Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskafé

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

LUNCHMENY 11 –  17 juni

Vi serverar lunch tis   – fre kl. 11.00 – 14.30,  lördag – söndag kl. 11.00-15.00.
Menyn byts varje fredag inför kommande vecka.

Majrova med vita bönor dressade i örter, mangold & crème fraiche med citron

Gaspacho toppad med mandlar & olja*

*Våra soppor har i regel vegansk grund och toppas ibland med yoghurt, ost eller crème fraîche – för veganskt alternativ kan vi ta bort detta.

MELLANRÄTT

Buffalomozzarella, salsa verde & mandel

Vildsvinspaté med ramslök, inlagd gurka & senap

 

SMÖRGÅSAR ATT BESTÄLLA

Kräm på kronärtskocka & vita bönor, sotad sparris, rostad mandel, konfirmerad vitlök från trädgården och pressade senapsblad på börd från vedugnsbageriet (vegansk)

Rotsellerislaw, rökt skinka, ramslök, yoghur & bbq rub på Rute råg från vedugnsbageriet

________

Till dagens lunch ingår bröd från vårt vedugnsbageri.
Dryck och kaffe/te ingår ej. För mat till barnen – fråga i kassan.

Med reservation för förändringar i menyn samt slutförsäljning av rätter.

 

Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen

Vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården. Utifrån rådande restriktioner är det endast tillåtet med 4 personer i ett sällskap vid bordet, detta gäller såväl inomhus som utomhus tillsvidare. Vill du läsa mer om de åtgärder vi vidtagit för att ditt besök hos oss skall kännas tryggt, se här.

Är ni ett större sällskap?

Vid förbokning av lunch för större sällskap eller lokal, maila förfrågan till event@rosendalstradgard.se

 

 

SMÖRGÅSAR & BAKVERK MED OMTANKE

Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.  I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.

Smörgåsarna vi serverar får olika smak utifrån vad våra kockar tillagat, fermenterat osv.
Som alltid följer vi säsong och väljer råvaror utifrån vad som är aktuellt – allra helst från den egna trädgården men även ifrån lokala ekologiska gårdsproducenter vi samarbetar med så långt det är möjligt.

 

 

DRYCKEN

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi har även ett noga utvalt sortiment av ekologiska alkoholfria drycker. Vi har även påbörjat en egen produktion av läskande lemonad här på Rosendal.

 


 

BOKA BORD

I trädgårdskaféet är det dessvärre inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.

ÖPPETTIDER

Se aktuella öppettider här.

Med anledning av rådande pandemi har vi vidtagit en rad åtgärder och anpassat verksamheten i enlighet med myndigheters beslut och för att du som gäst skall känna dig trygg, Läs mer här om dessa åtgärder. 

 


 

Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.