Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Fest och event på Rosendal

Inbäddat i Djurgårdens lummiga grönska, endast ett stenkast från Stockholms innerstad ligger Rosendals Trädgård. Växthusen som också utgör vår matsal är del av den 3,5 hektar stora trädgården med park och tillhörande biodynamisk odling av grönsaker, frukt och blommor. Hos oss får du ta del av en närodlad matupplevelse utifrån säsong, i genuin och avslappnad trädgårdsmiljö.

En grön oas – ett stenkast ifrån city!

De luftiga växthusen tillsammans med den vackra trädgården erbjuder en stämningsfull plats för fest, bröllop och event genom alla årstider. Här finns även plats för gröna möten där tankarna kan sväva fritt i såväl växthus som trädgårdspaviljong eller den inglasade voljären. Vi har öppet hela året, med ett kortare uppehåll över Midsommarhelgen samt jul och nyår.

 

MAT MED JORDEN I ÅTANKE

Våra kockar, bagare och trädgårdsmästare arbetar tillsammans för att planera vad som ska finnas på menyn. Vi utgår alltid från det lokala i säsong, helst skördat i trädgården för att lyfta smaken av just denna plats. Kockarna mjölksyrar, torkar och lägger in för att spara smaker från skördesäsongen in i vintern.

 

 

Vi samarbetar även med småskaliga producenter i vårt nätverk som Karshamra Mat & Trädgård och Skilleby trädgård, odlare som delar vår strävan att arbeta i harmoni med naturen och samtidigt få fram fantastiska smaker. 

 

 

Hos oss har säsongens biodynamiska grönsaker huvudrollen på tallriken, med vilt, kött från ansvarsfullt uppfödda djur eller MSC certifierad fisk som ett komplement. Maten serveras oftast family style där faten skickas runt mellan gästerna vid bordet, allt för att skapa en varm, familjär atmosfär att trivas i. 

 

BRÖDET & DET SÖTA

Varje dag bakar vi en rad olika bröd i vår stora vedeldade stenugn. Brödet bakar vi helst på surdeg, både vete och råg, och ofta på kulturspannmål. De söta bakverken följer säsong och trädgårdens skörd hamnar gärna i kakor och bullar. Allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa ekologiska råvarorna. Våra bagare drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke! 

Läs mer om vedugnsbageriet

 

DRYCK MED SMAK AV DET LOKALA

Dryckesmenyn består av noga utvalda viner från småskaliga ekologiska och biodynamiska producenter, bland dem ett antal naturviner. Vi har även samarbeten för att skapa drycker med vårt signum.

Tillsammans med Sthlm Brewing Co har vi tagit fram Rosendals Brödöl. Överblivet bröd från vårt bageri tas tillvara och bryggs till en ljus lager som vi serverar på tapp. Vännerna på Stockholms Bränneri har destillerat fram Rosendals Trädgårdsgin med smaker skördade i trädgården, vår som höst. 

 

 

I vårt förädlingskök har vi egen produktion av alkoholfria drycker och gör bl.a. läskande lemonad, egen saft och äppelsoda där fruktträdgårdens äppelmust kolsyras och smaksätts efter säsong. Lagom till sommaren hoppas vi även servera vår egen Tonic i drinken.

BLOMSTER I SÄSONG

Så långt det är möjligt använder vi oss av växtmaterial från trädgården, blommor, kvistar och gröna blad. Våra trädgårdsmästare och florister planerar odlingen tillsammans så att det skall finnas växtmaterial att skörda under en lång säsong, både perenner och annueller (ettåriga växter).

 

 

Sommartid, från juli har vi även vår snittblomsodling,  med mer än 50 olika sorters, blomster och gräs för arrangemang och buketter.

Läs mer om våra floristtjänster

 


 

Om Fest & Event    Trädgårdslunch    Växthusmiddag    Bröllop    Herbarium   Sommarmingel    After Work    Minnesstund    Grönt möte