Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskafé

På Rosendals Trädgård brinner vi för det äkta mathantverket och arbetar med de bästa råvarorna från KRAV-gårdar och ekologisk odling. När säsongen tillåter skördar våra trädgårdsmästare grönsaker, örter och frukt direkt från de biodynamiska odlingarna. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i vårt vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.

 

LUNCHMENY I TRÄDGÅRDSKAFÉET

Vi serverar lunch tisdag – fredag kl. 11.00 – 14.30,  lördag – söndag kl. 11.00-15.00. Måndagar stängt. Menyn byts ut varje fredag.

 

Lunchmeny 25 september – 1 oktober 2020

Polenta med svamp, bakad lök, tomat, kål och salsa verde

Tomatsoppa toppad med färskost och parmesan crumble

Vildpaté med tomt, fermenterad gurka och senap

 

SMÖRGÅSAR ATT BESTÄLLA

Veganmacka med romesco*, sotad purjolök och strössel på grönkål, mandel och Aleppo chili
*paprika och mandel

Smörgås med fänkålsbakad lammstek, rotsellerislaw, picklade sesamfrön, fermenterad saltgurka,
friterad lök och kummin

Till dagens lunch ingår bröd från vårt vedugnsbageri.
Dryck och kaffe/te ingår ej. För mat till barnen – fråga i kassan.

Med reservation för förändringar i menyn samt slutförsäljning av rätter.

 

Välkomna på lunch hos oss på Rosendals Trädgård

Vårt trädgårdskafé ligger i ett av växthusen, vi har även en stor uteservering och sommartid ställer vi ut bord i den vackra fruktträdgården.

Allt vi serverar i vårt trädgårdskafé är KRAV-certifierat och vi arbetar med noga utvalda leverantörer. Under säsong använder vi oss av trädgårdens biodynamiska skörd av mikrogrönt, grönsaker, örter och frukt.

 


SMÖRGÅSAR & BAKVERK MED OMTANKE

Allt bröd och bakverk som vi serverar producerar vi för hand här på plats. Bakverk och bröd bärs varje dag in från vårt vedugnsbageri till trädgårdskaféet.  I vedugnsbageriet finns vårt varma hjärta, den 16 ton tunga stenugnen och här arbetar bagarna med utvalda ekologiska råvaror och allt görs från grunden – ett riktigt hantverk där ugnen och surdegen styr arbetet.

Smörgåsarna vi serverar får olika smak utifrån vad våra kockar tillagat, fermenterat osv.
Som alltid följer vi säsong och väljer råvaror utifrån vad som är aktuellt – allra helst från den egna trädgården men även ifrån lokala ekologiska gårdsproducenter vi samarbetar med så långt det är möjligt.

 

Fika på Rosendals Trädgård

ÖL & VIN

Trädgårdskaféet har vinrättigheter och serverar ett antal biodynamiska och ekologiska viner, fransk cider och närproducerade ölsorter. Vi har även ett noga utvalt sortiment av ekologiska alkoholfria drycker.

 


BOKA BORD

I trädgårdskaféet är det dessvärre inte möjligt att boka bord eller förboka mat. Större sällskap hänvisar vi till att boka ett lunch- eller middagsarrangemang i eget växthus. För mer information och bokning se Kalas & event.

ÖPPETTIDER

Se aktuella öppettider här.

 


 

  • Soppor har i regel vegansk grund och toppas ibland med yoghurt eller crème fraîche – för veganskt alternativ kan vi ta bort detta.
  • Vi tar endast kort som betalning i vårt trädgårdskafé.