FERMENTERA – FRÅN SKÖRD TILL TALLRIK | 6 OKTOBER

En heldagskurs i både odling och kök där du får möta såväl trädgårdsmästare som kock. Här får du bekanta dig med en metod som ofta används av kockarna på Rosendals Trädgård både för att skapa smakupplevelser till våra gäster och för lagra skörden. Genom att fermentera kan du förvandla säsongens grönsaker till delikata och näringsrika tillbehör att njuta av hela året.

Under denna kurs tar vi oss vägen från skörd till tallrik när vi dyker ned i fermenteringens underbara värld, med goda bakterier som reskamrater. Utan fermentering skulle det inte finnas bröd, choklad, ost, kaffe, yoghurt, vin, sojasås eller öl – ett betydligt fattigare liv!

Vi inleder med kaffe/te och kaka i vårt förädlingskök och går sedan ut i den biodynamiska odlingen på Rosendals Trädgård och skördar det bästa säsongen har att erbjuda. Här får vi med oss några tips och tricks kring skörd och får en inblick i odlingen. Tillbaka i köket går vi igenom det teoretiska och arbetar praktiskt med att förädla råvarorna genom olika mjölksyrningstekniker så att ni lär er hur ni kan använda detta hemma, i er egen matlagning. Utöver mjölksyrning av grönsaker provar vi att göra egen kombucha och vattenkefir, något som ni sedan enkelt kan göra hemma. Vi provsmakar fermenterade grönsaker från Rosendals kök såsom kimchi, surkål och lyfter olika smakkombinationer m.m

Kursledare är Dani Berg (kock) och Ossian Kaufeldt (trädgårdsmästare) som båda brinner för och har stor erfarenhet av fermentering.
Antalet platser är begränsat.

Datum: Söndag 6 oktober kl. 9.30-15.00
Kursavgift: 2 950 kr. I detta ingår kurskompendium, två burkar med det vi syrar på kursen att ta med hem, kaffe/te och kaka, varm dryck och provsmakning av några av Rosendals färdigsyrade produkter. Lunch ingår inte men under själva kursdagen får deltagare 25% i vårt trädgårdskafé.

BOKA PLATS HÄR

GE BORT EN KURS I PRESENT!

Fyll i din egen mejladress vid anmälan och mejla sen till oss så lägger vi in rätt kontaktuppgifter manuellt när presenten är överlämnad.

Pin It on Pinterest

Share This