Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Skogsbad - Shinrin Yoku

24 maj
Fredag 24 maj kl. 16.30 – 19.00
Att följa med på en skogsbadsvandring innebär att du får guidning till att verkligen sakta ned och öppna dina sinnen på ett enkelt och närvarande sätt i en avslappnad kontakt med den omgivande naturen.

Skogsbad är en del av det som i Japan kallas ”skogsmedicin”, och som vetenskapligt visat sig ha en balanserande effekt på hela vår organism. Denna upplevelse erbjuds genom skogsbadets alldeles särskilda sätt att vistas i naturen, genom ämnen som växtlighet och mark avger och den mångsidiga stimulans som skogen erbjuder. Skogsmedicin har visat sig alldeles särskilt bra för att minska stress, stärka immunförsvaret och ge en skjuts åt vårt allmänna välbefinnande.

Om ledaren:
Petra Ellora Cau Wetterholm är verksam som certifierad skogsbad- och skogsterapiguide, som leg psykolog och som mindfulness och meditationsledare. Verksamheten är utvecklad med en vetenskaplig grund, och guidningarna erbjuds inom en form som hon själv funnit både läkande och fördjupande. Petra är grundare av och verksamhetsledare inom Shinrin Yoku Sweden

Aina Ferri arbetar som trädgårdspedagog i Lek Odla Väx, barnverksamheten på Rosendals trädgård. Hon är också verksam som Mindfulnessinstruktör och Waldorflärare.
Deltagaravgift: 600 kr