Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskurs för små och stora

21 mar21 Nov

En kurs för mammor, pappor, mor- och farföräldrar, vän eller släkting som vill lära mer om odling tillsammans med ett barn!

Våra trädgårdspedagoger tar emot och bjuder in till ett sinnligt och lekfullt trädgårdsår! Under sex träffar från mars-november upplever vi tillsammans årstidernas skiftningar.

Vi sår frön som liknar karameller doppade i strössel, vi planterar, vattnar, skördar och smakar, räknar maskar i komposten och dansar med drottning Rimfrost när den första snön kommer!

Vi avslutar med att poppa våra egenodlade popcorn i växthusets kamin medan trädgården utanför lagt sig tillrätta för vintervila.

Välkomna 2020!

VÅR

Första tillfället: Knopp & Jord

Andra tillfället: Frö & Sådd

Tredje tillfället: Plantering

HÖST

Fjärde tillfället: Skörda & Smaka

Femte tillfället: Kompost

Sjätte tillfället: Vintervila

Vi börjar i mars och avslutar i november. Kursen är barn 4 – 8 år tillsammans med en vuxen. Varje träff ger en bredd av upplevelser via leken och arbetet. Barnens nyfikenhet får leda upptäcktsfärden genom odlingshantverket och trädgården. Vi utgår från den fina Lekträdgården på Rosendal, en trädgård skapad för barn.

Pris: 3600 kr för ett barn och en vuxen, i detta ingår allt kursmaterial. 

Det är även möjligt att delta enbart vid hösttillfällena dvs 5 september, 24 oktober och 21 november kl. 9.30-11.30 Pris för enbart höstdelen, 1800 kr för ett barn samt en vuxen.

 


LÖRDAGAR

4-8 år: 21 mars, 18 april, 30 maj, 5 september, 24 oktober, 21 november kl. 09.30 – 11.30.

BOKA HÄR