Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskafé

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

LUNCHMENY I TRÄDGÅRDSKAFÉET

Vi serverar lunch alla dagar kl. 11.00 – 14.30,  lördag – söndag kl. 11.00-15.00.

 Meny 22 – 28 januari

Polenta med bakade endiver, lök bakad med smör & dragon, salttorkade valnötter, äpple, parmesan & örtdressing

Rotselleri- & potatissoppa, toppad med hasselnötter & äpple

MELLANRÄTT

Lamm- & rödbetskorv med smörstekt bröd, syrad rödkål & senap

SMÖRGÅSAR ATT BESTÄLLA

Vegansmörgås med ostronskivling, champinjoner, chili, koriander, nordisk kimchi & soja

Fläsksida med äpple & fänkålsslaw, ingefärspicklad gurka, koriander & sesam

 

Till dagens lunch ingår bröd från vårt vedugnsbageri.
Dryck och kaffe/te ingår ej. För mat till barnen – fråga i kassan.

Med reservation för förändringar i menyn samt slutförsäljning av rätter.

Vårt trädgårdskafé är KRAV-certifierat och vi arbetar med noga utvalda leverantörer; närproducerat, ekologiskt och småskaligt.  Våra menyer anpassas efter säsongens råvaror och den skörd av våra biodynamiskt odlade grönsaker, frukt, örter och mikrogrönt som trädgårdsmästarna levererar.

 

 

Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen, vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården. Utifrån rådande restriktioner är det endast tillåtet med 4 personer i ett sällskap vid bordet, detta gäller såväl inomhus som utomhus fram till 24 januari 2021.

 

Välkomna på lunch hos oss på Rosendals Trädgård

SMÖRGÅSAR & BAKVERK MED OMTANKE

Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.  I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.

Smörgåsarna vi serverar får olika smak utifrån vad våra kockar tillagat, fermenterat osv.
Som alltid följer vi säsong och väljer råvaror utifrån vad som är aktuellt – allra helst från den egna trädgården men även ifrån lokala ekologiska gårdsproducenter vi samarbetar med så långt det är möjligt.

DRYCK

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi har även ett noga utvalt sortiment av ekologiska alkoholfria drycker.

 


BOKA BORD

I trädgårdskaféet är det dessvärre inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.

ÖPPETTIDER

Se aktuella öppettider här.

Med anledning av rådande pandemi har vi vidtagit en rad åtgärder och anpassat verksamheten i enlighet med myndigheters beslut och för att du som gäst skall känna dig trygg, Läs mer här om dessa åtgärder. 


 

  • Soppor har i regel vegansk grund och toppas ibland med yoghurt eller crème fraîche – för veganskt alternativ kan vi ta bort detta.
  • Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.