TRÄDGÅRDSKAFÉ
Rosendals trädgårdskafé ligger i ett av de charmiga gamla växthusen. Vi har också en stor uteservering som är öppen så fort det går att sitta ute. Från försommar till senhösten möblerar vi dessutom upp den anrika fruktträdgården så att man kan slå sig ner även där. I växthusen och på uteserveringen kan du inta en god lunch, dricka ett glas vin eller fika.
Växthusen har värme och vintertid har vi dessutom en kamin i växthuset som vi tänder.
- Trädgårdskaféet tar inte emot bordsbokning.
- Observera att det endast är tillåtet att dricka alkohol i växthusen och på uteserveringen, ej i fruktträdgården.
AKTUELLT I TRÄDGÅRDSKAFÉET

Meny till 21.12 | 2023
Meny i Trädgårdskaféet Getostdumplings, rödbetspuré, endiver, rostad rödbeta, plommon & brynt smör Porchetta med salvia, timjan& äppelmos, rostade rotfrukter, sky & dressad grönkål från...

Julbord på Rosendals Trädgård | 16 & 17 december
Boka en härligt julig kväll i växthuset när kockarna dukar upp vårt julbord även för små sällskap. Vi inleder kvällen med varm äppelmust vid elden på gårdsplan för att sedan sätta oss till bords i...

Betor med plommonsås, svarta vinbär, getost & radiccio, toppad med frö & nötmix.
VÅR MATFILOSOFI
På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling.
När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.
Rosendals Trädgårdskafé är KRAV-certifierat, nivå brons. Certifieringen säkerställer att de leverantörer vi arbetar med delar och följer våra värderingar kring hållbarhet; såväl miljömässig, social som ekonomisk. Vår egen biodynamiska odling av grönsaker, blommor och frukt är både KRAV och Demeter certifierad.
SMÖRGÅSAR & BAKVERK
MED OMTANKE
Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.
I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.


Prepp av pepparkaksdeg
i vedugnsbageriet

DRYCKEN
Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter.
Vi gör egen lemonad, äppelsoda med smak av trädgården som varierar genom säsongen och rabarbersaft som finns på glas i trädgårdskaféet.
Från vår fruktträdgård med de äldsta träden planterade 1861 skördar vi varje år äpplen som vi mustar.