressad rapsolja

Grillad smörgås med Vesterhavsost, misomajo, chilisås & kimchi, serveras med sallad


MELLANRÄTTER

Buffalomozzarella med blodapelsin, pistage & vintersallat

Viltpaté (vildsvin, älg, hjort) med inlagd gurka & senapsdressade endiver


SMÖRGÅSAR

 Hummus, husets pickles & syrade grönsaker med bageriets pitabröd

Rökt skinka, Vesterhavsost, surkål & inlagd gurka, senapsdressing & krasse på bageriets baguette

________

Till dagens lunch ingår bröd från vårt vedugnsbageri.
Dryck och kaffe/te ingår ej. För mat till barnen – fråga i kassan.

Med reservation för förändringar i menyn samt slutförsäljning av rätter.

 

Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen

Vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården. På uteserveringen och i växthusen kan du dricka öl och vin, i fruktträdgården är det inte tillåtet med alkohol. Växthusen har värme och vintertid har vi dessutom en kamin i växthuset som vi tänder.

Är ni ett större sällskap?
Vid förbokning av lunch för större sällskap eller lokal, maila förfrågan till event@rosendalstradgard.se

 

SMÖRGÅSAR & BAKVERK MED OMTANKE

Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.  I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.

Som alltid följer vi säsong och väljer råvaror utifrån vad som är aktuellt – allra helst från den egna trädgården men även ifrån lokala ekologiska gårdsproducenter vi samarbetar med så långt det är möjligt.

 

DRYCKEN

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi gör egen lemonad, äppelsoda med smak av trädgården som varierar genom säsongen och rabarbersaft som finns på glas i trädgårdskaféet. Rosendals brödöl har vi gjort tillsammans med Stockholm Brewing Co. På bröd som blivit över brygger de en ljus lager som vi serverar på tapp.

 


 

BOKA BORD

I trädgårdskaféet är det dessvärre inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.

ÖPPETTIDER

Se aktuella öppettider här.

Med anledning av rådande pandemi har vi vidtagit en rad åtgärder och anpassat verksamheten i enlighet med myndigheters beslut och för att du som gäst skall känna dig trygg, Läs mer här om dessa åtgärder. 

 


 

Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.