Lunch serveras ons – fre. 11 – 14.30, lör – sön 11 – 15 Med reservation för förändringar i menyn samt slutförsäljning av rätter. Trädgårdskaféet tar inte emot bordsbokning.
LUNCH
Yoghurt & spenatborani, baked beetroot, dill, valnöt, kapris, chili olja & fetaost
Polenta, rostad kyckling, tomat, oliv, svartkål & ströbröd med citron
Tomat- och linssoppa med creme fraiche* och rostade pumpafrön
* soppan går att få utan creme fraiche och är då vegansk
———————————-
Smörbönskräm med rökt aubergine, rostad valnöt, endiver, sumak & örter
Fläsrillette, pickled gurka, senapsfrön, dressad radicchio & oxalis
Ostfralla med Vesterhavsost och gurka
Till dagens lunch ingår bröd
Dryck och kaffe/te ingår ej. För mat till barnen – fråga i kassan.
Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen
Vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården. På uteserveringen och i växthusen kan du dricka öl och vin, i fruktträdgården är det inte tillåtet med alkohol. Växthusen har värme och vintertid har vi dessutom en kamin i växthuset som vi tänder.
SMÖRGÅSAR & BAKVERK MED OMTANKE
Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet. I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.
Som alltid följer vi säsong och väljer råvaror utifrån vad som är aktuellt – allra helst från den egna trädgården men även ifrån lokala ekologiska gårdsproducenter vi samarbetar med så långt det är möjligt.
DRYCKEN
Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi gör egen lemonad, äppelsoda med smak av trädgården som varierar genom säsongen och rabarbersaft som finns på glas i trädgårdskaféet. Rosendals brödöl har vi gjort tillsammans med Stockholm Brewing Co. På bröd som blivit över brygger de en ljus lager som vi serverar på tapp.
SEPTEMBER 2022
MAT MED KÄRLEK TILL JORDEN
Två stolta köksmästare, Johanna Rosenlund och Danne Berg fick nyligen ta emot en premiering från Slow Food Stockholm.
När Rosendals kockar lagar mat är utgångspunkten det lokala i säsong, helst skördat i vår egen biodynamiska odling. Menyn växer bokstavligen fram i samarbete med trädgårdsmästarna. Vi arbetar även med en rad småskaliga biodynamiska och ekologiska producenter som Karshamra Mat & Trädgård och Skilleby Trädgård.
Nu om hösten tar kockarna hand om skörden och mjölksyrar, torkar och lägger in för att spara smaker in i vintern. När sista skörden är bärgad, komposten lagd och höstbruket klart i trädgården, börjar så trädgårdsmästarna tillsammans med köket att planera nästa års odling och vad som kommer att kunna serveras i vårt trädgårdskafé, på middagar, bröllop och kalas.
BOKA BORD
I trädgårdskaféet är det dessvärre inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.
ÖPPETTIDER
Se aktuella öppettider här.
Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.