Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgård för små och stora 2022

12 mar 202226 Nov 2022

En kurs för barn som vill lära sig mer om odling tillsammans med en mamma, pappa, mor- eller farförälder, vän eller släkting.

Sex lördagar kl. 9.30 – 11.30:  vår: 12 mars, 23 april, 21 maj,
höst: 10 september, 15 oktober, 26 november 

Våra trädgårdspedagoger tar emot och bjuder in till ett sinnligt och lekfullt trädgårdsår! Under sex träffar, från mars – november upplever vi tillsammans årstidernas skiftningar.

Vi sår frön som liknar karameller doppade i strössel, vi planterar, vattnar, skördar och smakar, räknar maskar i komposten och dansar med drottning Rimfrost när den första snön kommer! Vi avslutar med att poppa våra egenodlade popcorn i växthusets kamin medan trädgården utanför lagt sig tillrätta för vintervila.

VÅR

Första tillfället: Knopp & Jord

Andra tillfället: Frö & Sådd

Tredje tillfället: Plantering

HÖST

Fjärde tillfället: Skörda & Smaka

Femte tillfället: Kompost

Sjätte tillfället: Vintervila

Vi börjar i mars och avslutar i november. Kursen är för barn från 5 – 9 år tillsammans med en vuxen. Varje träff ger en bredd av upplevelser via leken och arbetet i trädgården Barnens nyfikenhet får leda upptäcktsfärden genom odlingshantverket och trädgården. Vi utgår från den fina Lekträdgården på Rosendal, en trädgård skapad för barn.

Pris: 4450 kr för ett barn och en vuxen, i detta ingår allt kursmaterial.

På Stiftelsen Rosendals Trädgård har det sedan 2012 bedrivits en odlingsverksamhet för förskolebarn, Lek Odla Väx! Under verksamhetens gång har mer än 2500 barn och pedagoger lekt, odlat och upplevt odling och kretslopp under ett helt trädgårdsår. Vill du läsa mer om Lek Odla Väx! se här.

Bokningsvillkor kurs Rosendals T. 2021 2022