Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Växtkomposition - skapa och rita din rabatt

1428 apr

Tisdag 14, 21 och 28 april kl. 17 – 20

Under tre kreativa aprilkvällar i växthuset varvar vi teori, inspiration och praktiskt skissarbete för att i maj vara redo att plantera den egna drömrabatten. Rosendals Trädgårdsmästare föreläser om bl.a. växtkunskap, komposition & design, planteringsavstånd, jordmån & väderstreck, avlösande blomning, långt prydnadsvärde och allt annat du behöver ha kunskap om för att få till en plantering där växterna trivs och frodas.

Vi skissar på växtförslag till en eller flera planteringsytor i den egna trädgården och har stöd av både kursledare och andra deltagare.

  • Första tillfället: Växtkunskap och inspirationsföreläsning därefter individuell uppgift där du formulerar vilken planteringsyta du vill utgå ifrån. Hemuppgift till andra tillfället.
  • Andra tillfället: Inledning och genomgång av hemuppgift/underlag. Workshop med skissande på eget växtförslag med stöd av kursledare och assistenter. Hemuppgift till tredje tillfället.
  • Tredje tillfället: Fortsatt workshop och personligt stöd. Presentation av växtförslag med diskussion i grupp och feedback från kursledare.

Kursavgift: 3600 kr inkl. kurskompendium, material och förtäring – soppa samt fika.