Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Julmiddag

Vi tänder ljusen, kryddar snapsen och värmer musten, vår köksmästare Billy White har utifrån säsongens biodynamiska och ekologiska råvaror satt ihop en meny med både klassiska julsmaker och nya trädgårdsfavoriter.

2000m2 Middag   Afternoon Tea   Julmiddag   Jullunch   Kalas & Event

Välkomna till ett vinterbonat Rosendal!

Mellan den 25 november-20 december går det att boka julbord alla dagar i veckan (med undantag för den 15 december när vi har vinterljus och öppnar upp julen på kvällstid för allmänheten). Vi har lokaler för både mindre och större sällskap.

 

Ni börjar med varm kryddad must med Calvados ute vid öppen eld, sen välkomnas ni in i växthuset. Vi serverar vår egna trädgårds öl, vår hemkryddade snaps, noga utvalda viner och goda alkoholfria alternativ.

Istället för gemensam buffé så dukar vi upp buffén till bords. Maten kommer ut på stora fat och vi fyller på vid behov, inledningsvis en kall servering och sen en varm servering (förutom för större sällskap i vårt fristående växthus där all mat serveras på buffé).

Middagen avslutas med en härlig dessert buffé från både kök, bageri och gårdsbutik.

Borden är dukade i naturlinne, med fina vinterdekorationer från vår florist Maria, vi tänder ljus, marschaller, eldfat och kamin. Vill man avsluta middagen med att dela ut en fin julgåva så kan både butik och plantbod hjälpa till med detta. Skicka med en önskan om det i förfrågan så hjälper vi er med det!

 


 Julmiddag

Meny

Varm kryddad äppelmust från trädgården, serveras utomhus vid elden.

Till bords serveras första rätten:
Matjessill, äpple, pepparrot & råg

Kall servering vid bordet:
Pepparrots gravad regnbåge, fänkål & dill.
Gubbröra
Fläskrillette, picklad svamp
Bakade betor , rostade pumpafrön & fläder
Eldade jordärtskockor & brynt smör (varm)
Bröd från vårt vedugnsbageri

Varm servering till bords:
Öl & ingerfärsbresserad gris från Onsberga gård
Rosendals egen julkorv
Janssons Frestelse
Rostad pumpa, lagrad ost & grönkål
Saltbakad rotselleri, kålrot & valnötter

På vår dessertbuffé:
Nybakad pepparkaka, plommon & vispad grädde
Pavlova med karamelliserade äpplen och rosmarin
Ris a la Malta
Småkakor & kaffegodis

Kaffe & Rosendals örtte

Mat- och Odlingsateljen: 25 – 50 personer

Lördag – Tisdag 550 kr
Onsdag – Fredag 695 kr

Fördrink 17.30 – Middag 18.00

På förfrågan kan bar efter middagen bokas.

Kafélokalen: 60 – 120 personer

Lördag – Tisdag 450 kr
Onsdag – Fredag 595 kr

Fördrink 18.00 – Middag 18.30

På förfrågan kan fest efter middagen bokas.
Hyra av teknik tillkommer.

Vårt fristående växthus: 80 – 150 personer

Här serveras all mat på buffé!

Lördag – Tisdag 400 kr
Onsdag – Fredag 495 kr

Fördrink 18.30 – Middag 19.00

På förfrågan kan fest efter middagen bokas.
Hyra av teknik tillkommer.

Dryck tillkommer utöver kuvertpriset.

Alla priser ex. moms.  Alla lokaler förutom det fristående växthuset har högtalare för bakgrundsmusik.

Dryckespaket

Stora dryckespaketet:

Varm kryddad must med calvados vid ankomst, 1 trädgårdsöl och Rosendals snaps till första servering, 2 glas vin eller öl till andra servering, kaffe/te till dessert.
360 kr /kuvert

Tillval:
Dessertvin, avec eller en till Rosendals snaps 96 kr eller en enhet öl eller vin till
+ 70 kr /kuvert

Lilla dryckespaketet:

Varm kryddad must med calvados vid ankomst, 1 trädgårdsöl till första servering och 1 glas vin eller öl till andra servering, kaffe/te till dessert.
220 kr /kuvert

Tillval:
Dessertvin, avec eller en till Rosendals snaps 96 kr eller en enhet öl eller vin till
+ 70 kr /kuvert

Alkoholfritt dryckespaket:

Varm kryddad must vid ankomst, 3 enheter alkoholfri dryck till maten och kaffe/te till dessert.
180 kr /kuvert

 


Tillval

Fest 10.000 kr
Vickning 85 kr /kuvert
– Vedugnspizza
– Trädgårdskorv med tillbehör och bröd från bageriet

Teknik:
 på offert.
Julgåva från plantbod eller butik: på förfrågan.

Alla priser är ex moms.

 


Bokning av julmiddag

Välkomna med er bokningsförfrågan per mejl; event@rosendalstradgard.se
Ange uppgifter om dag och antal gäster.