Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Herbarium

Smårätter från vårt vedugnen i vårt utomhuskök med en meny utifrån vad som är skördeklart just nu. Till det något gott i glaset och trädgårdsspellistan i bakgrunden. Under två år har vi haft Herbarium öppet som sommarrestaurang om kvällarna, ett koncept älskat av såväl oss som våra gäster. I år har vi inte möjlighet att öppna upp publikt men då vi inte vill släppa vårt favoritupplägg kan grupper över 50 personer boka sin egen Herbariumkväll.

 

Herbarium har ingen förutbestämd meny – istället lagar vi smårätter i vedugnen ute i trädgården baserat på det som är skördeklart just nu. Framför allt arbetar vi med växtriket, men ibland kan även kött, fisk eller skaldjur dyka upp på tallriken.

 

 

På Herbarium är det smårätter som gäller och du väljer flera stycken för att bli mätt. Både salta och söta rätter serveras under enkla former; en bestickkorg, en karaff med dryck, ett glas och sen rullar smårätterna in. Det är en måltid på gårdsplan inramad av avenbokshäckar, vildvin och klätterrosor. under enklare former – en bestickkorg, en karaff med dryck, ett glas och sen rullar rätterna in.

 

 

I högtalaren spelar vi vår trädgårdslista som gått varm hela sommaren och i pergolan hänger vi upp sittstolar. Beroende på sällskapets storlek kan vi öppna upp del av fruktträdgården också.

Har du frågor eller vill du göra en bokningsförfrågan?

Kontakta oss på event@rosendalstradgard.se

 

 

Gåvor: Låt gästerna få med en gåva från Rosendals Trädgård hem. Vi kan hjälpa er att ta fram förslag t.ex. ett gott frukostbröd, vårt örtte, kakor, en planta, fröpåse eller något annat fint från vår plantbod eller gårdsbutik.

Trädgårdsvisning:
 Vill ni veta mer om hur råvarorna på tallriken odlats fram, vilka växter som gillas av humlor och bin, varför komposten är en hjärtesak eller är nyfikna på vårt arbete med barn och odling? Boka våra trädgårdsmästare för tur runt trädgården eller en presentation i växthuset. Läs mer här

 


 

Om Fest & Event    Trädgårdslunch    Växthusmiddag    Bröllop    Herbarium  Sommarmingel    After Work    Minnesstund    Grönt möte