TRÄDGÅRDSKAFÉ

29 april – 5 maj flyttar kafé och kök in i nya lokaler. Trädgårdskaféets växthus stänger denna vecka. Vi öppnar i stället baren vid vårt utekök och serverar en mer begränsad meny samt fika från gårdsbutiken.

Rosendals trädgårdskafé ligger i ett av de charmiga gamla växthusen. Vi har också en stor uteservering som är öppen så fort det går att sitta ute. Från försommar till senhösten möblerar vi dessutom upp den anrika fruktträdgården så att man kan slå sig ner även där. I växthusen och på uteserveringen kan du inta en god lunch, dricka ett glas vin eller fika.

Växthusen har värme och vintertid har vi dessutom en kamin i växthuset som vi tänder.

  • Trädgårdskaféet tar inte emot bordsbokning.
  • Observera att det endast är tillåtet att dricka alkohol i växthusen och på uteserveringen, ej i fruktträdgården.
  • Hundar är välkomna så länge de är kopplade samt hålls under uppsikt

ÖPPETTIDER

Trädgårdskaféet har öppet alla dagar: 11-16

LUNCH SERVERAS
Vardagar: 11 – 14.30
Helger 11 – 15

Krav | Restaurang Brons

AKTUELLT I TRÄDGÅRDSKAFÉET

19.4 – 25.4  |  2024

19.4 – 25.4 | 2024

Meny i Trädgårdskaféet Dumplings fyllda med getost, serveras med ramslök, gröna ärtor och spenat. Varmrökt lax, svensk grön sparris, furikake och aioli Rödbetssoppa med pepparrotscréme fraiche*...

läs mer
19.4 – 25.4  |  2024

12.4 – 18.4 | 2024

Meny i Trädgårdskaféet Getaost, sotad purjolök, gröna linser, ramslöksmajonnäs, rödbetor & spenat Bakad lammstek, blomkål & harissayoughut, couscous, grönkål & fermenterad zucchini...

läs mer
Betor med plommonsås, svarta vinbär, getost & radiccio, toppad med frö & nötmix.

VÅR MATFILOSOFI

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling.

När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

Rosendals Trädgårdskafé är KRAV-certifierat, nivå brons. Certifieringen säkerställer att de leverantörer vi arbetar med delar och följer våra värderingar kring hållbarhet; såväl miljömässig, social som ekonomisk. Vår egen biodynamiska odling av grönsaker, blommor och frukt är både KRAV och Demeter certifierad.

SMÖRGÅSAR & BAKVERK
MED OMTANKE

Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.

I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.

Prepp av pepparkaksdeg
i vedugnsbageriet

DRYCKEN

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter.

Vi gör egen lemonad, äppelsoda med smak av trädgården som varierar genom säsongen och rabarbersaft som finns på glas i trädgårdskaféet.

Från vår fruktträdgård med de äldsta träden planterade 1861 skördar vi varje år äpplen som vi mustar.

BILDER FRÅN TRÄDGÅRDSKAFÉET

Pin It on Pinterest