Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskafé

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen, vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården.

 

Vi serverar lunch kl. 11.0–15.00. Soppa serveras hela dagen med reservation för att det kan ta slut. Smörgåsar, mjuka kakor, vetebullar och småkakor från vårt eget vedugnsbageri finns uppdukat hela dagen. Hela vårt trädgårdskafé är KRAV-certifierat och vi arbetar med noga utvalda leverantörer. I säsong använder vi oss av trädgårdens biodynamiska skörd av mikrogrönt, grönsaker, örter och frukt.

För öppettider se här.

I trädgårdskaféet är det inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.
Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.

Lunchmeny

Vi serverar två varmrätter till lunch  (135 kr – 165 kr), vi har även en vegetarisk soppa* på menyn (110 kr). Till maten och soppan följer bröd från vårt vedugnsbageri. Dryck och kaffe/te ingår inte.
*Soppan är i grunden vegansk och toppas ibland med yoghurt eller crème fraîche  – för veganskt alternativ kan vi ta bort detta.

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi har även ett noga utvalt sortiment av ekologiska alkoholfria drycker.

Glassbaren

Vår glassbar ligger insprängd i häcken mot fruktträdgården och har öppet soliga helger från maj till september från kl. 12 samt soliga dagar under sommaren.  Här serverar vi ekologisk glass med topping från vårt kök och bageri – allt efter säsong. Vi har även kaffe, samt ett litet urval sötsaker från bageriet.

Trädgårdsbaren

Söndag – onsdag kl. 14-19 under sommaren flyttar några av våra kocker ut och tänder vedugnen i trädgården. Här gräddar vi pizza roman style och trädgårdsbaren serverar naturvin, trädgårdsöl och alkoholfri dryck.  Öppettider kan variera något pga av vädret – vi uppdaterar eventuella avvikelser med info på vårt Instagram.